Yıldız Havzası Belediyeler Birliği Başkanı Şener: - Son Dakika
Yerel

Yıldız Havzası Belediyeler Birliği Başkanı Şener:

Sivas'ta Bir Süre Önce Kurulan Yıldız Havzası Belediyeler Birliğinde Yer Alan Belediyelerin Başkanları, Ortak Basın Açıklaması Yaptı.

31.01.2011 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta bir süre önce kurulan Yıldız Havzası Belediyeler Birliğinde yer alan belediyelerin başkanları, ortak basın açıklaması yaptı.

Yıldızeli ilçesi ile bu ilçeye bağlı Kalın, Kavak, Yavu ve Güneykaya beldelerinin belediye başkanlarının bir araya gelerek oluşturduğu Yıldız Havzası Belediyeler Birliğinin amaçları ve hedefleri, Yıldızeli Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısı ile basına ve kamuoyuna aktarıldı.

Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, Kalın Belediye Başkanı Halil Şener, Kavak Belediye Başkanı Vahip Yalçın, Yavu Belediye Başkanı Kenan Batur ve Güneykaya Belediye Başkanı Mehmet Akpınar imzasıyla hazırlanan ortak basın açıklaması metnini, Yıldız Havzası Belediyeler Birliğinin de başkanlığı görevini yürüten Kalın Belediye Başkanı Halil Şener okudu.

Birliklerinin 30 Aralık 2010 tarihinde kurulduğunu ifade eden Şener, 'Yıldızeli, Güneykaya, Yavu ve Kalın belediye başkanları olarak yerelde işbirliği yaparak bölgenin kalkınması için gerekli olan alt yapının oluşturulmasını amaçlamaktayız. Belediyelerin atıl yatırım yapmasının önüne geçilerek kıt olan kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması bir ivme kazandıracaktır' dedi.

İşbirliğinin önemine dikkati çeken Şener, 'İllerin kendi aralarında koordine olduğu hatta havza bazlı planların yapıldığı bir dönemde belediyelerimizin yerel işbirliği ve koordinasyondan uzak kalmaları düşünülemez. Belediyeler birliğimizin Yıldız Havzası olarak belirlenmesinin temel esprisi, Yıldız Dağı'ndan Sıcak Çermiğe, Şeyhhalil'den Yavu, Kümbet ve Kızılırmak coğrafyasında tüm yerel zenginliklerimizi ve dinamiklerimizi bir çatı altında toplayarak ilçemize kazandırmak istiyoruz' diye konuştu.

Yıldızeli'nin beldeleri ve köyleri ile birlikte kırsal nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir bölge olduğunun altını çizen Şener, 'Bu kırsal nüfusun göçünü engellemek ve kalkınmasını sağlamak için çalışmaktayız. Kırsaldan göç hem büyük şehirlerde sosyal ve ekonomik sorunları beraberinde getirmekte, hem de kırsalda üretimi düşürerek ülke ekonomisinde sorun oluşturmaktadır. Bunun en son örneği ülkemizin hayvancılıkta yaşamış olduğu krizdir. En temel amacımız Yıldızeli'ni bölge olarak turizm, tarım, hayvancılık ve madencilikte sürdürülebilir kalkınmayı yakalamış bir bölge olmasını sağlamaktır' ifadelerini kullandı.

Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş ise birliğin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. İlçede şimdiye kadar oluşturulamayan bu birliği, beraberliği kurdukları birlik sayesinde tescil ettiklerini ifade eden Baş, bölgede şu ana dek farkında olunmayan dinamikleri harekete geçirerek ilçeyi layık olduğu seviyeye ulaştırabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bölgedeki mevcut belediyeler olarak Yıldız Havzası Birliği çatısında bir araya geldiklerini belirten Baş, 'Daha önceden aşılamamış güven bunalımlarını da aşarak bu birliği kurduk, bizler mevcut belediye başkanları olarak bölgemizi layık olduğu noktaya ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

(İLH-AHM-MAT) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yıldız Havzası Belediyeler Birliği Başkanı Şener: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement