Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Kısa Kısa

Simav İlçesinde, Samat?hıdırdivan?pulluca Grup Yolu Çalışmasının İlçe Merkezi Yakınından Başladığı Bildirildi

09.01.2011 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesinde, Samat?Hıdırdivan?Pulluca grup yolu çalışmasının ilçe merkezi yakınından başladığı bildirildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Kalaycık ve Ali Osman Ergün, Samat çıkışında yol çalışmasını inceledi.

Biçer, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 kilometrelik yol çalışmasında sona gelindiğini ve 1 hafta sonra yolun hizmete gireceğini bildirdi.

Yolda ayrıca eğim iyileştirme çalışması da yapıldığını söyleyen Biçer, 'Bu yolumuzdan Demirci ilçemizin bir kısım köyleri de faydalanacaktır. Bölgemize hayırlı olsun' dedi.

- İLKÖĞRETİM OKULU İNŞAATI 2012'TE TAMAMLANACAK

(FOTOĞRAFLI)

Simav ilçesinde, 17 Şubat 2009'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde hasar gören Osmanbey İlköğretim Okulunun yerine Akbaldır mevkisinde inşaatına devam edilen ilköğretim okulu binasının gelecek yıl tamamlanacağı bildirildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Kalaycık ve Ali Osman Ergün ile inşaatta yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarı olarak 17 Şubat depreminde zarar gören Simav'ın yaralarını sarmaya devam ettiklerini söyledi.

880 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli ve toplam 2.5 milyon TL ihale bedelli yeni ilköğretim okulunun inşaatının sürdüğünü ifade eden Biçer, 'İnşallah seneye okulumuz hizmete girecektir. İnşaat teslim süresi 400 gündür. Bu ilköğretim okulumuz ilçemizin eğitim ve öğretim hayatına büyük katkılar sağlayacaktır' dedi.

- MUHTARLARIN ÇEVRESEL ATIK TEPKİSİ

(FOTOĞRAFLI)

Simav ilçesine bağlı Güney beldesinin mahalle muhtarları Mehmet Karaman (42) ve Ahmet Kocaman (56), bölge insanının hayatını tehdit ettiğini ve araziyi zehirlediğini iddia ettikleri çevresel atıklara yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Eynal Kaplıcaları bölgesindeki yün yıkama tesislerinin kimyasal atıklarının ve kaplıcaların atık sularının belde arazisindeki kanalda biriktiğini savunan Karaman ve Kocaman, şunları kaydetti:

'Kasabamızda 3-4 bin civarında küçük ve büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Göl arazisinden kalkan mahsul ile besicilik yapılmaktadır. Arıtma tesisi olmadığı için arıtılmayan bu çevresel atıklar kasabamızı ve bölgemizi tehdit etmektedir. İnsanımızın sağlığı bozulmuş, kanser vakaları artmıştır. Yetkililerden arıtma konusunda bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Göl arazisi ve arıtma konusunda yapılan toplantılardan bir netice alınamamaktadır. Konuşulanlar orada kalmaktadır. Milletvekillerimiz İsmail Hakkı Biçer ve Alim Işık'a, tüm partilere sesleniyoruz. Kasabamıza gelin ve halimizi görün. Bölge insanımız nasıl bir tehlike içerisinde kendiniz bizzat yerinde tespit edin.'

- ÖZEL BAHAR KOLEJİNDE MİNİKLERİN OKUMA SEVİNCİ

(FOTOĞRAFLI)

Simav ilçesinde, Özel Bahar Kolejinde birinci sınıf öğrencileri için okuma bayramı etkinliği yapıldı.

Öğrenciler, okumaya başlamalarını anne, baba ve yakınları ile birlikte okulun yeni yapılan konferans salonunda pasta keserek kutladı.

Programa, aynı zamanda çocukları birinci sınıfta öğrenim gören Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ile Simav Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin de katılarak, birer veli olarak duygularını paylaşıp okul hakkındaki memnuniyetlerini dile getirdiler.

Öğrenciler okudukları şiirler ve yaptıkları gösterilerle, okumaya başlamalarından oluşan mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

- KÜTAHYA ASKF GENEL BAŞKANI CENGİZ:

- 'ÇİTGÖL SAZLIK SPOR KÜME DÜŞMEYECEK'

(FOTOĞRAFLI)

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Murat Cengiz, takımı taşıyan minibüsün trafik kazası geçirmesi sonucu 17 kişinin yaralandığı Simav Çitgöl Sazlık spor'un küme düşmeyeceğini söyledi.

Cengiz, AA muhabirine, bir süre önce Kütahya'dan maçtan dönerken trafik kazası geçiren Çitgöl Sazlıkspor için TFF nezdinde yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını söyleyerek, 'Çitgöl Sazlıkspor seneye yine aynı ligde mücadele edecektir, küme düşmemişlerdir' dedi.

Geçen yıl Kütahya'da 72 takımın katılımı ile yapılan Nike Halı Saha Turnuvasının bu yıl ilkbaharda Kütahya merkezin yanı sıra Simav ve Tavşanlı ilçelerinde gerçekleştirileceğini ifade eden Cengiz, Simav Endüstri Meslek Lisesi halı saha tesislerindeki turnuvaya isteyen tüm spor severlerin 8 kişilik bir takım kurarak katılabileceğini anlattı.

Cengiz, Kütahya'daki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılmasını sağlayan AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'a teşekkür ederek, 'Milletvekilimiz, Spor Toto ve Loto İdaresine rica etmiş ve Kütahya merkezdeki 32 takımımıza forma, short ve tozluk sağlanmıştır. Katkılarından dolayı kendilerine Kütahya spor camiası adına teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

(KA-SDT-ÜNS) - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement