Üniversite Mezunu Örnek Modeller Seçilecek - Son Dakika
Yerel

Üniversite Mezunu Örnek Modeller Seçilecek

"Idol Of Models" adlı yarışmada sadece üniversite mezunu yetenekli ve düzgün fiziğe sahip modeller değil gelecek nesile örnek olacak, düşünen ve düşündüren gençler seçilecek.

02.08.2011 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bu yıl ikincisi düzenlenecek

"Idol Of Models" adlı yarışmada sadece üniversite mezunu yetenekli ve düzgün fiziğe sahip modeller değil gelecek nesile örnek olacak, düşünen ve düşündüren gençler seçilecek.

Merkezi Eskişehir'de bulunan Mıknatıs Prodüksiyon'un Halkla İlişkiler Müdürü Şahika Sarıyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarım, organizasyon ve menajerlik hizmeti verdiklerini belirterek, geçen yıl podyum ve şov dünyasına yeni isimler kazandırmak amacıyla "Idol Of Models" yarışması düzenlediklerini kaydetti.

Yarışmanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini anlatan Sarıyıldız, şöyle konuştu:

"Yarışmaya ülke çapından katılacak adaylarda bazı fiziki özelliklerin ötesinde üniversite mezunu olma şartı da arıyoruz. Derece elde etmek için güzellik tek başına yeterli değil. Sadece firmalara, ajanslara değil, Türk gençliğine model olacak kişiler arıyoruz. Seçtiğimiz modeller örnek alınan kişiler olacak. Gençliğe, gelecek nesile model olacak. Kendine bakan, baktıran ama aynı zamanda düşünen ve düşündüren modeller arıyoruz. Piyasada çok model var ama biz modellerin idolünü arıyoruz. Gençlerin etik değerlerden uzaklaşmadan, estetik anlayışlarını geliştirmek istiyoruz. "

-ÜÇ AŞAMALI YARIŞMA-

Sarıyıldız, üç aşamadan oluşan yarışmanın ilk etabında başvuru yapan adayların fotoğraf üzerinden elendiğini belirterek, yüz yüze görüşmenin yapıldığı ikinci aşamada da adaylara, hobileri, okuduğu kitaplar, izlediği filmler ve hedeflerinin sorulduğunu bildirdi.

"Boş bir güzellik" istemediklerini ifade eden Sarıyıldız, şunları kaydetti:

"Bir modelin, mankenin hobisi sadece yüzmek ve gezmek olmamalı. Türkiye'de ve dünyada olup bitenden de haberi olmalı. Finale kalan adayların aileleri ve arkadaş çevresiyle de görüşüyoruz. Bizimle çalışan modellerin özel yaşamlarına da dikkat etmesi gerekiyor. Örnek bir modelin güzel, zeki ve ahlaklı olması gerekiyor. Güzele 'güzel' demiyoruz zeki ve ahlaklı olmadıkça. İkinci aşama Idol Of Models'in en zor kısmı. Finale kalan 10 erkek, 10 kız kampa giriyor. Burada diksiyon, dans, yürüyüş, zarafet, adabı muaşeret eğitimleri veriliyor. Birinci olan modeller, uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanıyor. Idol Of Models 2010'un birincisi Efecan Dianzenza Endonezya'da 6'ncı, Elif Kaya da Yunanistan'da 1. oldu. "

Sarıyıldız, internet üzerinden yapılan başvuruların 30 Ağustos'a kadar kabul edileceğini belirterek, finalin Ekim ayında Eskişehir'de yapılacağını sözlerine ekledi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Mezunu Örnek Modeller Seçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement