Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına, Bugün ve Yarınki Konserlerinde, Soprano Feryal Türkoğlu ile Keman Sanatçısı Sergey Kravchenko Eşlik Edecek.

10.02.2011 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına, bugün ve yarınki konserlerinde, soprano Feryal Türkoğlu ile keman sanatçısı Sergey Kravchenko eşlik edecek.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, konserlerde Felix Mendelssohn'un,

"Fingal Mağaraları Uvertürü Op. 26" ile "Keman Konçertosu mi minör Op. 64", Richart Strauss'un "Son Dört Şarkı" ve "Till Eulenspiegels Op. 28" adlı eserlerini yorumlayacak.

Bilkent Senfoni Orkestrasının yarınki konserine keman sanatçısı Rachel Barton Pine konuk olacak. Jose Serebrier yönetimindeki orkestra konserinde Çaykovski'nin "Keman Konçertosu, Re majör Op. 35", Wolfrang Amedeus Mozart'ın

"Figaro'nun Düğünü Operası'ndan, Uvertür, KV. 492", Alexander Glazunov'un

"Senfoni No.4, mi bemol majör Op. 48" eserlerini seslendirecek.

Ünlü Türk besteci Okan Demiriş'in dünya repertuvarına kazandırdığı "Yusuf ile Züleyha" operası, efsanevi hikayesiyle 16 Şubatta Ankara'da prömiyer yapacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Zorba", "Sihirbaz Oz", "Seslerle Anadolu", "Denge" ve "Yusuf ile Züleyha" adlı eserleri beğeniye sunacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta 16 oyunla seyircinin karşısında olacak.

-TİYATRO-

BÜYÜK TİYATRO:

Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", 15 Şubatta izlenebilir. Dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Hale Eren'in hazırladığı oyunun ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Oyunda, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney ve Ersin Ayhan başlıca rolleri paylaşıyor.

CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ:

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun

"Fosforlu Cevriye", 15 ve 16 Şubatta temsil verecek. Dekor ve kostümü Hakan Dündar, ışığı Yakup Çartık, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", bugün, yarın ve 12 Şubatta izlenebilir. Dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Hale Eren'in hazırladığı oyunun ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Oyunda, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney ve Ersin Ayhan başlıca rolleri paylaşıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ:

Van Devlet Tiyatrosu "Gayri Resmi Hürrem"i bugün, yarın ve 12 Şubatta izleyiciyle buluşturacak.

Ankara Devlet Tiyatrosunun "Bir Savaş Hikayesi" adlı oyunu, 15 ve 16 Şubatta beğeniye sunulacak. ABD'li yazar Jeanne Beckwith'in yazdığı, Esra Ege'nin Türkçeye çevirdiği oyunu Aclan Büyüktürkoğlu yönetiyor. Dekorunu Murat Gülmez'in, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı yapıtın ışık tasarımı Mehmet Yaşayan'ın imzasını taşıyor.

Ahmet Türkoğlu, Aylin Gürsoy Ariöz, Bahadır Karasu, Cahit Öztüfekçi, Koray Karaca, Mithat Erdemli, Savaş Tamer, Seda Oksal, Eren Oray, Şahap Sayılgan, Berna Yılmaztürk, Bora Godri, Burcu Özcan, Burcu Petekkaya, Emrah Çakıl, Emrah Ersoy, Eray Çelik, Ezgi Can, Gökhan Korkusuz, Gökhan Yılmazer, Hüseyin Ataseven, Mithat Abacı, Murat Özdemir, Nihal Erdoğan, Özge Korgun, Özlen Tamer, Sine Zeynep Eteke, Tamer Yurtbaşı, Umut Kılınç ve Yaseri Şahbudak'ın rol aldığı eserde, bir askeri üste kendi ordu mensuplarının üzerine ateş açmaya başlayan askeri doktorun öyküsü anlatılıyor.

KÜÇÜK TİYATRO:

Konya Devlet Tiyatrosu "Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamüşan)" oyununu, bugün, yarın ve 12 Şubatta sahneleyecek.

Barış Eren'in yazıp yönettiği "Soğuk Bir Berlin Gecesi", 15 ve 16 Şubatta izleyiciyle buluşacak. Dekoru Sinan Yardımedici'ye, kostümü Günnur Orhon'a, ışığı Zeynel Işık'a ait oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş, Mahmut Işık rol alıyor.

AKÜN SAHNESİ:

Nihat Asyalı'nın "Rab Şeytana Dedi ki" adlı eseri, bugün, yarın ve 12 Şubatta beğeniye sunulacak. Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunun dekorlarını Güven Öktem, kostümlerini Esra Selah, ışık düzenlemesini ise Zeynel Işık yaptı. Buğra Koçtepe, Sinan Pekinton, Durukan Ordu, Fatma Öney, Serhat Elifer, Dilber Evrim Alev Bağcı, Gülden Çelen, Hakan Töngülüs, Nurcihan Ergün, Ozan Hikmet Özcan, Özlem Sayın, Perran Vurdum ve Alican Güçoğlu'nun başlıca rolleri paylaştığı oyunda, orkestrada Ayşe Gülüm Sürmen, Fethi Güçer, Zafer Gerdanlı ve Gökhan Över yer alıyor.

Nazım Hikmet'in yazdığı, Nihat Asyalı'nın derlediği, Rüştü Asyalı'nın yönettiği "Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo" adlı sunum, 15 ve 16 Şubatta seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç'e, müziği Cem İdiz'e ait sunumda, yönetmen yardımcılığını Berin Ötenel üstlendi. Oyunu, Rüştü Asyalı ve Cem İdiz sunuyor.

ALTINDAĞ TİYATROSU:

"Erkek ve Kadın" adlı yapıt, bugün, yarın, 12 ve 13 Şubatta temsil verecek. Bilal Gürdere, Buket Türkyılmaz, Nesrin Üstkanat, Emine Semra Gökalp, Oktay Dal, Pınar Gün, Akın Berk Sağıroğlu'nun rol aldığı oyunun dekor ve kostümleri Sertel Çetiner'e, ışık tasarımı Ahmet Karademir'e, müzik düzeni de Can Atilla'ya ait.

"Geç Kalanlar" adlı yapıt 15 ve 16 Şubatta izlenebilir.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU:

Bir kasabada işlenen çocuk cinayetleri nedeniyle bir yazarın sorgulanmasıyla gelişen olayları anlatan "Yastıkadam" adlı oyun, bugün ve 12 Şubatta seyircinin karşısında olacak. İrlandalı Martin McDonagh'ın yazdığı, Yusuf Eradam'ın Türkçeye çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği oyunda, Mesut Turan, Murat Çidamlı, Emre Erçil ile Tolga Tekin rol alıyor.

İbrahim Balaban'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Şair Baba ve Damdakiler" adlı oyun, 16 Şubatta temsil verecek. Oyunda, Aydın Uysal, Bülent Çiftçi, Cengiz Uzun, Cem Balcı, Eda Yılmaz Yener, Erdinç Doğan, Erkan Alpago, Esra Akdoğan, Gültekin Gülkan, Mehmet Ali Toklu ve Miraç Eronat başlıca rolleri paylaşıyor.

STÜDYO SAHNE:

Ankara Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu "Üç Yönetmen Üç Oyun", yarın ve 13 Şubatta seyirciyle buluşacak. Türkiye ve dünya tiyatrolarında eksikliği hissedilen, genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesini amaçlayan projenin ilk uygulaması "Üç Yönetmen Üç Oyun" adı altında Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gerçekleştirilecek. Projeyle üç genç yönetmen üç ayrı oyunun rejisini yapıyor. Oyunlar, aynı gün aynı sahnede birer perdelik prodüksiyon olarak sanatseverlere sunuluyor. Oyunların, dekorunu Aytuğ Dereli, kostümlerini İnci Kangal, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu yaptı.

"Moskova-Petushki Yolun Sonu" adlı yapıt, 15 Şubatta temsil verecek.

ODA TİYATROSU:

Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği "Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun", bugün, yarın ve 12 Şubatta sahnelenecek. Dekor tasarımını Ceren Karahan, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil rol alıyor.

Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, 15 Şubatta prömiyer yapacak. Dekor ve kostüm tasarımı Gül Emre'ye, ışığı Burhanettin Yazar'a ait oyunda, Mehmet Ege, Işıl Poyraz ve Ahmet Yılmaz rol alıyor. Oyun, 16 Şubatta da izleyiciyle buluşacak.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ:

Ankara Devlet Opera ve Balesi, sahnelendiği 35 ülkede büyük ilgi gören

"Zorba" balesini 12 Şubatta izleyiciyle buluşturacak. Her türlü acı ve sıkıntının üstesinden gelen bir yaşamın mesajını ileten "Zorba", Mikis Theodorakis'in müziği ve Lorca Massine'nin Yunan danslarını da kattığı koreografisiyle sahneleniyor. Eserde orkestrayı Bujor Hoinic, koroyu Mustafa Erdoğan yönetecek. Dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, ışık düzeni Fuat Gök'e ait eserde, "Zorba" rolünde Burak Kayıhan ve Oliver Spence, "John" rolünde Cankat Özer, Eren Keleş ve Burak Kayıhan, "Marina" rolünde Ayşem Sunal, Almula Ersoy ve Mine Örsçekiç, sahne alıyor.

"Denge" adlı bale eseri 17 Şubatta izleyicisiyle buluşacak. Koreografisi Young Soon Hue'ye, müzikleri Astor Piazzola'a ait "This İs Your Life (Bu Senin Hayatın)" teatral anlatımı ile birinci perdede beğeniye sunulacak. İkinci perdede, Beethoven'ın unutulmaz eseri 7. Senfoni eşliğinde Alman Uwe Sholz'un ödüllü koreografisi, ADOB sanatçılarınca sahnelenecek.

Ünlü Türk besteci Okan Demiriş'in dünya repertuvarına kazandırdığı "Yusuf ile Züleyha" operası, efsanevi hikayesiyle 16 Şubatta Ankara'da prömiyer yapacak. Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu, orkestra şefliğini Prof. Winfried Müller'in, koro şefliğini Mustafa Erdoğan ve Ali Hoca'nın üstlendiği eserin dekoru Çağda Çitkaya'ya ait. Eserin kostümleri Çimen Somuncuoğlu, ışığı Tahsin Çetin imzasını taşıyor.

LEYLA GENCER SAHNESİ: "Sihirbaz Oz" adlı çocuk müzikali, 13 Şubatta izlenebilecek.

"Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyun 15 Şubatta seyirciyle buluşacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement