Kozan Kent Konseyi 'Vilayetlik Hakkının İadesi' İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Kozan Kent Konseyi 'Vilayetlik Hakkının İadesi' İçin Toplandı

Kent Konseyi, 1926 Yılında İlçeye Dönüştürülen Kozan'ın Yeniden İl Yapılması İçin Yürütülmesi Gereken Çalışmaların Belirlenmesi Amacıyla Genel Kurul Toplantısı Düzenledi

15.01.2011 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent Konseyi, 1926 yılında ilçeye dönüştürülen Kozan'ın yeniden il yapılması için yürütülmesi gereken çalışmaların belirlenmesi amacıyla genel kurul toplantısı düzenledi.

Kent Konseyi Genel Kurulu, Ticaret Odası salonunda Süleyman Sezen başkanlığında toplandı.

Konsey genel kurulu, toplantıda "2010 yılı durum değerlendirmesi ve vilayetlik hakkının iadesi" konularını görüştü. Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, geçen yıl kurulun gündeme aldığı 18 maddelik eylem planına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında kurulu bilgilendirdi.

İlçedeki yüksekokulun 4 yıllık fakülteye dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında görüşülen yetkililerin, 500 kişilik öğrenci yurdu yapılmasını istediklerini, bu kapsamda Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2011 yılı bütçesinde 300 kişilik öğrenci yurdu için pay ayrılmasının sağlandığı, bir hayırseverden 300 kişilik başka bir yurt için de söz alındığını söyledi.

Sezen, turizme yönelen ilçede, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi açılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışma başlattığını, müfettiş incelemelerinin tamamlandığını,okul binası temini aşamasına gelindiğini, 'Pest Kontrol ve Sanitasyon' eğitimi konusunda önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Sezen, Kozan'ın geçmişte sancak ve vilayetlik yaptığını hatırlatarak, 2000 yılında TBMM Genel Kurulu'na Kozan'ın il olması için verilen önergenin kabulü ile idari yapılanması için ön planlamaların yapıldığını ancak siyasi iradenin değişmesi ile bu hayali gerçekleşmeyen ilçenin il yapılması için ilçedeki tüm kesimlerin ele ele vermesini istedi.

Başkan Süleyman Sezen, 21 Ocak'ta, siyasi parti genel başkanları ve tüm milletvekillerinin davet edildiği genişletilmiş bir toplantı düzenleyeceklerini, meclisteki milletvekillerine dağıtılmak üzere, Kozan'ın yeniden il olması için sebeplerin yer aldığı kitapçık çalışmasını da tamamlandığını anlattı.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçenin geçmişten gelen bir vilayetlik kültürü, asaleti ve altyapısı olduğunu vurgulayarak, 'Eksiklerimizi gidermek için sürat ve gayretle çalışıyoruz. Biz hazırlıklarımızı yaparak, dosyamızı ilgili yerlere sunalım. İl hakkının iadesi için takipçi olalım' dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Ak, il hakkının iadesi için büyük bir toplantı veya yürüyüş düzenlenmesinin dikkatleri çekeceğini ifade ederek '125 bin nüfuslu ilçemizde 5 bin kişi çıkıp bir araya gelirsek sesimizi Ankara?ya kadar duyurabiliriz. Bakın bu konuda iktidarın ilçe başkanının böyle konuşması demek "kendi ayağına kurşun sıkmak" demektir. İlçemizin il hakkının iadesi için biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki yeniden il olalım. Bu hayali gerçekleşmesi için bir olalım, iri olalım,diri olalım' diye konuştu

CHP Kozan İlçe Başkanı Selçuk Şahin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Hakan Özden, Saadet Partisi ilçe başkanı Süleyman Şenoğul, DSP Kozan İlçe Başkanı Umut Ölmez ve Demokrat Parti temsilcisi Erol Özkan da konuşmalarında birlik- beraberlik mesajı verdiler.

Toplantıya, genel Kurul üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

(VV-DAB-NÖZ) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan Kent Konseyi 'Vilayetlik Hakkının İadesi' İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement