TESK Genel Başkan Vekili Yıldız: Mahalle Aralarında Açılan Marketler Esnafa Zarar Veriyor - Son Dakika
Yerel

TESK Genel Başkan Vekili Yıldız: Mahalle Aralarında Açılan Marketler Esnafa Zarar Veriyor

TESK Genel Başkan Vekili Faik Yılmaz, şimdiye kadar alışveriş merkezlerinden şikayet ettiklerini ancak mahalle aralarına açılan marketlerin esnafa zarar verdiğini tespit ettiklerini söyledi

05.05.2011 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Faik Yılmaz, şimdiye kadar alışveriş merkezlerinden şikayet ettiklerini ancak mahalle aralarına açılan marketlerin esnafa zarar verdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Yılmaz, Edirne'nin Keşan ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda esnaflarla toplantı yaptı.

Toplantıda, esnafların zor günler yaşadığını ifade eden Yılmaz, pazarların bile boşaldığını öne sürdü. Esnaf ve sanatkarların çok büyük sıkıntıları olduğunu, bu sıkıntıları çözmek için yola çıktıklarını söyleyen Yılmaz, şunları belirtti:

"Bakkallarda veresiye defteri çoğalıyorsa, artık eczaneler bile deftere yazıyorsa, lastik alırken çek veremeden vade ile alınıyorsa, pazarlar boşalıyorsa sıkıntı var demektir. Ama gelecekte çok şeyler ümit ediyoruz.

Şimdiye kadar alışveriş merkezlerinden şikayet ediyorduk. Geçen hafta bir çalışma yaptık. Ama esnafı sıkıntıya sokanın bunlar olmadığını tespit ettik. Perakende yasasının çıkması için mücadele etmemiz lazım. Mahalle aralarına ve sokak içlerine açılan marketler zarar veriyor esnafa. Bunları tespit ettik. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Biz esnaf olarak hiçbir zaman sokağa çıkmadık. Paraları yurt dışına kaçırmadık. Burada çalıştık, çocuklarımızı okuttuk. Burada kazandık, burada harcadık. "

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ da Yılmaz'a teşekkür ederek yöresel ürünlerden hediye verdi.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TESK Genel Başkan Vekili Yıldız: Mahalle Aralarında Açılan Marketler Esnafa Zarar Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement