AK Parti Milletvekili Adayı Avcı Sinemacıları Eskişehir'de Ağırladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Milletvekili Adayı Avcı Sinemacıları Eskişehir'de Ağırladı

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Nabi Avcı, Eskişehir'de sinema ve televizyon sektöründen konukları ağırladı.

10.06.2011 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nabi Avcı, sinema ve televizyon sektörünün önemli ve tanınmış isimlerinden ünlü yapımcı

" Mine Vargı, ünlü oyunculardan Fadik Sevin Atasoy, Ayfer Dönmez, Tarık Ünlüoğlu, Bülent Emin Yarar ve Cast Ajansı yöneticisi Özlem Mizrahi" gibi konuklarını, Eskişehir'in sinema-film endüstrisine yönelik yatırımlarını, alt ve üst yapısını yerinde görmeleri, geliştirecekleri projelerde şehre yer vermeleri için görüş alışverişinde bulunmak üzere Eskişehir'de misafir etti.

Avcı tarafından karşılanan konuklar, ziyaretlerine, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden ve sinema-televizyon altyapısı en güçlü kurumlardan Anadolu Üniversitesinden başladı.

Rektör Prof. Dr. Davut Aydın tarafından, üniversitenin televizyon stüdyoları, teknik birimleri, yeni inşa edilmekte olan altyapı binaları gezdirilerek, geliştirilecek yeni projelerde, özel sektörle işbirliği ve katkı imkanları üzerinde duruldu.

Daha sonra, Eskişehir'i gökyüzünden de konuklara göstererek, sinema platoları için geliştirilmesi düşünülen alanları tanıtan ve Eskişehir'in kent olarak yerleşimini anlatan Rektör ve diğer üniversite yetkilileri, ayrıntılı bir tanıtım turu düzenlediler.

Buradan, Odunpazarı'na geçen sinemacılar, geleneksel Odunpazarı Evlerini gezerek bölgenin geçmişi ve bugünü hakkında Nabi Avcı'dan ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'dan detaylı bilgiler aldılar.

Konuklarına, kent için geliştirdikleri projeler hakkında da bilgiler veren Avcı, Eskişehir'i sadece ulusal değil, uluslararası bir sinema-film yapım merkezi yapmayı hedeflediklerini belirterek, bir diğer önemli projelerinin de Eskişehir'i 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti yapmak olduğunu kaydetti.

Her iki projenin de kentin dünyaca tanınan bir marka kent olmasına büyük katkı sağlayacağını bildiren Avcı, bu projelerin kentin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

"Eşkıya, Gönül Yarası, Herşey Çok Güzel Olacak, Amerikalı" gibi Türk sinemasının önemli filmlerine yapımcı olarak imza atan Mine Vargı da, Eskişehir gibi Anadolu'nun ortasında bulunan bir şehirde, sinema ve televizyon endüstrisi adına gördüklerinden ve dinlediklerinden son derece memnun olduğunu ifade ederek, Eskişehir'in çok yakında Türkiye'nin sinema merkezi olacağına inandığını kaydetti.

Mine Vargı, gerek üniversitede gördüğü teknik altyapı, stüdyo ve teknik donanımlardan, gerekse özel olarak sinema-televizyon çekimlerine tahsis edilmesi düşünülen alanlardan son derece etkilendiğini belirterek, özellikle Odunpazarı bölgesinin özgünlüğünü son derece beğendiğini, çok yakında Eskişehir'in sinema konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacağını ve kendilerinin de sektör olarak bunu mutlaka değerlendireceklerini bildirdi.

Böyle bir ziyaret programı düzenleyerek kendilerini bilgilendirdiği ve Eskişehir ile ilgili olarak teşvik ettiği için AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Avcı'ya teşekkür eden konuklar, ziyaretin tamamlanmasının ardından Eskişehir'den ayrıldılar.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Milletvekili Adayı Avcı Sinemacıları Eskişehir'de Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement