Kırklareli Tanıtımı İçin Atağa Geçildi - Son Dakika
Yerel

Kırklareli Tanıtımı İçin Atağa Geçildi

Kırklareli'de, Kentin Tanıtım Çalışmalar Hızlandı, Bu Kapsamda Türkçe ve İngilizce 16 Bin Broşür Bastırıldı

01.02.2011 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de, kentin tanıtım çalışmalar hızlandı, bu kapsamda Türkçe ve İngilizce 16 bin broşür bastırıldı.

Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kırklareli'de turizm sektörünü geliştirmeye çalıştıklarını ve hazırlanan broşürlerinde bu işe ivme kazandırılacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda Kırklareli tanıtımı için hazırlanan broşür ve turizm haritalarının İngilizce olmadığı için turistlere hitap etmediğini belirten İl Kültür Müdürü Mustafa Akkaya ise, Kırklareli'nin etkin bir tanıtımının bugüne kadar yapılamadığını ifade etti.

Kırklareli'ni daha iyi tanıtım için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Akkaya, şunları kaydetti:

'Biz burada (dört dörtlük bir iş yaptık) demiyoruz. Bu bir ilktir ve bundan sonra daha güzel olması için elimizden geleni yapacağız. Tanıtım broşürlerimizde Dupnisa Mağarası, Istranca Dağları, Karadeniz sahili, iğne ada, Kıyıköy, Kastros, Kırklareli Müzesi ve arkeolojik kazıları ele aldık. Dupnisa Mağarası'nın bu güne kadar bir tanıtım broşürü yoktu. İlimiz vatandaşları ve il dışından gelenler Dupnisa Mağarası'na nereden gidileceğini bilmiyor. 2003 yılında ziyarete açılan Dupnisa Mağarası'nın hiç tanıtımı yapılmamış. Dupnisa Mağarası'nın yanı sıra Istranca Dağları ayrı bir potansiyele sahip. Kırklareli çok yönlü turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bu güne kadar etkili tanıtımı yapılmamıştır.'

Toplantıya Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları da katıldı.

(ÖZG-NA-BAR-YLZ) - KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli Tanıtımı İçin Atağa Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement