Söke Belediyesi Çevre Belediyelere Katı Atık Projesini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Söke Belediyesi Çevre Belediyelere Katı Atık Projesini Tanıttı

Kendi katı atık entegre tesisini kuracak olan Söke Belediyesi, projeyi çevre belediyelere tanıttı.

30.11.2011 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendi katı atık entegre tesisini kuracak olan Söke Belediyesi, projeyi çevre belediyelere tanıttı.

İhalesi yapılarak yüklenici firma Hexzagon Katı Atık Şirket ile sözleşmesi imzalanan proje, Söke ilçesi çevresindeki ilçe ve belde belediyelerine tanıtıldı.

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve yüklenici firma Hexzagon Katı Atık firması yetkililerinin sunum yaptığı toplantı, Söke Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Toplantıya Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, Savuca Belediye Başkanı Ahmet Ölçer, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Didim, Güllübahçe, Atburgazı, Sazlı, Sarıkemer, Yenidoğan Belediyeleri meclis üyeleri ve temsilcileri katıldı.

2012 yılında temelinin atılması ve 2013 yılı bahar aylarında faaliyetine başlaması planlanan katı atık entegre tesisleri, ilçenin atık su arıtma tesisleri yanında alınan yaklaşık 70 dönümlük araziye kurulacak.

Son teknoloji makine ve ekipmanların kullanılacağı entegre tesislerinde ayrıştırılan ve işlenen katı atıklardan biyogaz, elektrik ve gübre üretilecek. Geri dönüşümden kar elde edileceği gibi; temizlik işleri ve katı atık yönetiminde belediyelerin işletme maliyetleri de düşecek.

Katı atıkların ayrıştırılması için üç yıldan beri araştırma yaptıklarını belirten Özekmekçi, şöyle konuştu:

"Kurulacak olan katı atık entegre sisteminin rantabl çalışabilmesi için katı atığa, özellikle organik atığa ihtiyaç var. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın son yönetmeliklerle depolama ve düzenlemeye zorunluluk getirdiği katı atıkların yönetimi, belde belediyelerimiz için sıkıntı olacak. İlçemize bağlı belde belediyelerimizi de sistemin içine dahil etmeyi istiyoruz. Kabul görürse Söke entegre katı atık yönetimi projesi sadece Söke'ye değil, bölgesine hizmet verecek bir tesis olacak."

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Söke Belediyesi Çevre Belediyelere Katı Atık Projesini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement