Unesco Türkiye Milli Komisyonu Nevşehir'de Toplanacak - Son Dakika
Yerel

Unesco Türkiye Milli Komisyonu Nevşehir'de Toplanacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Nevşehir'de 11-12 Eylülde yapılacak.

09.09.2011 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Nevşehir'de 11-12 Eylülde yapılacak.

UTMK'den alınan bilgiye göre, toplantıya katılanlar, Göreme Milli Parkı ve Kapadokya bölgesi doğal kültürel miras alanında incelemelerde bulunacak. Komisyonun yönetim kurulu toplantısı ise 11-12 Eylülde Nevşehirde gerçekleştirilecek.

Toplantıya, UTMK Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim adamı katılacak.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç da toplantıda konuşma yapacak.

Komisyon üyeleri Göreme Milli Parkı ve Kapadokya'daki kayalık yerleşimleri, doğal ve kültürel miras alan incelemeleri de yaparak durum değerlendirmelerinde bulunacak.

Bu arada, komisyon üyelerinin onuruna Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, 11 Eylül'de akşamı yemeği verecek.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Unesco Türkiye Milli Komisyonu Nevşehir'de Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement