9. Arguvan Uluslararası Türkü Festivali'ne Davet - Son Dakika
Yerel

9. Arguvan Uluslararası Türkü Festivali'ne Davet

Arguvan Belediyesi, bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceği Türkü Festivali'ne tüm vatandaşları davet etti.

21.07.2011 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arguvan Belediyesi, bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceği Türkü Festivali'ne tüm vatandaşları davet etti.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, düzenlediği basın toplantısında, Arguvan'ı ve türkülerini tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmak istediklerini söyledi.

23-24 Temmuz tarihlerinde ilçede düzenleyecekleri festivale bütün vatandaşları davet eden Taştan, "Arguvan'ın ürettiği paha biçilemez ürünü olan türkülerin hayat bulduğu toprakları, yöresel değerlerimizi ve kültürümüzü kamuoyuna tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak, yörenin sorunlarını yerinde görüp çözümlerine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Festival kapsamında yeni anayasa tartışmalarının da ele alınacağı paneller, şiir etkinlikleri, tiyatro gösterileri, köy gezileri de düzenleyeceklerini bildiren Taştan, "Çocuklarımızın yaptığı ebru sanatı resim sergisi ve birbirinden kıymetli sanatçılarımızın konserlerinin olacağı festivalimize Arguvanlıları, Arguvan dostlarını ve herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Taştan, festivalde, Ali Asker, Züleyha, Töre Anadolu, Aynur Güneş, Ali Abbas Aslantürk, Hüseyin Aydın, Hüseyin Ekici, Mesut Salman, Sevcan Orhan, Yudum, Grup Munzur, Hozan Fate, Ebru Kayhan, Cemal Öztaş, Ercan Göksu ve Hakan Çakmak'ın sahne alacağını belirtti.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9. Arguvan Uluslararası Türkü Festivali'ne Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement