Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin personeline yönelik başlattığı hizmet içi eğitim programı, "Ekoloji Tarih ve Yerel Yönetimler" semineriyle sona erdi. 12 başlık altında verilen eğitim seminerlerinde 'stres'ten 'halkla ilişkiler'e kadar birçok konuda bilgi verildi.

30.05.2006 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin personeline yönelik başlattığı hizmet içi eğitim programı, "Ekoloji Tarih ve Yerel Yönetimler" semineriyle sona erdi. 12 başlık altında verilen eğitim seminerlerinde 'stres'ten 'halkla ilişkiler'e kadar birçok konuda bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Cep Sineması'nda gerçekleştirilen seminere, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile belediye personeli katıldı. "Ekoloji Tarih ve Yerel Yönetimler" konusunda bir sunuş yapan Dicle Üniversite Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ahmet Yıldırım, ekoloji ve çevresel sorunlar üzerinde durdu. Yerel yönetimlerde tüm yıla yayılmış bir eğitim programına şimdiye kadar hiç rastlamadığını ifade eden Yıldırım, çalışmanın önemine değindi. Ekolojiye ilişkin bilgi veren Yıldırım, müdahale edilmesi durumunda 30-40 yıl sonra çevre sorunları bakımından hayal edilemeyecek bir dünyayla karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu. Kent ve çevre sorunları üzerinde de duran Yıldırım, her belediye personelinin bir elçi rolü oynayacağına dikkat çekti. Çevreye duyarlı bir toplum çabalarının geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, eğitim programının bu amaca hizmet edeceğini söyledi. Seminerde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, ekolojinin tartışılıp, hemen tüketilecek bir kavram olmadığını söyledi. Eğitimin kendileri açısından son derece yararlı geçtiğini belirten Anlı, "İnsanın toplumsal gelişim süreci vardır. Bu süreç içinde kimi zafiyetlerimizin, yetmezliklerimizin giderilmesi gerekiyor. Gideremezsek de yüzleşmemiz gerekir. Eksikliklerimizi tartışarak, kendimizle ve toplumla daha barışık hale gelmiş olacağız" dedi. Belediye çalışmasında uyumun önemli olduğunu vurgulayan Anlı, nasıl ki orkestrada yanlış bir ses ahengi bozuyorsa, belediyecilikte de uyumsuzluğun hizmet kalitesini düşürdüğünü söyledi.

12 başlık altında gerçekleştirilen eğitim programı konusunda değerlendirmede bulunan sosyolog Aslan Özdemir ise, eğitimdeki temel amaçlarının demokratik bir anlayışla hizmet veren belediye personelinde istendik davranışlar oluşturmak olduğunun altını çizerek, "Bu amaçla sene başında hazırladığımız programın son eğitimini verdik. Eğitimde istediğimiz hedefe ulaştığımızı söyleyebiliriz. Katılımın istenen noktada olduğunu gördük. Temel hedefimiz halkla ilişkilerde iletişimi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirmekti. Özellikle etkili iletişim konusunda verdiğimiz eğitimde amacımıza ulaştığımızı söyleyebilirim. İletişim çatışmaları yaşayan personelimizin bu sorunları daha aza indirgediğini, birbirlerine karşı daha pozitif davrandıklarını, hizmette de halkı memnun etmeyi esas aldıklarını gördük. Önümüzdeki sene bu eğitimleri daha da arttıracağız. Başka yerden hocalar getirerek, farklı konularda eğitimler vereceğiz" diye konuştu. Sene başından itibaren verilen eğitimler ise şunlar:

"Halkla ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, stratejik planlama, toplam kalite yönetimi, kurumsal iletişim, iş stresi ve relaks, zabıtanın motivasyonu, etkili iletişim ve empati, vizyon geliştirme eğitimi, gıda maddesi üretmek ve satmanın temel kuraları, personelin motivasyonu, ekoloji-tarih ve yerel yönetimler."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement