Hollywood Antalya'ya Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Hollywood Antalya'ya Taşınıyor

Gişe Rekorları Kıran Hollywood Filmlerinin Unutulmaz Sahneleri ve Yıldızları Antalya'da, Bu Yıl Beşincisi Düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde Canlandırılacak.

22.01.2011 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gişe rekorları kıran Hollywood filmlerinin unutulmaz sahneleri ve yıldızları Antalya'da, bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde (Sandland 2011) canlandırılacak. Antalya Kum Heykel Festivali'nin bu yılki teması, Hollywood olarak belirlendi. Bu kapsamda sergide, gişe rekorları kıran efsanevi Hollywood filmlerinin unutulmayan sahneleri ve yıldızları kumda hayat bulacak. ABD, Kanada, Brezilya, İngiltere, Hollanda, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, İspanya, Portekiz ve Türkiye'den 25'e yakın profesyonel heykeltıraşın katılımıyla, 10 bin ton kum kullanarak, 30'a yakın filmin unutulmayan sahnelerinin canlandırılacağı sergide, heykellerin yapımına Nisan ayında başlanacak.

- GERÇEK BOYUTTA DİNAZOR YAPILACAK-

Festival Direktörü Cem Karaca, kullanılan kum miktarı, katılan sanatçı sayısı ve alan genişliği göz önünde tutulduğunda dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden birisi olan festivali, 2010 yılında 160 bin kişinin gezdiğini söyledi. Etkinliğin Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Karaca, etkinlikte bu yıl aralarında Star Wars, Jurassic Park, The God Father, Matrix, Karayip Korsanları, Braveheart, Jaws, E.T, Spiderman, Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, King Kong, Transformers, Back to The Future, İyi-Kötü-Çirkin, James Bond gibi unutulmaz yapımların bulunduğu 30'a yakın filmin canlandırılacağını söyledi. Karaca, kumdan, 25 metre boyunda dev bir dinozor heykelinin yapılacağını da belirterek, 'Amacımız ziyaretçilere Jurassic Park filmini yaşatabilmek. Yapılan tüm heykellerde estetiğin yanında mümkün olduğunca gerçek boyutları da yakalamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

- CHARLİE CHAPLİN, MARİLYN MONROE ANTALYA SAHİLLERİNE KONUK OLACAK-

Ziyaretçilerin, sadece kum kullanılarak oluşturulan bu fantastik dünyada Charlie Chaplin, Marilyn Monroe gibi efsaneleşmiş Hollywood yıldızlarının kumdan heykelleriyle unutulmaz bir macera yaşayacağını söyleyen Karaca, bu yıl 200 bin ziyaretçi beklediklerini kaydetti. Gece yapılan özel ışıklandırma ve ses gösterileriyle de kum heykel sergisinin renklendirileceğini ifade eden Karaca, 'Yaratılan büyülü ve fantastik atmosfer sayesinde ziyaretçiler kendilerini adeta filmin ortasında bulacak. Sanatın bu en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli hali, 7'den 70'e herkese unutulmaz bir macera yaşatacak' diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyetinin destek ve katkılarıyla gerçekleşen kum heykel sergisi, 14 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Öte yandan, 7 bin metrekare alana, 10 bin ton kum ve 3 bin ton su kullanarak yapılan geçen yılki kum heykel sergisini, en çok Ruslar ziyaret etti. Sergiyi 52 bin Rus ve 44 bin Alman gezerken, ziyaretçilerin 42 binini de Türkler oluşturdu. (FÜ-Zİ) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hollywood Antalya'ya Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement