Karaköy Güllüoğlu Baklavaları, İtalyan Tv Kanalına Çıkacak - Son Dakika
Yerel

Karaköy Güllüoğlu Baklavaları, İtalyan Tv Kanalına Çıkacak

Karaköy Güllüoğlu Baklavaları'na ilişkin hazırlanan belgesel programı, İtalyan TV kanallarından biri olan RAI 1 Cinema kanalında yayınlanacak.

08.05.2011 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaköy Güllüoğlu Baklavaları'na ilişkin hazırlanan belgesel programı, İtalyan TV kanallarından biri olan RAI 1 Cinema kanalında yayınlanacak.

Karaköy Güllüoğlu'ndan yapılan açıklamada, mistik İstanbul'un tarihi ve kültürel özelliklerini incelemek üzere İtalya'dan gelen Raicinema Production ekibinin, Karaköy Güllüoğlu'nu ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, İtalya'nın en çok izlenen kanallarından biri olan RAI 1'de yayınlanmak üzere çekilen belgesel programında, geleneklerine bağlı, ancak batıya dönük bir yüzü olan İstanbul'un tarihi mekanları, ekonomisi, yeme-içme kültürü ve geleneklerinin yer alacağı ifade edildi.

Program ekininin baklavanın tarihçesini ve yapım aşamalarını Nadir Güllü'den dinledikleri kaydedilen açıklamada, "Kapılar" isimli belgesel programının yönetmeni Monico Onore'nin, Karaköy Güllüoğlu'nu seçme nedenlerini şu şekilde belirttiği kaydedildi:

"İstanbul'da sadece 4 kişi seçtik. Zeynep Fadıllıoğlu, Orhan Pamuk, Serra Yılmaz ve Nadir Güllü. İstanbul'u, dünyaya açılan kapılardan biri olarak görüyorum. Daha önce birçok yeri ziyaret ettim, burayı da. Tercihimi adeta bir kültür elçisi gibi ülkesini tanıtmaya çabalayan Nadir Güllü ve onun işletmesinden yana kullandım. Çekim sonunda anladım ki, şu an bize izlettiği 30 yabancı kanalda ve dünyanın dört bir yanında yayımlanan görüntüler boşuna değil. "

Açıklamada, Nadir Güllü'nün de gelen tüm misafirlere Türk konukseverliğinin en güzel örneğini sunmayı sürdürdüklerini söylediği bildirildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaköy Güllüoğlu Baklavaları, İtalyan Tv Kanalına Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement