Nazım Hikmet, Doğumunun 109. Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Nazım Hikmet, Doğumunun 109. Yılında Anıldı

Şair Nazım Hikmet, Doğumunun 109

17.01.2011 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair Nazım Hikmet, doğumunun 109. yılında anıldı.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kültür Merkezince hazırlanan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki etkinlik, Nazım Hikmet'in yaşamından kesitler sunan video gösterisiyle başladı. Daha sonra Yazar Asaf Güven Aksel, Nazım Hikmet'i anlattı. Etkinlikte, tiyatro oyuncuları 'Memleketimden İnsan Manzaraları'nı okudu, yazar-şair Bilgesu Erenus da Nazım şiirlerinden dinleti sundu. Etkinliğin ikinci bölümünde, Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çocuk Kumpanyası Çocuk Korosunun seslendirdiği Nazım şarkıları büyük beğeni topladı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, gösteri sonunda yaptığı açıklamada, Nazım Hikmet'in tüm insanlığın olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Nazım'a Yunanlının da Çinlinin de ihtiyacı vardı, hala da var. Çünkü O'nun hayalleri ve hedefi kardeşlik içinde bir insanlık, uygar, yaratıcı, iyilik dolu bir insanlık, kendine egemen bir insanlık. Nazım'ın insanlık için istediği şeyler hala çok uzaklarda duruyor. Nazım'ın bütün olarak ve doğru anlatılmasını sağlamalıyız.'

Program Grup Rengahenk'in, 'Dünyanın En Güzel Türkiye'sini seslendirmesiyle bitti.

(ARF-ZHL) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nazım Hikmet, Doğumunun 109. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement