Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Önce Vatan Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Celal Morkoyun, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan'a Plaket Verdi.

25.03.2011 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önce Vatan Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Celal Morkoyun, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan'a plaket verdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uz. Dr. Fidan'ı makamında ziyaret eden Morkoyun, Fidan'a, başta güler yüzü olmak üzere çalışkanlığı, yapıcı işbirliği ve aktif hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kurumda görevli çalışanlarına da örnek olmasının Sağlık Müdürlüğünün Eskişehir'de daha fazla takdir edilmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Morkoyun, Uz. Dr. Fidan'a plaket verdi.

Fidan da, kurum olarak basına daha iyi hizmet etmenin çabası ve arayışı içinde olduklarını belirterek, şunları bildirdi:

"Basın mensupları her zaman görmediğimiz duymadığımız yönlerimizi bize aktararak eksikliklerimizi tamamlamada bizlere sürekli yardımcı olmaktadır. Görülen başarıda objektif ve tarafsız yayın yapan basın mensuplarımızın mutlak bir payı vardır. Plaket şahsım ve kurumumuzu onurlandırdı. Önce Vatan Gazetesi'ne teşekkür ederim."

-"HASTANE HASTANE OLMALI" EKM'DE SAHNELENECEK

Tepebaşı Belediye Çocuk Tiyatrosu Topluluğu "Hastane Hastane Olmalı" adlı yeni oyunlarıyla seyircileriyle buluşacak.

Tepebaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi'nde yaptıkları provalarla oyuna hazırlanan tiyatro topluluğu, yakın zamanda sahneledikleri "O'nun Ülküsü" adlı oyunlarıyla kent halkının büyük övgüsünü kazanmıştı.

Eskişehir Kültür Merkezi'nde 27 Mart Pazar günü saat 17.00'da sahnelenecek oyunu izlemek ücretsiz olacak.

-ÇOCUKLAR DOĞAL YAŞAM MERKEZİ'Nİ ÇOK SEVDİ

Okulların Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Doğal Yaşam Merkezi'ne olan ilgilerinin her geçen gün arttığını bildirdi.

Tepebaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi öğrencileri ve Ticaret Odası İlköğretim Okulu Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada, veteriner hekim tarafından öğrencilere, sokak hayvanları, dışkı toplama poşetleri ve zoonoz hastalıkları hakkında bilgi aldı.

Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin çektikleri fotoğraflar, önümüzdeki günlerde sergilenecek.

-ÜNİVERSİTELER DİJİTAL ORTAMDA BULUŞTU

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenlenen, "Dijital Dünyada Vatandaş Olmak" konulu video konferansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi buluştu.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Telekonferans Salonu'nda gerçekleşen konferansla, farklı şehirlerdeki üniversitelerin birbirlerine destek olmasının ve geniş katılımlı farklı tartışma ortamlarında akademisyenlerin bir araya gelmesinin yararlarına dikkat çekildi.

AÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ferhan Odabaşı yaptığı sunumda, dijital dünya insanlarının farklı sorumluluklarına, dijital küreselleşmeye, dünyanın sahip olduğu güce ve dijital etik kurallarına değindi.

-ENDO KURS 2011 BAŞLADI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı'nın katkılarıyla Türk Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından düzenlenen "2. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu ENDO KURS 2011" sempozyumu başladı.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışta, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Ata ve Kurs Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile Kurs Bilimsel Kurul Eşbaşkanı Prof. Dr. Belgin Efe konuştu.

Kurs programını, kursa hazırlık aşamasında nelerin yapıldığını ve katılımcı sayılarını veren Belgin Efe ile Mehmet Arslan, kursa katılan 212 doktor, 81 konuşmacı olduğunu ve program boyunca 5 panel, 14 konferans, 6 olgu sunumu ve 2 uydu sunumu gerçekleştirileceğini açıkladı.

Türk Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Sadi Gündoğdu konuşmasında, katılımcılara ve ESOGÜ Tıp Fakültesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Ata da, toplantının Eskişehir'de düzenlenmesinde katkısı olan bütün hocalarına ve meslektaşlarına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk oturumu olan "Ustalara Saygı Konferansı"na geçildi.

Başkanlığını Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan ve Prof. Dr. Olcay Gedik'in yaptığı konferansta Prof. Dr. Hüsrev Hatemi "Diyabet ve Hipertansiyon" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

İlk oturumun sonunda Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan ve Prof. Dr. Olcay Gedik'e ESOGÜ anı tabağı verildi.

Sempozyum 27 Mart'a kadar devam edecek.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement