Düziçi'nde 14. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı Başladı - Son Dakika
Yerel

Düziçi'nde 14. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı Başladı

Düziçi'nde 14.Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı, kortej yürüyüşü ile başladı.

23.09.2011 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düziçi'nde 14. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı, kortej yürüyüşü ile başladı.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmaniye Valiliği, TİKA, Düziçi Kaymakamlığı ve Düziçi Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan 14. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı, Osmaniye Vali Yardımcısı Halit Deveci, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, programa davetli ozanlar, sanatçılar ve halkın katılımı ile Ziraat Bankası Düziçi Şubesi önüden başlayan ve Kaymakamlıkta sona eren kortej yürüyüşü ile başladı.

Üç gün sürecek programlar, Karacaoğlan Kültür Merkezi ve Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Amfi Tiyatro'da yapılacak. Program kapsamında bu akşam genç ozanların ödüllü yarışması yapılacak.

24 Eylül Cumartesi günü gündüz bölümünde iki etap halinde Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın da katılımıyla "Çukurova-Düziçi Halk Kültürü'nde Karacaoğlan" konulu panel düzenlenecek. Gece bölümünde de Farsak göçünün canlandırılması, sandalye güreşleri gösterisi, halk oyunları, Kazakistan ve Azerbaycan sanatçılarının konseri yer alacak.

25 Eylül Pazar günü saat 20.00'de ise Türkiye'nin değişik illerinden gelen aşıklar "Altın Saz" ödülü için yarışacaklar.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç, programları halkın ücretsiz izleyebileceğini, Düziçi halkından büyük katılım beklediklerini, etkinliklere herkesin davetli olduğunu söyledi.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düziçi'nde 14. Uluslararası Karacaoğlan Aşıklar Bayramı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement