15. Altın Portakal Şiir Ödülü - Son Dakika
Yerel

15. Altın Portakal Şiir Ödülü

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı Tarafından Düzenlenen 15

11.01.2011 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 15. Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri, 17 Martta başlayacak.

Doğan Hızlan'ın jüri başkanlığını yapacağı 15. Altın Portakal Şiir Ödülü jürisinde, Cevat Çapan, Ahmet İnam, Mustafa Durak ve Altın Portakal Şiir Ödülü'nün geçen yılki sahibi Emirhan Oğuz yer alacak. Ödül jürisi, 17 Martta toplanarak 1 Ocak?31 Aralık 2010 tarihleri arasında yayımlanan şiir kitaplarından yola çıkarak bu yılki ödülün sahibi olacak şairi ve şiiri belirleyecek.

14. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi Emirhan Oğuz'un şiirinin değerlendirileceği sempozyum ise 19 Martta yapılacak. Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın,sempozyumun açılış konuşmasının ardından 15. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen şairin ödülünü sunacak.

Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri çerçevesinde, yayıncı Fahri Özdemir'in AKSAV arşivine hediye ettiği koleksiyonda bulunan ve ünlü şairlerin el yazılarıyla yazılmış şiirlerinden oluşan sergi, 17?25 Martta AKM fuayesinde ziyarete sunulacak. Altın Portakal'da bugüne kadar ödül almış şairlerin şiirlerinin yer alacağı '14 Altın Şair Sergisi' de AKM'de aynı gün ve saatte şiirseverlerle buluşturulacak.

Altın Portakal Şiir Ödülü etkinlikleri Akdeniz Üniversitesinde, çeşitli okullarda, kültür sanat derneklerinde düzenlenecek söyleşiler, şiir dinletileri, imza günleri gibi etkinliklerle devam edecek.

Etkinlikler kapsamında 19 Martta 14. Altın Portakal Şiir Sempozyumu gerçekleştirilecek. Sempozyumda, 2010 yılında Altın Portakal Şiir Ödülü alan şair Emirhan Oğuz'un 'Myndos Geçişi' adlı eserinden yola çıkılarak şairin şiirleri ele alınacak. Sempozyumda, Ahmet İnam, Ahmet Telli, Baki Asiltürk, Betül Dünder, Cevat Çapan, Faris Kuseyri, İsmail Mert Başat, Kenan Sarıalioğlu, Refik Durbaş ve Zerrin Baydar bildiriler sunacak.

20 Martta sona erecek 15. Altın Portakal Şiir Ödülü etkinliklerinin onur konuğu ise şair Ataol Behramoğlu olacak.

Altın Portakal Şiir Ödülleri etkinlikleri çerçevesinde, 13. ödülün sahibi Kemal Özer'in şiirinin değerlendirildiği bildirilerden oluşan 'Temmuz İçin Yaralı Semah ve Kemal Özer Şiiri' ile 14. ödülün sahibi Emirhan Oğuz'un şiirlerinin değerlendirildiği, 'Myndos Geçişi ve Emirhan Oğuz Şiiri' adlı kitaplar da edebiyat severlerle buluşturulacak.

(GÜÇ-BNY-ARD) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Altın Portakal Şiir Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement