Köylülerden İlginç "Sağlık Görevlisi" İsteği - Son Dakika
Yerel

Köylülerden İlginç "Sağlık Görevlisi" İsteği

İbrahim Özel - Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Beypınar köyünde kapalı olan sağlık ocağına ebe veya sağlık memuru isteyen köylüler, taleplerini ilginç bir eylemle dile getirdi.

03.05.2011 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbrahim Özel - Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Beypınar köyünde kapalı olan sağlık ocağına ebe veya sağlık memuru isteyen köylüler, taleplerini ilginç bir eylemle dile getirdi.

İlçeye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Beypınar köyünde kapalı olan sağlık ocağı binası kapısının kilitli olması nedeniyle lojman bölümünde toplanan köylüler, kapı üzerinde "Hastane 85 km", "Sağlıklı düşünemiyoruz, kime oy versek?" gibi dövizler astı.

Lojman içerisinde odaların girişine de "Danışma", "Evrak Kayıt",

"Psikiyatri", "Genel Cerrahi Doktor Muhtar", "Sağlık olsun!!!' yazılı dövizler yapıştırılarak okul sıralarından muayene odaları oluşturuldu.

Ayrıca sağlık ocağı önüne getirilen bir traktörün ön ve arkasına üzerinde

'ambulance' yazısı asıldı.

Köy muhtarı, aynı zamanda da bağlama ustası olan Şentürk İyidoğan, doktor önlüğü giyerek köy halkını muayene etti.

Köyün ve bölgenin sağlık ocağı sorununa çözüm bulabilmek için gerçekleştirilen eylemde rol gereği muayene edilen bazı vatandaşlara psikolojik rahatsızlık teşhisi koyan İyidoğan, içerisi su dolu kova ve maşrapayla su sesi çıkarttırırken, bağlama eşliğinde türkü söyleyerek hastalarına su ve müzik terapisi uyguladı.

Eylemin sona ermesinin ardından rol icabı muayene edilen köy halkından iki yaşlı kadının, eylemin farkında olmayarak muhtara sağlık sorunlarını dile getirdiği, kimsesizliklerinden yakınarak gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Sağlık sorunlarına da çözüm isteyen yaşlı kadınları, muhtar teselli etmeye çalıştı.

Sivas İl Genel Meclis Üyesi Muharrem Yılmaz, eylem sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ocağı konusunda sıkıntılı olduklarını defalarca mecliste, İl Sağlık Müdürlüğü'nde dile getirdiklerini söyledi.

Ancak bugüne kadar konuyla hiç kimsenin ilgilenmediğini öne süren Yılmaz,

"Bugün muhtarımızın burada pasif eylem adı altında değerlendirdiği bir skeçtir. Ama ilgililer buna dikkat etsinler. 80 kilometre uzaklıktaki bir sağlık ocağı kapatılıyor. Ama ne yazık ki Zara'ya 15 kilometre uzaklıktaki bir köyde sağlık ocağı çalışıyor. En kısa sürede Beypınar Sağlık Ocağı'na doktorunu, ebesini, ambulansını istiyoruz. Bu vatandaşın doğal hakkıdır" diye konuştu.

Beypınar Köyü Muhtarı Şentürk İyidoğan ise yıllardır Karabel bölgesinde doktorun, sağlık memurunun, ebenin, hemşirenin olmadığını, bu sebeple de ani müdahale gereken durumlarda hastaların hayatlarını kaybettiklerini, bir iğne için 70 kilometre yol gitmek zorunda kalındığını belirtti.

Bölgede yaşlı insanların sayısının yüksek olduğunu ifade eden İyidoğan, tansiyon hastalığı, kalp hastalığı gibi acil müdahale gereken hastalıklarda bölgede hizmet vermek üzere bir sağlık memuruna ihtiyaç olduğunu söyledi.

İyidoğan, bölgeye bir ebe veya sağlık memuru atanmasını istedi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylülerden İlginç 'Sağlık Görevlisi' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement