Tunalı Hilmi Caddesi'nde Mühendisin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika
Yerel

Tunalı Hilmi Caddesi'nde Mühendisin Öldüğü Trafik Kazası

Tunalı Hilmi Caddesi'nde Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan 33 Yaşındaki Petrol Mühendisi Burak İnnab'a Çarparak Ölümüne Neden Olan Zülfikar Deniz Koç, 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

16.09.2010 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunalı Hilmi Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan 33 yaşındaki petrol mühendisi Burak İnnab'a çarparak ölümüne neden olan Zülfikar Deniz Koç, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Koç ve avukatı Özlem Sunay ile İnnab'ın annesi, anneannesi, kardeşleri ve avukatları Asım Özcan katıldı.

İnnab ailesinin avukatı Özcan, sanığın, şerit ihlali nedeniyle kasıt derecesinde kusur işlediğini savunarak, sanığın herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını talep etti. İnnab ailesinin fertleri de Koç'un cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki görüşünde, sanık Koç'un, kullandığı araçla 2 Aralık 2009'da, Tunalı Hilmi Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmeye çalışan Burak İnnab'a çarparak ölümüne neden olduğunu ifade etti.

Sanık Koç'un gerekli dikkat ve özeni göstermediğinin anlaşıldığını belirten savcı, Koç'un 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık avukatı Özlem Sunay, savcının görüşüne katılmadığını bildirdi. Bilirkişinin, müvekkilinin asli kusurlu olmadığı yönünde rapor verdiğine dikkati çeken Sunay, müvekkilinin beraatını istedi. Sunay, ancak ceza verilmesi durumunda, müvekkili lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Sanık Koç, esas hakkındaki savunmasında, İnnab ailesinin acısını paylaştığını dile getirdi ve 'Olay sırasında yapmam gereken her şeyi yaptığımı düşünüyorum' dedi.

Kararı açıklayan yargıç, sanık Koç'un, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçuna ilişkin hükmü uyarınca önce 3 yıl, takdiri indirim maddesi uygulandıktan sonra ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Koç'un ehliyetine, iki yıl süreyle el konulması da kararlaştırıldı.

Maktul Burak İnnab'ın ağabeyi Murat İnnab, duruşma sonrasında adliye önünde yaptığı açıklamada, sanığa verilen hapis cezasının 'bir nebze de olsa kendisini tatmin ettiğini' belirtti ve 'Umarım bu karar emsal olur' dedi. Murat İnnab, trafik suçlarında cezaların ağırlaştırılarak, caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Anne Fatma Nuran İnnab ise oğlunun aksine, cezanın kendisini tatmin etmediğini söyleyerek, 'Daha yüksek bir ceza bekliyordum' diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan anneanne Türkan Ayhan ise 'Çok acımız var' dedi.

İddianamede, Sanık Koç'un, 'taksirle ölüme sebebiyet verdiği' gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, 3 aydan 3 yıla kadar da ehliyetine el konulması talep ediliyordu.

(BRŞ-ARD) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunalı Hilmi Caddesi'nde Mühendisin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement