Okuma Şampiyonları Mutluluklarını Köydeki Arkadaşları ile Paylaştılar - Son Dakika
Yerel

Okuma Şampiyonları Mutluluklarını Köydeki Arkadaşları ile Paylaştılar

Kahta ilçesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında birinci olan Abdulkadir Emre Erdoğan ve onuncu olan Alperen Açık, okudukları kitapları köy kütüphanelerine bağışladılar.

11.06.2011 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında birinci olan Abdulkadir Emre Erdoğan ve onuncu olan Alperen Açık, okudukları kitapları köy kütüphanelerine bağışladılar.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Özel İdare Müdürü Mehmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ile birlikte öğrenciler Abdulkadir Emre Erdoğan ve Alperen Açık, ilçeye bağlı Eceler, Ballı ve Teknecik köylerini dolaştılar. Öğrenciler, yıl boyunca okudukları toplam 500 kitabı köy okullarındaki yaşıtlarına teslim ettiler.

Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Açık, kitap okumanın önemini vurguladı. Açık, "Kitaplar sayesinde bazen uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz. Hiç tanımadığımız evlere misafir olur, yeni arkadaşlıklar kurar, bazen hüzünlerimizi bazen neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşırız. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır, destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Bunların hepsini yapmak kitaplarla, okumayla olur. Geleceğimizi şekillendirmenin en önemli adımıdır okumak. Hepinizin boş zamanlarını okumayla değerlendirmenizi istiyorum" diye konuştu.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okuma Şampiyonları Mutluluklarını Köydeki Arkadaşları ile Paylaştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement