21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması - Son Dakika
Yerel

21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çeşme'nin Turizm Sektöründe Yükselen Bir Yıldız Olduğunu Söyledi

01.07.2010 02:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çeşme'nin turizm sektöründe yükselen bir yıldız olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme Belediyesi ve Sun Express işbirliği ile düzenlenen 21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması kortej yürüyüşü ile başladı. İnkılap Caddesi'nde başlayan kortej yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda Aydın Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi yapıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çeşme'nin turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye'de turizm hareketliliğine bakıldığında Çeşme'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de adından söz ettirmeye devam edeceğini belirten Vali Kıraç, şunları söyledi:

'İzmir bir liman şehri, deniz şehri olduğunu bildiğimiz halde arzu ettiğimiz şekilde kullanılamıyordu. Limanımız, marinalarımız, balıkçı barınaklarımız ile denizle ilgili yük ve insan taşımacılığı açısından son dönemlerde alınan tedbirlerle alt yapımızı güçlendirdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Bunların en güzel örneğini Çeşme'de görebiliyoruz. Çeşme marinasını önümüzdeki günlerde Türk turizmine armağan edeceğiz. Gün geçtikçe İzmir'in ve Çeşme'nin turizm sektöründe hak ettiği yere ilerlemesi için çalışıyoruz. Son yıllarda yükselen yıldız olan Çeşme'de oteller yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bu orana ulaşmak kendi kendine olmuyor. Uğraşmak, çalışma ve gayret göstermek gerekiyor. İzmir'i ve Çeşme'yi iyi tanıtmamız gerekiyor. Bizim doğru yolda olduğumuzu turist sayısındaki artıştan anlıyoruz. Şu anda turist sayısında geçmiş yıllara göre yüzde 30'luk bir artış var. Yapılan çalışmalarda emeği olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.'

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise Çeşme'yi dünyada marka yapmak için çalıştıklarını söyledi. Çeşme'nin San Remo ve Cannes ile aynı yere geleceğine inandığını belirten Tütüncüoğlu, 'Eğer Çeşme halkı memleketine, ilçesine sahip çıkarsa en üst seviyeye çıkar. İnsanlar yaşadıkları yere sahip çıktıkları kadar o bölgenin hakimidirler. Çeşme'de görev yaptığım sürece tek amacım ilçenin doğasını bozmamak ve betonlaşmasını engellemekti. Bozulmamış bir dünyada Çeşme'yi hak ettiği yere getirebilmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Tabii bunları yaparken bir çok eleştiriye maruz kaldık. Bugün Çeşme turizmde hak ettiği yeri alıyor. Bize katkı veren herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Açılış kokteylinin gerçekleştirildiği Aya Yorgi koyunda bulunan Babylon eğlence mekanında podyuma çıkan mankenler Şebnem Schaffer, Özge Ulusoy, Ahu Yağtu, Fatma Yaman, Burcu Kutluk ve Bilge Kara, Uğurhan Akdeniz'in hazırladığı 2010 ilkbahar-yaz defilesini sundular.

Gecede sahne alan Litvanyalı grup Olialia ise sahne performansı ile davetlilerin beğenisini topladı.

Festival kapsamında yarın saat 10.00'da yabancı konukların katıldığı yat gezisi, saat 19.00'da Türk ve Yunanlı yüzücülerin barış gösterileri düzenlenecek. Saat 21.00'de ise Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda Uluslararası Şarkı Yarışması'nın genel provası yapılırken saat 21.30'da Volkan Konak'ın sahne alacağı meydan konseri gerçekleştirilecek.

(DHG-MED-ERD) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement