Polatlı'da 4 Mevsimlik İşçinin Ankara Çayı'na Düşmesi - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da 4 Mevsimlik İşçinin Ankara Çayı'na Düşmesi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde çalışan ve geçtikleri köprünün halatının şiddetli yağış nedeniyle kopması üzerine Ankara Çayı'na düşen 4 mevsimlik işçiden 2'sini arama çalışmaları devam ediyor.

31.05.2011 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı ilçesinde çalışan ve geçtikleri köprünün halatının şiddetli yağış nedeniyle kopması üzerine Ankara Çayı'na düşen 4 mevsimlik işçiden 2'sini arama çalışmaları devam ediyor.

Köprünün halatının kopması sonucu Müslüm köyü Kocabük mevkisinde Ankara Çayı'na düşen Derya Çelik (12) ve Mehmet Karaçay'ı (20) arama çalışmaları devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve siyasi partilerin temsilcileri olay yerinde incelemelerde bulundular.

Olayda hayatını kaybeden Medine İnançsız'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan ve kayıpların yakınlarıyla da konuşan Müsteşar Yardımcısı Zahteroğulları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden her yıl 300 bin civarında insanın, mevsimlik tarım işçisi olarak başka illere gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim beklediğimiz şu, bu vatandaşlarımızı çalıştıran, getiren işverenlerin, toprak sahiplerinin, bu insanların kalacak yerlerinden barınmalarına kadar, doğal ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar tüm endi aralarında bu imkanlarını sağlamalarıdır. Bunun için de çaba gösteriyoruz. Bu insanların sorunlarının çözülmesi için METİP diye bir proje başlattık. Tabi buradaki olay başka bir olay. Bir tedbirsizlik, dikkatsizlik sonucu bir olay. Eğer ifade edildiği gibi servis şoförünün bir kusuru varsa hukuk onun gereğini yapacaktır. Ama burası öyle 15-20 kişinin geçeceği bir köprü değil. Sadece bir boru bağlantısı. Devlet olarak buradayız. Cenazelerinin memleketlerine gönderilmesi sağlanacak. "

Bu arada Polatlı Belediyesi de Müslüm köyünde tarım işçilerinin kaldığı çadırlara yiyecek ve içecek servisi yaparken, dünkü olayda hayatını kaybeden Medine İnançsız'ın cenazesi, Polatlı Belediyesinin tahsis ettiği cenaze aracıyla Şanlıurfa Viranşehir'e gönderildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da 4 Mevsimlik İşçinin Ankara Çayı'na Düşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement