Konak Belediyesi Prof. Dr. Bilge Umar'ı Konuk Etti - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi Prof. Dr. Bilge Umar'ı Konuk Etti

Konak Belediyesi'nin Usta'ya Saygı etkinliğinde hukuk profesörü ve tarihçi, İzmirli Prof. Dr. Bilge Umar, eski dostları ve sevenleriyle buluştu.

30.05.2011 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin Usta'ya Saygı etkinliğinde hukuk profesörü ve tarihçi, İzmirli Prof. Dr. Bilge Umar, eski dostları ve sevenleriyle buluştu.

Hukuk, tarih ve tarihsel coğrafya alanlarında 38 kitap yazan ve üç dilden 19 çeviri kitabı bulunan Prof. Dr. Bilge Umar, kendisi için düzenlenen etkinlikte duygulu anlar yaşadı ve yaşattı.

Ustalarla öğrencileri buluşturan, anıların tazelendiği, iz bırakanlara vefa anlamında unutulmazlar arasına giren Bilge Umar'la Ustaya Saygı, şair Namık Kuyumcu'nun sunumuyla gerçekleşti.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın açış konuşmasını yaptığı etkinlikte eski İzmir Barosu Başkanı Güney Dinç, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, gazeteci-yazar Yaşar Aksoy, eski Konak Belediyesi Başkanı Muzaffer Tunçağ, Sancar Maruflu, Bilge Umar'ın öğrencisi Prof. Dr. Oğuz Atalay ve Özel Türk Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Bülent Tokalıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Umar, "Memleketimizde bu türden toplantıların yapılması ülke kültürüne katkı veriyor. Yeni nesil olarak bizleri burada görmek, dinlemek istemeniz beni onurlandırdı. Böyle bir etkinlik düzenlediği için değerli Başkan Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Konak Belediye Başkanı Tartan da konuşmasında, "Kimi insanlar vardır, yaşamında hep öğretmiş, hep bir şeyle vermiştir. Bilge Hocam da böyle bir insan olarak sevgisini, bilgisini hep olumluya yöneltmiştir. Kendisi bilim adamı kimliği, çelebi ruhu, sıcaklığı, dostluğuyla hem çevresindekilerin gönlünde hem de binlerce öğrencinin aydınlık geleceğinde etki bırakarak hayranlık uyandıran bir insandır" görüşünü ifade etti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi Prof. Dr. Bilge Umar'ı Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement