AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Tığlı Belediyeyi Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Tığlı Belediyeyi Eleştirdi

Nejat Tığlı, İlçede Atıl Durumdaki Hastane İnşaatının Tamamlanması İçin Anadolu Üniversitesi Yerine Akdeniz Üniversitesi'ne Verilmek İstenmesini Eleştirdi.

11.03.2011 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, ilçede atıl durumdaki hastane inşaatının tamamlanması için Anadolu Üniversitesi yerine Akdeniz Üniversitesi'ne verilmek istenmesini eleştirdi ve bu durumun kendilerini şaşırttığını söyledi.

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Tığlı, Manavgat'ta daha önce Anadolu Üniversitesi'ne verilmesi düşünülen ve çeşitli görüşmeler yapılan atıl durumda yarım kalan hastane inşaatı için Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu ve bazı belediye meclis üyelerinin, Akdeniz Üniversitesi rektörü ile bir görüşme yaptığının ortaya çıktığını söyledi.

Tığlı, "Anadolu Üniversitesi'nin kampüs kurmayı düşündüğü atıl durumdaki Manavgat Belediye Hastanesi konusu uzun süre belediye meclisinde gündeme geldikten sonra karşılıklı görüşmelerin ardından sonuçlanması bekleniyordu. Mart ayı meclis toplantısında atıl hastane inşaatının Akdeniz Üniversitesi'ne verilmesi konusunun gündeme gelmesi Manavgat'ta herkesi şaşırttı" dedi.

Manavgat'a kurulması düşünülen Anadolu Üniversitesi Manavgat Kampüsü konusunu AK Parti olarak önemsediklerini ve bu işle ilgili partisinin belediye meclis üyelerinin 2 defa önerge verdiğini vurgulayan Tığlı, verilen önergeleri Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu'nun işleme koymadığını iddia etti.

Bugüne kadar Manavgat'ta bu çapta büyük bir yatırım için hiç talepte bulunulmadığını kaydeden Tığlı, şöyle konuştu:

"Nitekim bu konu hakkında hem Eskişehir'de, hemde burada MATSO Konferans Salonu'nda karşılıklı görüşmeler yapıldı. Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'a yapmak istediklerini net bir şekilde anlattılar. Herkes fikrini söyledi. Bu iş olumlu olarak sonuçlanmasını bekliyorduk. Ortak kanaat yarım kalan binanın verilmesi şeklinde ortaya çıkmıştı. En son toplantıda ise Başkanvekili Halimoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Öz, Anadolu Üniversitesi yerine bu binayı Akdeniz Üniversitesi'ne vereceklerini açıkladı ve binanın tamamlanması için 10-15 trilyon paraya ihtiyaç olduğunu belirtti. Akdeniz Üniversitesi'ne verilmesi düşünülen atıl hastane inşaatının tamamlanması için gereken 10-15 trilyonluk parayı Manavgat Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu ve Manavgat Belediye Meclisi Üyesi Mahmut Öz'ün başkanlığında oluşturulacak heyet toplasın."

-ERSOY, ŞAİBESİZ BAŞKAN-

Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy'un partiye katılım süreci hakkında da bilgi veren Tığlı, bir hafta kadar önce kendilerine bu yönde bir talep geldiğini söyledi. Mustafa Erkan Ersoy'un uzun süredir siyasette olduğunu ve adını herhangi bir şekilde şaibeye bulaştırmadığına dikkati çeken Tığlı, "Biz de bu konuyu yetkili kurullarımızda görüştük, değerlendirmeler yaptık ve sayın belediye başkanımızın partimize katılımının bize güç vereceğini değerlendirdik. En nihayetinde belediye başkanımıza rozeti Sayın Başbakanımız taktı" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Tığlı Belediyeyi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement