Demirci Ustası Dal Öğütme Makinesi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Demirci Ustası Dal Öğütme Makinesi Yaptı

Aydın'ın Nazilli İlçesinde Demirci Ustası Yusuf Aslan, Kendi İmkanlarıyla Dal Öğütme Makinesi Yaptı.

13.02.2011 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli ilçesinde demirci ustası Yusuf Aslan, kendi imkanlarıyla dal öğütme makinesi yaptı.

Yusuf Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34 yıllık demirci ustası olduğunu belirterek, çiftçilere büyük yararı olan dal öğütme makinesi konusunda yurt dışında araştırmalar yaptığını söyledi.

Araştırmaları sonucunda, makinenin daha güçlüsünü ve gelişmişini kendi imkanlarıyla yapmaya karar verdiğini anlatan Aslan, atölyesinde uzun süren uğraşlar sonunda dal öğütme makinesini imal etmeyi başardığını belirtti.

Aslan, şöyle konuştu:

"Bu makine 50 milim çapındaki dal parçalarını hiç zorlanmadan öğütüyor. Makinemiz, alt bölümüne elek tertibatı koyularak mısır silajı, koçanlı mısır yemi, arpa kırması ve altındaki eleğin değiştirilmesi ile un bile öğütebiliyor. Makine üzerinde denemelerimizi sürdürüyoruz. Bu makinenin iki tanesi Söke'nin Atburgazı beldesinde eski maliye bakanlarımızdan Zekeriya Temizel'in fabrikasında kullanılıyor. Makine bu fabrikada badem çekirdeği, şeftali ve vişne çekirdeği öğütüp yağ elde ediyor. Makinenin esas kullanım amacı dal öğütme ama görüldüğü gibi çok amaçlı olarak da kullanılabiliyor."

Nazilli ve Çevresi Çiftçiler Derneği Başkanı Mesut Yörükoğlu da bu makine ile öğütülen dal parçacıklarının kök dibine konulması sonucu, toprağın su tutma kapasitesini de artıracağını ifade etti.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demirci Ustası Dal Öğütme Makinesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement