CHP Kadın Kolları Myk Üyesi Tataroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kadın Kolları Myk Üyesi Tataroğlu Açıklaması

CHP Kadın Kolları Myk Üyesi Elfin Tataroğlu, Kadınların Makus Talihlerinden Kurtulmasının Tek Yolunun CHP Olduğunu Belirterek,

05.03.2011 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Elfin Tataroğlu, kadınların makus talihlerinden kurtulmasının tek yolunun CHP olduğunu belirterek,

"Tüm kadınları CHP'ye davet ediyorum" dedi.

Tataroğlu, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde iktidar olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Partisinin, kadınları en önemli güç olarak gördüğünü kaydeden Tataroğlu,

"Partimiz çağdaş, ilerici ve halkçı geleneğinden yola çıkarak kadınlarımıza sosyal devletin gerekliği olan tüm hakları iktidarında verecektir. Bu bağlamda CHP'nin kadına verdiği değerin en somut kanıtı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önemle üzerinde durduğu Aile Sigortası'dır. Aile Sigortası ile kadınlarımızın hesabına yatırılmak kaydıyla, çocuk sayısına göre aylık 600 ile 1250 lira arasında ailelere maaş ödenecektir" dedi.

Türkiye'de 4 milyon kadının okuma yazma bilmediğini savunan Tataroğlu, 18 yaşından küçük evlenme oranının yüzde 40 olduğuna, her 3 kadından birisinin şiddet gördüğüne işaret etti. Tataroğlu, "Kadınlarımızın bu makus talihlerinden kurtulmasının tek yolu CHP'dir. Bu bağlamda tüm kadınlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz. Her mahallede üye zorunluluğu olmadan bir kadın gönüllü temsilcisi seçelim. Güzel yarınlar için yürekli kadınlarımızı partimize çağırıyoruz. Bize biçilen bu rolü değiştirelim ve daha güzel yarınlar için birlik olalım" diye konuştu.

Toplantıya, İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Mehtap Okatan da katıldı.

- KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kadın Kolları Myk Üyesi Tataroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement