Manavgat Asayiş Büro Amirliğinin Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Asayiş Büro Amirliğinin Yeni Hizmet Binası Açıldı

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği yeni hizmet binası törenle açıldı.

05.04.2011 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği yeni hizmet binası törenle açıldı.

Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, polis teşkilatının 166. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Gelişen ve güçlenen Türkiye'de polis teşkilatımız da bizzat gelişiyor ve güçleniyor" dedi.

İstatistiklerin emniyet teşkilatından memnuniyetin yüzde 80'e çıktığını gösterdiğine işaret eden Türkoğlu, "Bunu, yüzde yüz olmasa bile yüzde 95'e çıkarmak durumundayız" dedi.

Manavgat'a atanan emniyet mensuplarının toplumla barışık, vatandaş stilini alabilecek, vatandaşa hizmette ibadet aşkı ile koşabilecek nitelikte olduğunu ifade eden Kaymakam Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz yıl hizmete aldığımız araçlar Manavgatlı hemşehrilerimizin katkılarıydı. Hem belediye başkanlarımız, hem sivil toplum kuruluşlarımız, hem de Manavgatlı hemşehrilerimizin destekleriyle, hizmet odalarını devreye soktuk ve yine bugün hizmete açacağımız alt kattaki birimler yine Manavgat halkımızın destekleriyle hizmete sunulacak. Manavgatlı hemşehrilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Polis Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum."

Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da, bu haftanın Polis Haftası olduğunu hatırlatarak; "166 yıldır milletinin emrinde ve hizmetinde olan bu teşkilat bu süratle gelişiyor, değişiyor ve dönüşüyor. Zaten gelişmeyen, değişmeyen ve dönüşmeyen, çağın gereklerine ayak uyduramayan, toplumun güvenini kazanmayan hiçbir teşkilatının başka bir şansı yok" diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı'nın tüm modern teknolojiyi kullandığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türk Polisi artık suçludan delillere değil, delillerden suçluya ulaşıyor. Bugün Türk Polis Teşkilatı hukukun üstünlüğünü tartışıyor, insan haklarını tartışıyor, genel hak ve özgürlüklerini tartışıyor. Bizim görevimiz tabi ki genel hak ve özgürlüklerin korunması ama aynı zamanda kamu güvenliğinin de sağlanması. Bu aradaki hassas dengeyi mutlaka çok iyi korumak zorundayız. Kamu güvenliğini sağlarken, genel hak ve özgürlükleri zedelemeyeceğiz, temel hak ve özgürlükleri sağlarken kamu düzeninin bozulmasına da müsaade etmeyeceğiz."

Manavgat'ın emniyet teşkilatına sahip çıktığını belirten Yılmaz, katılımcılara şükranlarını iletti.

Konuşmaların ardından Asayiş Büro Amirliği merkezinin açılışında katkı sağlayan Manavgat Belediye Başkanvekili İbrahim Halimoğlu, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Abdullah Cengiz, Yusuf Ünal, Ömer Kasapoğlu, Erkan Yılmaz, Mahmut Çetin, Hüseyin Yılmaz, Nasuh Tezcan, Mehmet Ali Cengiz'e plaketleri verildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat Asayiş Büro Amirliğinin Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement