Düzce'den Van'a "Kardeşlik Köprüsü" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Düzce'den Van'a "Kardeşlik Köprüsü" Kampanyası

Düzce'de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Van'da yaşanan deprem nedeniyle "Kardeşlik Köprüsü" adını verdikleri bir yardım kampanyası başlattı.

26.10.2011 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Van'da yaşanan deprem nedeniyle "Kardeşlik Köprüsü" adını verdikleri bir yardım kampanyası başlattı.

Okul idaresi tarafından verilen zarfların içerisine koydukları okul harçlıklarını Van'daki depremzede kardeşlerine göndermek üzere biriktiren minik öğrenciler, örnek davranışlarıyla büyük takdir topluyor.

İsmetpaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Osman Ünal, yaptığı açıklamada, Van'da yaşanan deprem sonrası Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü öğrencilerinin katkılarıyla "Kardeşlik Köprüsü" adı altında bir yardım kampanyası başlatıldığını belirtti.

En kolay yardımın nakdi yardım olacağı düşüncesiyle böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Ünal, "Öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizi bilgilendirerek onlara birer zarf dağıttık. Öğrencilerimiz de gönüllerinden ne kopuyorsa aileleriyle de görüşerek getirdi. Yardım kampanyasına büyük bir katılım var. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı oluruz" dedi.

Bazı öğrencilerin depremle ilgili duygusal anılarını oradaki kardeşleriyle paylaşmak için mektup yazdıklarını belirten Ünal, bunları da orada göçük altından yaralı olarak kurtulan öğrencilere ulaştıracaklarını kaydetti.

Öte yandan aynı okulda okuyan Şevval ve İsmail Şahin Uçar kardeşler evleri ve esnafı kapı kapı dolaşarak Van'daki kardeşleri için yardım topluyor. Azda olsa onlara destek olmak istedik diyen abla kardeş, "Bu yardımlarla inşallah onların karınları doyar, inşallah bu yardımla birlikte oda sıcaklığını hissederler" diye konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Çolakoğlu da Van'da göçük altından kurtulan kardeşlerine

'geçmiş olsun' temennisinde bulunarak, "Onlar için elimden geleni yapmak istiyorum. Yapacağımız yardımlarla inşallah onlar da birer ekmek, çadır ve battaniye alırlar" dedi.

Öğrencilerden Beyza Sarıoğlu'da Van'daki kardeşleri için yazdığı mektupta, şunlara yer verdi:

"Sevgili Vanlı kardeşlerim, yaşadığınız felaketi ta yüreğimde ve bedenimde hissettim. Ben, Düzce'den Beyza kardeşiniz. Sizlerin yaşadığı depremi ben 1,5 yaşındayken yaşadım. Annem çok küçük olmama rağmen çok korktuğumu ve bir ay ağladığımı hatta su bile içmediğimi söyler. Ailem ve ben sizlerin kaçış ve çırpınışlarınızı televizyondan seyrederken bizler de 12 Kasım 1999'daki Düzce depremini tekrar yaşadık. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlerin de inşallah bu felaketi zor da olsa atlatmanızı diliyorum. Bu kısacık mektubumda bir nebze de olsa duygularımı sizlerle paylaşmak istedim. Kelimelerle yaralarınızı saramasam da Van'daki siz kardeşlerimi hiçbir zaman unutmayacağım. Uzak da olsam kalbim hep sizin yanınızda."

- DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'den Van'a 'Kardeşlik Köprüsü' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement