Depremde Hasar Gören Sağlık Ocağı Yıktırılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Depremde Hasar Gören Sağlık Ocağı Yıktırılacak

Depremde Hasar Gören Sağlık Ocağı Yıktırılacak
17.11.2007 13:14

Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde Bulunan ve 2005 Yılı Ocak Ayında Meydana Gelen Depremden Sonra Hasar Gören Mehmetçik Sağlık Ocağı'nın Yıkılmasına Karar Verildiği Bildirildi.

Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde bulunan ve 2005 yılı Ocak ayında meydana gelen depremden sonra hasar gören Mehmetçik Sağlık Ocağı'nın yıkılmasına karar verildiği bildirildi.

Bir süre önce İHA tarafından gündeme getirilen Mehmetçik Sağlık Ocağı'nın çürümeye terk edildiği haberi ses getirdi. Hakkari Valiliği tarafından habere istinaden yapılan yazılı basın açıklamasında, personel yetersizliğinden dolayı 10 yıldır kapalı tutulan sağlık ocağı çürümeye yüz tutuğu belirtilerek "İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık ocağı olarak kullanılan bina, 2005 yılı Ocak ayında Hakkari'de meydana gelen depremden sonra ağır hasar görmüştür. Konu ile ilgili olarak Hakkari Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik elemanları tarafından tanzim edilen raporda, sağlık ocağının zemini doğal zeminde olmadığından binanın onarılması veya güçlendirilmesi mümkün olmadığı, Hakkari'nin 1. deprem kuşağında olması nedeniyle sağlık ocağının yıkılması gerektiği belirtilmiş bu rapora istinaden bina boşaltılmıştır" denildi.

(FT-MET-Y)

17.11.2007 12:57 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremde Hasar Gören Sağlık Ocağı Yıktırılacak - Son Dakika


Advertisement