Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Merkez Aksu İlçesine Bağlı Karaöz Beldesi Yakınlarında Çıkan Orman Yangınını Söndürmek İçin Ekiplerin 'Cansiparane' Bir Çalışma Yürüttüklerini Belirterek, 'Çalışanlarımızın Zarar Görmemesi İçin Söndürme Çalışmalarını Dikkatli Bir Şekilde Sürdürüyoruz' Dedi

28.08.2010 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, merkez Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesi yakınlarında çıkan orman yangınını söndürmek için ekiplerin 'cansiparane' bir çalışma yürüttüklerini belirterek, 'Çalışanlarımızın zarar görmemesi için söndürme çalışmalarını dikkatli bir şekilde sürdürüyoruz' dedi.

Vali Altıparmak, Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile birlikte helikopterle yangın bölgesini havadan inceledi. Daha sonra Kayadibi köyü Naneli mahallesinde oluşturulan Kriz Merkezine geçerek, Aksu Kaymakamı Raif Özener ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, jandarma tarafından tedbir amacıyla boşaltılan Naneli mahallesini de gezdi. Buradaki bir evde gazetecilere yangınla ilgili bilgi veren Vali Altıparmak, küçük bir kıvılcımdan çıkan yangının 300 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti. Altıparmak şunları söyledi:

'Yangın tam olarak kontrol altında diyemeyiz ama çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımız cansiparane devam ediyor. Çalışanlarımızın zarar görmemesi için söndürme çalışmalarını dikkatli bir şekilde sürdürüyoruz. Şu ana kadar, sürekli kullanılmayan iki ev, üç ahır, iki sera ve tarım arazileri zarar gördü. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönemde vatandaşların yangınlara karşı daha dikkatli olmaları gerekir.'

Vali Ahmet Altıparmak, orman yangınının etkili olduğu Kayadibi köyündeki vatandaşlarla da sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinledi.

(MST-BNY-SRP) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement