Rize ile Mardin'deki Okullar Kardeş Okul Oldular - Son Dakika
Yerel

Rize ile Mardin'deki Okullar Kardeş Okul Oldular

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuzey-Güney Sevgi Yolu" projesi kapsamında Rize'deki bir okul ile Mardin'deki bir okul kardeş okul ilan edildi.

30.05.2011 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuzey-Güney Sevgi Yolu" projesi kapsamında Rize'deki bir okul ile Mardin'deki bir okul kardeş okul ilan edildi. Proje kapsamında Rizeli öğrenciler, Mardin'e giderek kardeş okul öğrencileriyle tanıştılar.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın (RTSO) geçen yıl başlattığı "Rize-Mardin Otoyol Projesine" destek olmak amacıyla Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüyle görüşme yaptılar. "Kuzey-Güney Sevgi Yolu" adı verilen ve her iki ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile ticaret ve sanayi odalarının da destek verdiği projede Ali Metin Kazancı Rize Lisesi ile Mardin Mehmet Edip-Fatma Yüksel Anadolu Lisesi kardeş okul ilan edildi. Metin Kazancı Rize Lisesi öğrencileri, proje kapsamında Mardin'e giderek Mehmet Edip-Yüksel Anadolu Lisesi öğrencileriyle tanıştı, bölgedeki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü İsmail Dinçer Öğüt, gezinin çok olumlu geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizin zengin, kültürel ve tarihi bölgelerini tanıtmak, özellikle milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla projesi hazırladık. Rize Ticaret ve Sanayi Odasının da desteğini alarak yaptığımız görüşmelerle Ali Metin Kazancı Rize Lisesinden 26 kız, 10 erkek öğrenciyi Mardin'e götürdük. Mardin'de kardeş okul seçilen Mehmet Edip-Fatma Yüksel Anadolu Lisesi ziyaret edilerek öğrencilerimiz arasında tanışıp kaynaşma sağlandı. İki gün süren gezide öğrencilere medeniyetler şehri olan Mardin'in tarihi ve turistik yerleri de gezdirildi. "

RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali ise oda olarak başlattıkları Rize-Mardin Otoyol Projesinin gerçekleşmesi sözünün 14 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan tarafından verildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında yol güzergahındaki ticaret ve sanayi odalarıyla geçen yıl çalışma başlatmıştık. Çalışmada güzel sonuçlar aldık. Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı "Kuzey-Güney Sevgi Yolu" kardeş okul projesini de oda olarak destek olduk. Buradaki öğrencilerimiz inanıyorum ki bundan sonra birer Mardin turizm elçisi olacaktır. "

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize ile Mardin'deki Okullar Kardeş Okul Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement