Kan Davasına Rekor Ceza - Son Dakika
Yerel

Kan Davasına Rekor Ceza

Kan Davasına Rekor Ceza

Kan davası nedeni ile 5 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla 3 yıldır tutuklu yargılanan sanıklara ceza yağdı.

28.06.2011 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesinde 3 yıl önce kan davası nedeni ile 5 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla 3 yıldır tutuklu yargılanan sanıklardan 10'u 5'er kez müebbet hapis cezasına, olay tarihinde yaşı küçük olan 1 sanık ise ise 5 kez 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 1 sanık ise beraat etti. Tarsus Adliyesi'nden kan davasına rekor cezaya çıktı. Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaların karar duruşmada, 7 Nisan 2008 tarihinde aralarında kan davası olan 5 kişiden 4'ünü çay bahçesinde, birini ise sokak ortasında tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan 11 sanık hazır bulundu. Zanlılar, savunmalarında, mahkemenin vereceği karara saygı duyduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti duruşma sonunda, zanlılar Necat İnce, Veysi İnce, Mehmet İnce, Ali İnce, Abdullah İnce, Akif İnce, Mahmut İnce, Mevlüt İnce, Mehmet İnce ve Kasım İrken'i 'Planlı olarak kasten öldürmek' suçlarından 5'er kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olay tarihinde yaşı küçük olan Recep İnce ise 5 kez 13 yıl hapis cezası aldı. Sanıklardan İ. G. ise beraat etti. 3 yıl firarda olan S.İ'nin ise yakalama kararının devamı yönünde karar verildi.

3 Yıl önceki cinayet, 7 Nisan 2008 günü Tarsus Şehit Kerim Mahallesi'nde eski buğday pazarının yakınındaki kahvehanede meydana gelmişti. Olayda, Ahmet, İzzettin, Bahri ve Recep İkilik kardeşler çapraz ateş edilerek, Abidin İkilik ise aynı gün Abdi İpekçi Caddesi üzerinde tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kan Davasına Rekor Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement