Dubai'den 'İyileşmek İçin' Gelecekler - Son Dakika
Yerel

Dubai'den 'İyileşmek İçin' Gelecekler

Dubai'den Yılda 1500 Kişiyi Sağlık Turizmi Kapsamında Ağırlamaya Hazırlanıyor.

14.01.2011 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efsun Yılmaz - İskandinav ülkelerinden hastalara, Agememnon Kaplıcaları olarak bilinen bölgede, kaplıca ve kür hizmeti veren Kaya İzmir Thermal Convention, dünyanın ünlü turizm merkezlerinden Dubai'den yılda 1500 kişiyi sağlık turizmi kapsamında ağırlamaya hazırlanıyor. Kaya İzmir Thermal Convention Genel Müdürü Muzaffer Tağıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılı başında İl Özel İdaresi'nden kiralanan otelin yenilenerek Ağustos ayında hizmete açıldığını ve genelde sağlık turizmine hizmet verdiğini belirtti. Kaya Grubu'nun Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 9 işletmesi bulunduğunu, tarihte Agamemnon Kaplıcaları olarak bilinen bölgede de yerli ve yabancı misafirleri ağırladıklarını, özellikle Ortadoğu pazarına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Sağlık ve termal turizmin yanı sıra turizmin diğer alt dallarına da hizmet verdiklerini ve bu kapsamdaki yerli, yabancı turistleri de misafir ettiklerini söyleyen Tağıl, kaplıca ve kür merkezinden de en çok İskandinav ülkelerinden hastaların yararlandığını söyledi.

Dubai ile 1500 hastanın tedavisini öngören bir anlaşma yapmak üzere olduklarını açıklayan Tağıl, 'Dubai zaten Çekoslavakya ve Almanya'ya tedavi için hasta gönderiyor. Yapacağımız anlaşma çerçevesinde biz de önümüzdeki günlerde oradan yoğunluk bekliyoruz' diye konuştu. Muzaffer Tağıl, uzman doktorlar ve ileri teknoloji ürünü cihazların yer aldığı kaplıca ve kür merkezinde kireçlenme, boyun, sırt, omuz, bel ağrıları, metabolik kemik hastalıkları, boyun ve bel fıtıkları, iltihabi romatizmal hastalıklar, ortopedik hastalıklar, nörolojik hastalıklar, spor yaralanmaları, yumuşak doku romatizmaları, solunum sistemi hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, ürolojik ve jinekolojik hastalıkların tedavi veya rehabilitasyonununda hizmet verdiklerini söyledi.

Otel bünyesinde saunalar, erkek ve kadınlara özel jakuziler, Türk hamamı olduğuna da dikkati çeken Muzaffer Tağıl, 'İzmir, EXPO oylamasına da sağlık konusunda aday olmuştu. Biz de sağlık turizmine büyük önem veriyoruz' şeklinde konuştu.

- 6 BİN METREKARELİK KAPLICA KÜR MERKEZİ-

Kaplıca Kür Merkezi Müdürü Melih Ardal da 6 bin metrekarelik alan üzerinde tedavi merkezi olarak çalıştıklarını, uzman doktorların önce hastaları muayene ettiğini, tanıyı koyduktan sonra 4 türlü tedavi uyguladıklarını anlattı. Kaplıca, masaj, egzersiz ve su içi hidroterapinin tedavi türlerini oluşturduğunu dile getiren Melih Erdal, hastalara 10 günlük kaplıca tedavisi uyguladıklarını, jakuzi ve parafinden de faydalandıklarını dile getirdi. İskandinav ülkelerinden gelenlere haftanın 5 günü tedavi hizmeti aldığını, haftanın 2 günü de İzmir'i tanıttıklarını kaydeden Ardal, 'Kaplıcalarımız Agamemnon kaplıcaları olduğu için tarihi özelliği var. Buradaki kaplıcaların tarihi çok eskiye dayanıyor. Bu da ülkelerinde güneş yüzü görmeyen hastalar için çok cazip bir özellik haline geliyor' diye konuştu.

- BALİ'DEN MASÖZLER VAR-

Otel bünyesindeki Electra Thermal Spa Merkezi'nde ise Endonezya'ya bağlı Bali Adası'ndan masözlerin çalıştığını anlatan merkez müdürü Aslı Timurhan, merkezin sadece yurt dışından veya şehir dışından misafirler tarafından değil, İzmirliler tarafından da tercih edildiğini belirtti. Electra Thermal Spa Merkezi'nde Thai masajından sıcak taş masajına kadar 13 çeşit masaj yapıldığını, ayrıca doktor kontrolünde çalışan güzellik merkeziyle de hizmet sunduklarını anlatan Timurhan, şunları kaydetti:

'Burada yüzde 100 keyif garanti ediyoruz. Spa merkezine gelenler genelde rahatlamayı ön planda tutar. Misafirlerin tam anlamıyla keyif alabileceği bir ortam yarattık. Güzellik merkezimizde de farklılık yaratıyoruz. Botokstan dolguya, kimyasal peelingden lazer uygulamalarına kadar geniş hizmet yelpazesi bulunan merkezimizden misafirlerimiz tamamen yenilenmiş ve bakıma doymuş şekilde ayrılıyor.'

(EFS-MV-BŞK-OSM) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dubai'den 'İyileşmek İçin' Gelecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement