"Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı" Projesi

"Şimdi Ailenizin Desteği ile Okuma Zamanı" projesi kapsamında söyleşiler düzenlenecek.

25.07.2011 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesince hayata geçirilen

"Şimdi Ailenizin Desteği ile Okuma Zamanı" projesi kapsamında söyleşiler düzenlenecek.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, "Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı" kapsamında hazırlanan ve yürütücülüğü Şanlıurfa Belediyesine ait olan proje kapsamında, Hayati Harani, Süleymaniye ve Bağlarbaşı Mahallelerinde birer söyleşi gerçekleştirilecek.

Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi'nde 27 Temmuz Çarşamba günü yapılacak söyleşi, 28 Temmuz Perşembe günü ise Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi ile Bağlarbaşı Mahallesi Mehmet Güneş Çorba Evi'nde devam edecek. Söyleşiye, Sivil Toplum Akademisi Başkanı Dr. İsmail Benek, konuşmacı olarak katılacak.

Söz konusu 3 ayrı mahallede düzenlenecek söyleşilere, vatandaşların katılım için çaba gösteren Belediye, bu konuda İl Müftülüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde Süleymaniye, Bağlarbaşı, Eyyubiye ve Hayati Harrani Mahallesi'nde proje kapsamında, cami imamlarına yönelik 1 günlük eğitimler verdi. Yine halkın söyleşilere katılımını artırmak amacıyla da Cuma hutbesinde duyurular yapıldığı kaydedildi.

-PROJE HAKKINDA-

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı"nın, "İnsan Kaynaklarını Geliştirme" bileşeni kapsamında özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı geliştirildi.

Bu kapsamda hazırlanan ve Şanlıurfa Belediyesince hayata geçirilen "Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı" projesinde, 24 Aralık 2010'da çalışmalara başlandı.

Projede, kız çocuklarının eğitime yönlendirilmesi konusunda başta aileler olmak üzere toplumun bilinçlendirilmesi, kız çocuklarının eğitime yönlendirilmesi ve okullaşmasının arttırılması amacıyla kız çocukları ve ailelere yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında, kız çocuklarının ücretsiz etüt merkezlerinden yararlandırılmaları, istihdama yönelik meslek eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri ve yeniden okula kazandırılmalarına ilişkin faaliyetler yer alıyor.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement