AK Parti Milletvekilleri Çipil Yaylası Şenliklerinde - Son Dakika
Yerel

AK Parti Milletvekilleri Çipil Yaylası Şenliklerinde

AK Parti 24. Dönem Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut ve İsmail Tamer, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Koyunabdal Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Çipil Yaylası Şenlikleri'ne katıldı.

20.06.2011 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 24. Dönem Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut ve İsmail Tamer, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Koyunabdal Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Çipil Yaylası Şenlikleri'ne katıldı. Coşku içerisinde geçen şenlikte AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, çiçeği burnunda milletvekili İsmail Tamer'e Sivas türküsü söyledi.

AK Parti Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut ve İsmail Tamer ile AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, beldeye gelişlerinde Koyunabdal Belediye Başkanı İsmail Akar tarafından karşılandı. Belde girişinde karnesini gösteren bir öğrenci AK Parti milletvekilleri tarafından ödüllendirildi.

Başkan İsmail Akar, yaptığı konuşmada, belde insanlarının et, süt, peynir, tereyağ ve yoğurt gibi temel besin maddelerini Çipil Yaylasında yetiştirdikleri hayvanlardan elde ettiklerini belirterek, yayla yolu ve kapalı hayvan barınakları konusunda yardım talebinde bulundu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise konuşmasında milletvekili olduktan sonra ilk defa konuşma yapmanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Tamer, "İnşallah bundan sonra sizleri Ankara'da temsil edeceğim. Sizlerin gözü, kulağı ve sözcüsü olacağım" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ise Koyunabdal Belediye Başkanı İsmail Akar'a teşekkür ederek, "Artık köylerimiz, beldelerimiz yayla ve tarla yollarının asfalt olmasını istiyorlar. İlçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin yolları artık asfalt. İnşallah sıra tarla ve yayla yollarının asfaltlanmasına geldi. Bu gelen talepleri ise zaman içerisinde sırasıyla yaptırmaya söz veriyoruz. Koyunabdal'a bir gölet yaptırıyoruz, 7. ayda yer teslimini yaptıracağız. İnşallah bu gölet tüm Koyunabdallı hemşerilerimizin hayat standartlarını yükseltecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi. Daha sonra güreş müsabakalarına geçildi. 6. Çipil Yaylası Şenliklerinin güreş ağası ise İsmail Tamer oldu. Mücadele içerisinde geçen güreş müsabakalarının ardından üç dalda birinci olan güreşçilerin ödüllerini AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut verirken, diğer güreşçiler ise Güreş Ağası İsmail Tamer tarafından küçük altınla ödüllendirildi.

Gösteriler sonrası yaklaşık iki bin kişiye geleneksel etli bulgur pilavı ikram edildi. Festival yerel sanatçıların konseri ile devam eden şenlikte, milletvekili Sadık Yakut, İsmail Tamer için sivas türküsü söyledi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Milletvekilleri Çipil Yaylası Şenliklerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement