Bakan Göktaş, merkez üssü Şanlıurfa Karaköprü olan 5,4'lük depremden etkilenenler için Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'a toplam 10 milyon lira aktarıldığını açıkladı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının sahada çalıştığını, hane ziyaretlerini sürdürdüğünü belirtti.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir evde kaçak kazı yaparak define arayan 2 şüpheli jandarma tarafından yakalandı. Şüphelilerin evin içerisinde yaklaşık 25 metre derinliğinde çukur açtığı belirlenirken, aramalarda gaz maskesi, balyoz, projektör, motorlu yük makarası ve havalandırma pervanesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ekipman ele geçirildi.
Devteşti Mahallesi'nde 3 katlı inşaatta çalışan Mustafa Karadağ (33), en üst kattan dengesini kaybederek boşluğa düştü. Hastaneye kaldırılan Karadağ, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı; cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.
Şanlıurfa Eyyübiye'de dolandırıcılıktan hakkında 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerinin operasyonunda yakalanan şahıs, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Şanlıurfa'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 20 şüpheli, jandarmanın belirlenen adreslere düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Valilik açıklamasına göre şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
TOGÜ öğrencilerinin geliştirdiği 4 proje, TEKNOFEST 2026'da dört kategoride finale kaldı. Şanlıurfa'daki finalde yarışacak takımlar için Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz öğrencileri ve hocaları tebrik etti.
Şanlıurfa'da dün meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri 18 ekip ve 36 personelle 419 ihbarı inceliyor; AFAD çalışmaları sonrası ihtiyaç duyulan hanelere konteyner sevk edilecek.
Şanlıurfa Eyyübiye'de define ve tarihi eser bulmak için evin içinde izinsiz yaklaşık 25 metre çukur kazan 2 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmanın evde yaptığı aramada kazı malzemeleri ele geçirildi, şüpheliler hakkında 2863 sayılı Kanun'a muhalefetten adli işlem başlatıldı.
TEKNOFEST Güneydoğu, 30 Eylül-4 Ekim'de Şanlıurfa'da düzenlenecek. Kentte festival hazırlıkları sürerken, yüz binlerce ziyaretçinin gündüz yarışma ve gösterileri, akşam ise tarihi ve gastronomi rotalarını keşfetmesi bekleniyor.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği 'Tuğra' insansız kara aracı, Mardin'de 470 araç arasından ilk 30'a girerek TEKNOFEST finalisti oldu. Araç, 30 Eylül-4 Ekim'de Şanlıurfa'da Tokat'ı temsil edecek.
Şanlıurfa merkezli yasa dışı bahis soruşturmasında 4 ilde eş zamanlı operasyonda 47 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin hesaplarında 3 milyar 915 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi, 25 internet sitesine erişim engeli kararı verildi.
Şanlıurfa Siverek'te sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıkan araçta 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Araçta yolcu olarak bulunan 52 yaşındaki kişi hastanede kurtarılamadı.
Şanlıurfa'da saat 10.40 sıralarında Kandilli verilerine göre 5,4 büyüklüğünde kaydedilen deprem Hilvan'da da hissedildi. Hilvan Gölcük Mahallesi'nde bir ev deprem sonrası kullanılamaz hale gelirken duvar ve yapı bölümlerinde dökülme ile yıkılmalar oluştu.
Şanlıurfa Karaköprü merkezli 5.4 büyüklüğündeki deprem, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Yeşilevler Mahallesi'ndeki bir evde hasara yol açtı. Deprem sırasında evdekilerin dışarı çıkmasıyla odalardan birinin tavanında kısmi çökme yaşandı; yaralanan olmadı, maddi hasar oluştu.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, Şanlıurfa'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından Haberler.com'a açıklamalarda bulundu. Özmen, depremin ana şok olarak değerlendirilebileceğini belirterek daha büyük bir deprem meydana gelme olasılığının düşük olduğunu söyledi. Bölgede artçı sarsıntıların yaşanacağını ifade eden Özmen, bunların 4,5-4,6 büyüklüğüne kadar çıkabileceğini belirtti.
Diyarbakır'da Dicle'den Akan Bilim Şenliği'nde deprem simülasyonu sırasında 'depremi başlatıyoruz' denilince çök-kapan yapıldı. Yaklaşık 25 dakika sonra merkez üssü Şanlıurfa Karaköprü olan 5,4 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır'da da hissedildi, olumsuz durum olmadığı öğrenildi.
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde saat 10.40'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Siverek ilçesinde kısa süreli paniğe yol açtı. Depremi hisseden vatandaşlar tedbir amacıyla ev ve iş yerlerinden çıkarken, öğrencilerin dışarı çıktığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Şanlıurfa'da meydana gelen ve Diyarbakır'da da hissedilen depremin ardından Vali Murat Zorluoğlu, ekiplerin alan taramasında kent genelinde olumsuz bir durum tespit edilmediğini açıkladı. Zorluoğlu geçmiş olsun dileğinde bulundu; deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep'te de yoğun hissedilen depremde tedirgin olanlar iş merkezlerinden dışarı çıkıp güvenli bölgeye geçti. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Şanlıurfa Karaköprü'de saat 10.40'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Lokantada arkadaşlarıyla yemek yiyen bir vatandaş, deprem anında terliğini bırakıp çorabıyla dışarı kaçtı; o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Şanlıurfa Karaköprü'de saat 10.40'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi; merkez üssü Pınarbaşı Mahallesi'nde bazı ev ve ahırlar hasar gördü. Duvarlarda çatlak ve çökme oluşurken, İl Müdürlüğü Hasar Koordinasyon Komisyonu ekipleri hasar tespitine başladı, can kaybı yok.
Şanlıurfa Karaköprü'de saat 10.40'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde öğretmenler ve görevliler çocukları dışarı çıkarırken, tamir çalışanları kaçmak yerine askıdaki otomobili tutmaya çalıştı.
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, 5,4 büyüklüğündeki Şanlıurfa merkezli depremin ardından geçmiş olsun mesajı paylaştı. Eş başkanlar, depreme dirençli kentleşme ve güvenli konut politikalarının ertelenemez sorumluluk olduğunu vurguladı.
Şanlıurfa Karaköprü'de saat 10.41'deki 5.4 büyüklüğündeki deprem, çalışırken yakalanan Ruha TV çalışanları arasında paniğe yol açtı. Sarsıntıda koşuşturup bağıran çalışanların o anları kameraya yansırken, ekip panik sonrası dışarı çıktı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Şanlıurfa'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Babacan, sosyal medyadan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun diledi ve can ile mal kaybı yaşanmamasını temenni etti.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğündeki deprem için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Destici, depremin çevre illerde de hissedildiğini belirterek can kaybı ve olumsuzluk yaşanmamasını diledi.
6 Şubat depremlerinde hasar görüp boşaltılan, yıkımı beklenen Adıyaman'daki 4 katlı bina, Şanlıurfa Karaköprü'deki 5.4 şiddetindeki depremle yeniden hasar aldı. Çatırdama sesleriyle korkan vatandaşlar 112'yi aradı, mahalle sakinleri binanın bir an önce yıkılmasını istedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Karaköprü'deki 5,4 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, vatandaşların yanında olduklarını, can güvenliğini sağlamanın ve afetlere hazırlıklı olmanın en büyük sorumluluk olduğunu belirtti.
Şanlıurfa Karaköprü'de 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme büroda yakalanan İhlas Haber Ajansı muhabirleri Şinasi İnan ve Bekir Şeyhanlı, ilk panik sonrası görüntü alıp haber merkezine geçtiklerini, ardından yakınlarına ulaşmaya çalıştıklarını anlattı.
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Hasan Sözbilir, sarsıntının Bozova Fayı ile ilişkili olduğunu belirtti. Sözbilir, uzun süredir suskun olan fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ve böyle bir depremde Atatürk Barajı'na etkisinin araştırılması gerektiğini söyledi.