Yurttaki Yangında Kızlarını Kaybeden Anne- Babaya 35 Bin TL Tazminat - Son Dakika
Yerel

Yurttaki Yangında Kızlarını Kaybeden Anne- Babaya 35 Bin TL Tazminat

Yurttaki Yangında Kızlarını Kaybeden Anne- Babaya 35 Bin TL Tazminat

Kız yetiştirme yurdunda çıkan yangında ölen Fatma Karaoğlu'nun ailesinin açtığı tazminat davasında, anne ve babaya 18 ve 16'şar bin lira tazminat verilmesini kararlaştırdı

03.05.2011 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız yetiştirme yurdunda 2 yıl önce çıkan yangında ölen 14 yaşındaki Fatma Karaoğlu'nun ailesinin açtığı tazminat davasında, mahkeme anne ve babaya ayrı ayrı 18 ve 16'şar bin lira tazminat verilmesini kararlaştırırken, tecavüz mağduru olduğu için koruma altına alınan genç kıza babasının yeterince sevgi göstermediği gerekçesiyle sadece 500 lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Sakarya Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtta 18 Mayıs 2009 tarihinde çıkan yangında 17 yaşındaki Mine Gün ile tecavüze uğradığı için Çocuk Mahkemesi tarafından ailesinden alınarak koruma altına alınmasına karar verilen 14 yaşındaki Fatma Karaoğlu yanarak öldü.

Yangında kızlarını kaybeden İbrahim ve Havva Karaoğlu, idarenin ağır hizmet kusuru bulunduğunu öne sürerek kurum hakkında Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Anne ve baba için destekten yoksun kalma tazminatı olarak 60 bin lira maddi, anne, baba ve diğer çocukları Bakiye Karaoğlu'nun yaşadıkları 'telafisi imkansız kayıplar ile çektikleri ızdırapların karşılığı olarak' anne ve baba için ayrı ayrı 35'er bin, kardeş içinde 30 bin lira olmak üzere toplam 160 bin lira 'manevi' tazminat isteminde bulunuldu.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, mahkemeye sunduğu savunmada, olayda idarenin kusuru bulunmadığını, ailenin istediği destekten yoksun kalma tazminatına hükmedilebilmesi için mevcut bir zararın bulunması gerektiği, ölen çocuğun ailesine desteğinin bulunmadığını belirterek tazminat isteminin reddedilmesini istedi. Mahkeme anne Hava Karaoğlu'na 18 bin 298, baba İbrahim Karaoğlu'na ise 16 bin 681 lira maddi tazminat verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme manevi tazminat talebinde ise 'Davacı İbrahim Karaoğlu ile ölen kızı Fatma Karaoğlu arasında baba evlat ilişkisinde bulunması gereken sevgi ve bağlılığının bulunmadığı, küçük kızın geçirmiş olduğunu sıkıntılı süreçte babasının gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermediği gibi ona şiddet uyguladığı' gerekçesiyle babaya sadece 500 lira verilmesini kararlaştırdı. Mahkeme anneye 2 bin, kızkardeşine ise bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Ailenin avukatı ise bu kararı tamyize götüreceklerini bildirdi.

Anne Havva ve baba İbrahim Karaoğlu, kızlarının ölümünden duydukları acılarının dinmesinin mümkün olmadığını belirtti. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yurttaki Yangında Kızlarını Kaybeden Anne- Babaya 35 Bin TL Tazminat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement