Çemişgezek Kaymakamlığına Atanan Tuna, Görevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Çemişgezek Kaymakamlığına Atanan Tuna, Görevine Başladı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine atanan Kaymakam Ali İkram Tuna, görevine başladı.

20.10.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine atanan Kaymakam Ali İkram Tuna, görevine başladı.

Çemişgezek Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın 2011/646 karar sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine atanan Kaymakam Ali İkram Tuna'nın, görevine başladığı belirtildi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde 1977 yılında doğan Tuna, ilkokulu Kurtalan'da okuduktan sonra babasının öğretmen olması nedeniyle orta öğrenimini çeşitli illerde gördü. Üsküdar Lisesi'nden mezun olan Tuna, burslu olarak okuduğu Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü 2002 yılında bitirdi.

İçişleri Bakanlığı'nda Araştırma-Planlama ve Koordinasyon Kurulu'nda meslek hayatına başlayan Tuna, Şubat 2005'te Batman'da kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk adımı attı. Bolu'nun Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde vekaleten kaymakamlık yapan Tuna, bir yıl süreyle Fransa'da Francher Comte Üniversitesi'nde öğrenim gördü.

İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Tuna'nın çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan makaleleri olduğu belirtildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının açmış olduğu yarışmalara makaleleri ile katıldığı belirtilen Kaymakam Ali İkram Tuna'nın, 1998'de MTSO tarafından düzenlenen "21. yüzyılda Dünya Ticaretini Etkileyecek Akımlar ve Türkiye" konulu makale yarışmasında birincilik ödülü, 2000'de ATO tarafından düzenlenen "Beyin Göçü" konulu makale yarışmasında ikincilik ödülü ve 2001'de yine ATO tarafından düzenlenen "İhracatı Geliştirme Stratejileri" konulu yarışmada ise üçüncülük ödülü aldığı kaydedildi.

Yüksek öğrenimi döneminde sermaye piyasalar alanında staj yaptığı belirtilen Tuna'nın, ulusal ve uluslararası ekonomik ve siyasi konjonktürdeki gelişmelere ilgi duyduğu ifade edildi. Tuna, 2008-2011 tarihleri arasında Rize'nin Derepazarı ilçesi Kaymakamlığı görevini yürütürken Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine atandı.

- TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çemişgezek Kaymakamlığına Atanan Tuna, Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement