Lüleburgaz'da "Iı. Resim Sempozyumu" Başladı - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz'da "Iı. Resim Sempozyumu" Başladı

Kırklareli'nin Lüleburgaz Belediyesince düzenlenen "II. Resim Sempozyumu" Kongre Meydanı'nda yapılan açılış töreniyle başladı.

20.06.2011 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, yaptığı açılış konuşmasında, resim sanatçılarını Lüleburgaz ilçesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Resim sempozyumlarının altında büyük emekler yattığını belirten Halebak,

"Tabi ki ülkelerin gelişmişlikleri bir dönemde ürettikleri elektrik, çelik, çimento gibi şeylerle ölçülüyordu ama gerçek anlamdaki gelişmişlik bunların hiçbiri değil. Tarihe dönüp baktığımızda karşımızda duran sanat eserleriyle, geçmişteki kültürler, medeniyetleri, bıraktıklarıyla gelişebildiğini ölçebiliyoruz" dedi.

Halebak, dünya ekonomisinde 17. sırada bulunan Türkiye'nin sanatta da ön sıralarda bulunması gerektiğini söyledi.

Lüleburgaz'ın küçük bir yerleşim yeri olduğuna dikkati çeken Halebak, şöyle konuştu:

"Lüleburgaz'ın küçüklüğü büyüklüğü önemli değil. Floransa gibi bir kent dünya tarihini değiştirdi, Rönesans'ı yarattı. O kadar büyük bir iddiamız yok. Dünyayı değiştirmek istemiyoruz. Biz yalnızca kendi yaşamımızı daha güzel, anlamlı ve yaşanabilir, daha mutlu olabilir hale getirmek istiyoruz. Bütün çabamızın altında var olan neden bu. 'Acaba' diyoruz biz Lüleburgaz olarak, çevremizde bir sürü olumsuzluklar varken, insanlar birbirlerini boğazlarken, hiç gereksiz yere sıkıntılar yaratırken daha mutlu olabileceğimiz bir kent yaratabilir miyiz? Bunun için planlamalarımızı, çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunun için birçok fikri hayata geçiriyoruz. "

Halebak, Lüleburgaz'da yılda 250'ye yakın etkinlik düzenlediklerini, resim sempozyumunun da bu etkinliklerden biri olduğunu vurgulayarak, yapılan resimlerin ileri ki dönemlerde açılacak müzede sergileneceğini bildirdi.

Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu da Halebak'ın sempozyum görevini kendisine verdiğini ve hiç tereddüt etmeden kollarını sıvadığını anlatarak, şunları ifade etti:

"Sayın Belediye Başkanım Halebak, 'bu görev senin' dedi. Hiç tereddüt etmeden kolları sıvadım. Ama kollarımı sıvarken de değerli sanatçı arkadaşlarıma sonsuz güvenim vardı. Hiç biri ikinci teklifi beklemeden kabul ettiler. Hatta buraya yalnız sempozyum için gelen arkadaşım var. Bir sanatçı kolay kolay yetişmiyor. Gördüğünüz sanatçı arkadaşlarımızın eserlerinde 40 yıl emekleri var. Her yapılan resim resim değil, her yapılan sanat eseri, eser değil. "

Programda sempozyuma katılan resim sanatçısı Muzaffer Akyol ise 780 bin kilometrekarelik Anadolu coğrafyasının küçük bir yerinde bulunan Lüleburgaz'ın bir ayrıcalığı üstlenmesinin alkışlanacak, kutlanacak bir olgu olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Lüleburgaz'da 2011 yılında Cumhuriyet Meydanı'nda, Bağımsızlık Meydanı'nda, İstanbul'dan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hatta yurt dışından sanatçılar geldi. Bir sanat eylemine katıldılar ve eserleri devletin, belediyenin, kurumların çok değerli duvarlarında yer alacaktır. Bu anlatılırken bunun bir ayrıcalık olduğunu da, farklı görüşün evrensel bir değere sahip çıkmanın zenginliğini de anlatacaklardır. Buraya gelirken bu duygularla geldik ve ileriye bırakacağımız, çoğalmaya, paylaşmaya, sevgiye, dostluğa ortak olacak ürünler bırakacağımız için son derece mutluyuz. "

Konuşmalardan sonra program, sanatçıların adına düzenlenen çalışma alanlarında devam etti. 25 Haziran Cumartesi günü sona erecek olan sempozyumda, sanatçılar Kongre Meydanı'nda resim yapacaklar.

Sempozyuma resim sanatçıları Muzaffer Akyol, Tayfun Sanlıman, Oya Kınıklı, Yusuf Taktak, Arhan Günermengi, Sadık Altınok, Memiş Aslan, Umut Germiş, Eray Özcan, Hanife Sevim, Lütfi Kaplanoğlu, Lale Altınkanat, Rıdvan Coşkun ve Olcay Kanona katıyor.

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi geçtiğimiz yıl da 20 Mayıs-20 Haziran tarihlerinde, yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla, 2. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu yapmıştı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz'da 'Iı. Resim Sempozyumu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement