Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı

Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı
12.03.2026 14:33

Mersin'de belediye aşevinde dağıtılan kavurmadan "yarış atı çipi" çıktı. Yerel basında çıkan habere göre at etinden yapıldığı tespit edilen 213 kilo kavurma imha edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mersin'de belediyeye bağlı bir aşevinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanan yemeklerle ilgili yapılan denetimlerde skandal bir gerçek ortaya çıktı. Dağıtılan kavurmaların içinden yarış atlarına takılan dijital çiplerin çıkması üzerine başlatılan incelemede etlerin at eti olduğu tespit edildi.

KAVURMANIN İÇİNDEN AT ÇİPİ ÇIKTI

Afyon yerel basınından Gazete3'ün haberine göre; aşevinde rutin denetim gerçekleştiren ekipler, servis edilen kavurmanın içinde sert bir cisme rastladı. Yapılan incelemede bu cismin profesyonel yarış atlarının kimliklendirilmesi ve takibi için kullanılan dijital bir çip olduğu belirlendi. Bunun üzerine aşevinde bulunan tüm et ürünleri koruma altına alındı.

Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı

213 KİLO AT ETİ İMHA EDİLDİ

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin numuneler üzerinde yaptığı analizlerde etlerin tek tırnaklı hayvan eti olduğu kesinleşti. Toplam 213 kilogram olduğu belirlenen at eti kavurmaları, insan sağlığına uygun olmadığı gerekçesiyle ekiplerin gözetiminde kireçlenerek imha edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olayın ardından belediye yönetimi ve ilgili kurumlar geniş çaplı soruşturma başlattı. Etlerin tedarik edildiği firma ve aracı kurumlar incelemeye alınırken sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı

BAKANLIĞIN LİSTESİNDE DE YER ALDI

Öte yandan söz konusu işletme Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde de kamuoyuna duyuruldu. Yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Son Dakika Yaşam Belediye aşevinde skandal! Kavurmanın içinden yarış atı çipi çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • poyraz can poyraz can:
    Allah size cennet yüzü göstermesin amin 33 0 Yanıtla
    Devrim Ulaş Devrim Ulaş:
    allahta şaşırdı cennete kimi alacağına kim girsin ? :) 1 15
  • tfzqnqx527 tfzqnqx527:
    maşallah ?? şaşırmıyoruz artık. 19 1 Yanıtla
  • NURETTİN AVGIN NURETTİN AVGIN:
    Ticaret yapanlarda bunu görüyoruz da, hayır için at etinden kavurmayı ilk defa duyuyoruz. Pess artık. 6 0 Yanıtla
  • Atalay k Atalay k:
    Alımı yapan da satan da naneyi yedi 2 0 Yanıtla
  • Şener Turan Şener Turan:
    Neyseki yarış atı cins sütçü beygiri olabilirdi buna şükür 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement