Genç Sanatçıya, Özay Gönlüm'ün "Yaren"İnin Benzeri Hediye Edildi - Son Dakika
Yerel

Genç Sanatçıya, Özay Gönlüm'ün "Yaren"İnin Benzeri Hediye Edildi

Tavas ilçesinin Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu'dan Anlamlı Hediye.

12.03.2011 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavas ilçesinin Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Türk Halk Müziği'nin (THM) unutulmaz isimlerinden Denizlili merhum sanatçı Özay Gönlüm'ün yaşamı boyunca elinden düşürmediği "yaren" isimli sazının bir benzeri yaptırarak, Özay Gönlüm gibi Kızılcabölüklü olan genç sanatçı Aycan İnanç'a hediye etti.

Uslu, Kızılcabölüklü genç Türk Halk Müziği sanatçısı Aycan İnanç ile bir araya geldi.

Hemşehrileri Özay Gönlüm'ün, sayısız derlemesi ve seslendirdiği türkülerinde elinden düşürmediği "yaren" adlı sazının tınısını hiç unutmadıklarını ifade eden Uslu, gelecekte de unutulmaması için bu sazın bir benzerini Ankara'da Mahzuni Şerif ve Ali Asker gibi ozanlara bağlama yapan saz ustası Aslan Tekin'e hazırlattığını söyledi.

Özay Gönlüm'ün kendisinin bulduğu, üçlü bağlamadan oluşan ve düzenlenen bir yarışmayla "yaren" adı verilen sazının benzerini Kızılcabölüklü genç sanatçı Aycan İnanç'a hediye eden Uslu, "Yaren'i genç kardeşimize emanet ettik. Bundan böyle Gönlüm'den miras kalan geleneği o devam ettirecek. Kızılcabölük Belediyesi Özay Gönlüm Bağlama Kursu'na devam edenlere de örnek olacak" dedi.

İnanç da yaşamındaki en anlamlı hediyeyi aldığını ifade ederek, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini ve yüklenen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını belirtti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genç Sanatçıya, Özay Gönlüm'ün 'Yaren'İnin Benzeri Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement