Antalya'daki Şiddetli Dolu Yağışı Ve Sel - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Şiddetli Dolu Yağışı Ve Sel

Antalya Valiliği, Yurtpınar beldesi'nde meydana gelen dolu ve selde dereye düşerek kaybolan genç kızın bulunması için arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

02.04.2011 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valiliği, merkez Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar beldesi Dereboğazı mevkisinde meydana gelen dolu ve selde dereye düşerek kaybolan genç kızın bulunması için arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 16.00'dan itibaren Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar ve çevresinde başlayan şiddetli dolu yağışı sonucunda, mahallenin Dereboğazı mevkisinde 20 yaşlarındaki Songül Sazak'ın dere sularına kapılarak kaybolduğunun üzüntü ile öğrenildiği bildirildi.

Olayın İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne intikal etmesinden itibaren Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, itfaiye ve sağlık görevlilerinin bölgeye giderek, arama ve ihtiyacı olan vatandaşlara yardım faaliyetlerine başladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Sera tarımının yoğun olarak yapıldığı Yurtpınar bölgesinde dolu yağışından zarar gören çiftçilerimizin uğradıkları zararların tespiti için İlçe ve İl Tarım Müdürlükleri ekipleri tespit ve inceleme çalışmalarına başlamışlardır. Kaybolan vatandaşımızı bulmak için arama ve kurtarma ekipleri çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir."

-KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI BÖLGEDE-

Bu arada merkez Aksu Kaymakamı Raif Özener ile Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sel ve dolunun vurduğu bölgede inceleme yaptı ve vatandaşlarla görüştü.

Kaymakam Özener, Songül Sazak'ın düşerek kaybolduğu derenin çok şiddetli aktığını belirterek, bu akıntı yüzünden genç kızı bulmanın zorluğuna işaret etti. Kaymakam Özener, "Derenin suyunu kesmeden genç kızı bulmak çok zor. Derenin önünü keserek, suyu başka bir dere yatağına akıtacağız. Sivil Savunma ekiplerimiz ve balıkadamlar burada. Arama çalışmaları devam ediyor. Tarım alanlarında da hasar tespit çalışmaları yapılıyor" dedi.Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise ceviz büyüklüğündeki dolu yüzünden Yurtpınar'da bir tek cam sera bile kalmadığını, çok sayıda serayı su bastığını kaydetti. İsa Yıldırım, "Ancak bunlar bizim için şu an ikinci planda. Annesiyle beraber su basan seraya gelen bir genç kız sel sularına kapıldı. Bütün belediye ekipleri olarak buradayız. Arama çalışmalarına katılıyoruz. Öncelikli amacımız genç kızımızı bulmak, ardından vatandaşlarımıza yardım çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Genç kızın amcası Mehmet Sazak da AA muhabirine, "Songül, annesiyle beraber seradaki suyu tahliye etmek için çalışırken ayağı kaymış ve seranın yanındaki dereye düşmüş" diyerek, gözyaşı döktü.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Şiddetli Dolu Yağışı Ve Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement