1. Dünya Çocuk Oyunları'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

1. Dünya Çocuk Oyunları'nın Tanıtımı Yapıldı

1.Dünya Çocuk Oyunları'nın tanıtımı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Melih Gökçek, ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın katılımıyla yapıldı.

07.04.2011 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. Dünya Çocuk Oyunları'nın tanıtımı, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın katılımıyla yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Devlet Bakanı Özak, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Bu organizasyonun başarılı ve dünyaya örnek olacağına inanıyorum" dedi.Atatürk'ün önderliğinde dünyada tek olan bir çocuk bayramını kutladıklarını anlatan Özak, şöyle konuştu:

"Çocuklar geleceğimiz. Organizasyon çok anlamlı. Bu da Ankara'ya yakışırdı. Sporu yaşam tarzı olarak kabullenmeliyiz. Maalesef ülkemizde 'ya spor ya eğitim' deniyor. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışıyoruz. Artık,'Türkiye şu organizasyonu yapar mı' diye sorulmuyor. Çünkü en iyi şekilde yapılacağını biliyorlar. Muhteşem bir şekilde bir Dünya Basketbol Şampiyonası yapıldı. 2013 Akdeniz Oyunları'nı Türkiye aldı ve bunun için stat yapımına başladık. Dünya U20 Futbol Şampiyonası Türkiye'ye veriliyor. Trabzon'da, Avrupa Gençlik Oyunları yapılacak. Bu organizasyonlarla gurur duyuyoruz. Bu bir başarı öyküsüdür."

Ankara'daki oyunların dünyaya örnek olacağına inandığını belirten Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sözlerini şöyle tamamladı:"Ülkemizin çeşitli illerinde statlar yapacağız. Ankara'da ise bu statların en büyüğünü yapacağız. Bu konuda biraz geç kaldık. Hata bizimdir. Organizasyonlarla uğraşmaktan bu konuyla ilgilenemedik. Ankara buna layıktır. Federasyon başkanlarımız bu oyunlarda aktif rol oynayacaklar. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile 300 projeye imza attık."

-GÖKÇEK'İN KONUŞMASI-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankara'nın dünya çocuklarına başkentlik yapacağını söyledi."Bugün gerçekten mutlu bir gün" diyerek sözlerine başlayan Gökçek, şöyle konuştu:"Ankara Büyükşehir Belediyesi, EXPO yolunda ilk adımı çocuk oyunlarıyla atmak istedi. Çok büyük organizasyonlara imza atacağız. 81 ülkeden, 12-14 yaş arası çocuklar, 13 ayrı branşta oyunlara katılacak. 3 bin sporcunun yanı sıra çocuklarla birlikte gelecek bin 200 kişi, toplamda da 4 bin 200 kişi sporcu ordusunu oluşturacak. Açılış büyük bir şölenle Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Ankara, dünya çocuklarına başkentlik yapacak. Bu organizasyon her sene devam edecek ve hergün üzerine ilave edilecek. Ankara, sporun başkenti olacak."

Gökçek, oyunların maskotunun da seğmen kıyafeti giydirilmiş Ankara kedisi olacağını söyledi.Daha sonra maskotu salona çağıran Gökçek ile birlikte Devlet Bakanı Özak, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ile Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, bir süre Ankara havası eşliğinde oynadı.Bu arada Özak'ın konuşması sonrasında, toplantıya katılan federasyon başkanları ve yetkilileri ile birlikte GSGM çalışanları toplu halde fotoğraf çektirdi.Öte yandan, daha önce katılacağı belirtilen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise etkinlikte yer almadı.

-1. DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) ortaklaşa düzenleyeceği ve 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Dünya Çocuk Oyunları'na, 90 ülkeden 3 bin çocuğun katılması bekleniyor.Başkent Ankara'ya gelecek 12-14 yaş arası sporcular, 13 ayrı branşta mücadele verecek. Sporcular, atletizm, badminton, basketbol, bocce, eskrim, futbol, güreş, golbol, judo, tenis, voleybol, wushu ve yüzme branşlarında madalya arayacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Dünya Çocuk Oyunları'nın Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement