Ergenekon ve Balyoz Planı Davaları - Son Dakika
Yerel

Ergenekon ve Balyoz Planı Davaları

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Gölcük Şube Başkanı Recai Alkan, "4 Yıldır Sürdürülen Davalarda Pek Çok Tutuklanma Olmuş, Ancak Henüz Tatmin Edici Bir Kanıt Sunulmamış" Dedi.

13.03.2011 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı Recai Alkan, "4 yıldır sürdürülen davalarda pek çok tutuklanma olmuş, ancak henüz tatmin edici bir kanıt sunulmamış" dedi.

ADD Gölcük Şubesi üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Gölcük Anıtpark'ta toplandı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açıklama yapan ADD Gölcük Şube Başkanı Recai Alkan, Ergenekon ve Balyoz davalarının yurtseverler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve özellikle deniz kuvvetlerini hedef aldığını mevcut general ve amirallerin yüzde 10'unun tutuklandığını bildirdi.

Donanma kenti olan Gölcük'ün buna sessiz kalamayacağını belirten Alkan, şunları söyledi:

"4 yıldır sürdürülen davalarda çok sayıda tutuklanma olmuş, ancak henüz tatmin edici bir kanıt sunulmamış. Bu davalarda hüküm verilmişken örgütün varlığı ispat edilmemiş olması davalara sürekli yeni insanların dahil edilmesi düşündürücüdür.

Balyoz davasında haklarında tutuklama kararı verilen, emekli ve muvazzaf askerlerimiz için üzüntümüz sonsuzdur. Tutuklama kararları yeterli ve geçerli kanıta dayanmamaktadır. Darbe planlama gerekçesiyle yapılan tutuklamalar neden İstanbul mahkemeleri tarafından yapılmaktadır? Hükümet İstanbul'da mıdır? Darbe İstanbul'da mı yapılır? Ankara mahkemeleri bu konuda yetkili olması gerekir ve bu durum doğal hakim kurallarına aykırıdır. Yasalarımıza göre Türk milleti adına hüküm veren mahkemeler alenidir, davaların görüldüğü Silivri'de davaların olanağı kısıtlıdır."

Yargılamaya değil, tutuklamalara karşı olduklarını söyleyen Alkan, "Burada savunma hakkı tanınmadan tutuklama yapmışlardır. Savunma hakkı ve aleniyet sağlanmasını talep ediyoruz. Burada sesiz kalmak onaylamaktır, bizler ADD olarak burada sesiz kalmayacağız ve buradan tüm yurttaşlarımızı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında durmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

-TUTUKLU TÜMAMİRAL SEMİH ÇETİN'İN ŞİİRİ-

Açıklamanın ardından 'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında geçen yıl tutuklanan Tümamiral Semih Çetin'in eşi Nilüfer Çetin, eşi Semih Çetin'in kendisine Silivri Cezaevi'nden mektup ve şiir gönderdiğini söyledi.

Nilüfer Çetin, eşinin başından geçenleri anlattığı şiiri de okudu.

Daha sonra topluluk dağıldı.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergenekon ve Balyoz Planı Davaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement