Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 10.Geleneksel Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde yöresel şairler ve ozanlar sahne aldı.

21.09.2011 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın ilk gününde yöresel şairler ve ozanlar sahne aldı.

Tarsus Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklmaya göre, Şelale Karacaoğlan Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte şairler şiirleriyle, ozanlar sazlarıyla ve türküleriyle coşturdu.

Gecede şair Ali Akbaş'a "Karacaoğlan Onur Ödülü", Doç.Dr. Nejat Sefercioğlu'na "Karacaoğlan Araştırma Ödülü", Aşık Mürsel Sina'ya "Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü" verilirken, Türk Dil Kurumu Dergisi adına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'a, Tarsus Halk Müziği Derneği'ne ve Karacaoğlanı Özbekçeye çevirdiği için Özbekistan'dan Şair-Yazar Babahan Muhammed Şerif'e "Karacaoğlan Özel Ödülü" takdim edildi.

Tarsus adına, Türk kültürü adına çok önemli bir etkinliği, bu güzel mekanda başlatmanın gururunu ve kıvancını yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluştuğu kentte Türk Dünyasını ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından yöresel şairlerden Sami Kabul, Tuncay Akdağ, Mehmet Avni Aksan, Mehmet Karaçor, İbrahim Özcanlı ve Metin Koca şiirlerini seslendirirken, yine yöresel halk ozanlarından Aşık Gül Ahmet Yiğit, Aşık Mahrumi, Aşık Abddullah Gizlice, Aşık Hakkı Tanrıkulu, Aşık Mustafa Dertli Polat ve Aşık İmami sazlarıyla türküleriyle izleyicileri bazen coşturdular, bazende hüzünlendirdiler.

18 ülkeden gelen yabancı konukların yanı sıra çok sayıda bilim adamının izlediği program geç saatlere kadar sürdü.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement