PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası Yarın Başlıyor

PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası, 19-24 Aralık tarihleri arasında Ankara Tenis Kortları'nda (ATK) yapılacak.

18.12.2011 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası, 19-24 Aralık tarihleri arasında Ankara Tenis Kortları'nda (ATK) yapılacak.

Toplam 50 bin dolar ödüllü PTT Ankara Cup'ın kura çekimi sonrasında konuşan Ankara Tenis Kulübü Başkanı Dr. Rıfat Hakkı Gürsoy, ATK olarak bu büyüklükte bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Gürsoy, "Böylesi bir turnuvada mücadele edecek oyuncularımız tecrübe kazanırken, Ankara halkı da tenisin usta isimlerini canlı izleme şansı yakalayacak" dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Asbaşkanı Cengiz Durmuş ise "Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenisi tüm ülkeye yaymak için çalışıyoruz. En büyük hedefimiz de tenisin Anadolu'ya yayılması. Türkiye artık turnuva düzenleyen bir ülke ve oyuncularımız kendi ülkelerinde uluslararası turnuva oynama şansını yakalıyor" diye konuştu.

PTT Genel Müdürü ve Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural da yaptığı konuşmada, PTT olarak Ankara Cup'a isimlerini vermekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "Ankara'nın en büyük ödüllü tenis turnuvasına PTT olarak, elimizden gelen desteği verdik. Türk tenisinin gelişimi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.

Turnuvada çiftlerde yarışacak olan milli tenisçi İpek Şenoğlu da "Ankara Tenis Kulübü benim ilk uluslararası turnuvayı kazandığım kulüp. ATK'yı duyar duymaz geldim ve kendi adıma destek vermek istedim. Genç oyuncularımız için böylesi bir turnuvada oynamak büyük fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

Çiftler kategorisinde Türk tenisinin en önemli isimlerinden İpek Şenoğlu'nun mücadele edeceği turnuvada, tekler ana tabloda İpek Soylu, Başak Eraydın, Sultan Gönen ve Naz Karagöz gibi tenisçiler de mücadele edecek.

-Ana tablo kuraları çekildi-

Ana tabloda yer alan Türk tenisçilerin rakipleri de belli oldu.

Genç raketlerden Sultan Gönen, sekiz numaralı seri başı Madalina Gojnea'nın rakibi olurken, Başak Eraydın da yedi numaralı seri başı Mihaela Buzarnescu ile eşleşti.

Ana tabloya wild-card ile katılan bir diğer Türk İpek Soylu, ikinci tur için Yuliya Beygelzimer ile Naz Karagöz ise elemeden gelecek bir oyuncuyla mücadele edecek.

Çiftlerde Olga Savchuk ile iki numaralı seri başı olarak mücadele verecek İpek Şenoğlu, ilk turda Fransız ikili Victoria Larriere/Kristina Mladenovic karşısında tur arayacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement