Son dakika Avrupa Birliği haberleri, Avrupa Birliği son dakika, son dakika Avrupa Birliği

Son Dakika Avrupa Birliği Haberleri

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Aydın Doğan Vakfı, dezavantajlı kız çocukları için AB'den hibe desteği aldı
    14:00 Aydın Doğan Vakfı, dezavantajlı kız çocukları için AB'den hibe desteği aldı

    Aydın Doğan Vakfı'nın 'Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar' projesi, Avrupa Birliği'nden 700 bin avro hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında dezavantajlı kız çocuklarına fırsat eşitliği sağlanacak, liderlik becerileri geliştirilecek ve sivil toplum kuruluşlarının kapasiteleri artırılacak.

  • Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti
    16 Mar Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Budapeşte'deki törende Avrupa Birliği'ni ağır ithamlarla suçladı. Orban, Brüksel'i işgalci imparatorluklara benzetti ve Macaristan'ın bağımsızlığını korumak için Brüksel'i ele geçirmekten başka çareleri kalmadığını söyledi. Orban'ın Brüksel'e karşı saldırılarının dozunu arttırmasının nedenleri arasında yaklaşan seçimler ve Brüksel'in Macaristan'a karşı yaptırım paketleri hazırladığı haberleri yer alıyor.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu
    15 Mar ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin bir öneride bulunduğunu, İsrail, Katar ve Mısır ile görüşmeler yapıldığını belirtti. Blinken, rehinelerin geri alınması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların artırılması için anlaşmaya varmanın olasılığını ve aciliyetini vurguladı.

  • Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz
    15 Mar Macaristan Başbakanı Orban: Brüksel'i işgal edeceğiz

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 1848 Macar Devriminin yıldönümünde Avrupa Birliği'ne esti gürledi. Orban, yaptığı açıklamada "Eğer Macaristan'ın özgürlüğü ve egemenliğini korumak istiyorsak, Brüksel'i işgal etmekten başka şansımız yok. Brüksel'e yürüyecek ve Avrupa'ya değişimi kendimiz getireceğiz." ifadelerini kullandı.

    6
  • Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli
    15 Mar Avrupa Parlamentosu Üyesi: AB İsrail'e karşı politikasını değiştirmeli

    Avrupa Parlamentosu Üyesi Matjaz Nemec, Gazze'de yaşananların insanlık sınavı niteliğinde olduğunu belirterek, Avrupa Birliği'nin (AB) İsrail'e karşı politikasını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Nemec, Gazze'deki durumun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılan en büyük sınamalardan biri olduğunu vurgulayarak, AB yönetiminin tutumunun, Avrupa'nın genel fikrini yansıtmadığına işaret etti.

  • Avrupa Birliği, yapay zeka teknolojilerini denetim altına alacak
    15 Mar Avrupa Birliği, yapay zeka teknolojilerini denetim altına alacak

    Avrupa Birliği, Dijital Hizmetler Düzenlemesi kapsamında yapay zeka teknolojilerini denetim altına alacak. Google, Meta, Microsoft, TikTok ve X gibi büyük şirketlerden yapay zeka entegrasyonu hakkında ayrıntılı rapor talep edilecek. AB, yapay zekanın seçim süreçlerini etkileme potansiyelinden ve bilgi dezenformasyonundan endişe duyuyor.

  • Türkiye, Karadeniz Havzası Programı'nda en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke oldu
    14 Mar Türkiye, Karadeniz Havzası Programı'nda en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke oldu

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, AB'nin 'Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı' kapsamında Türkiye'nin, 35,77 milyon avro bütçeli Karadeniz Havzası Programı çağrısına katılan 7 ülke arasında 'en fazla proje başvurusu kabul edilen ve hibe alan ülke' olduğunu bildirdi. Türkiye, programdaki katılımcı ülkelerden en fazla proje başvurusu kabul edilen ve en fazla hibe alan ülke oldu. Toplam 33 proje hibe almaya hak kazandı ve bu projelerin toplam bütçesi 33,82 milyon avro oldu.

  • AB, Ukrayna'ya 5 Milyar Euro İlave Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı
    13 Mar AB, Ukrayna'ya 5 Milyar Euro İlave Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı

    Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri, 2024 yılı için Ukrayna'ya 5 milyar euro ilave askeri destek konusunda anlaşmaya sağladı. AB Konseyi Belçika Dönem Başkanlığı, AB üyesi 27 ülkenin büyükelçilerinin Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna'ya destek için kullanılan Avrupa Barış Fonu'na aktarılmak üzere 5 milyar euro bütçe ayırma konusunda prensipte anlaşma sağladıklarını duyurdu.

  • TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, AB Yaptırımlarıyla İlgili Görüşme Yaptı
    13 Mar TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, AB Yaptırımlarıyla İlgili Görüşme Yaptı

    TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Avrupa Birliği Yaptırımlarının Uygulanması Özel Temsilcisi Büyükelçi David O'Sullıvan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Mecliste gerçekleşen toplantıda, AB'nin yaptırımlar ile ilgili yürütülen çalışmalarının değerlendirildiği belirtildi. Oktay, görüşmede, Gazze'deki saldırıyla 30 binden fazla Filistinli sivili katleden İsrail'e yönelik olarak Avrupa Birliği tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmamasını eleştirdi.

  • Finlandiya Başbakanı: Rusya Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlanıyor
    13 Mar Finlandiya Başbakanı: Rusya Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlanıyor

    Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus medyasına yönelik açıklamalarına karşılık, Rusya'nın Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlandığını ve Avrupa için kalıcı ve temel bir askeri tehdit oluşturduğunu söyledi. Orpo, Avrupa Birliği ülkelerine savunma harcamalarını arttırmaları çağrısında bulunarak, Rusya'nın yenilmez olmadığını belirtti.

  • TKDK Adıyaman İrtibat Bürosu Açıldı ve IPARD 3 Tanıtıldı
    13 Mar TKDK Adıyaman İrtibat Bürosu Açıldı ve IPARD 3 Tanıtıldı

    Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Adıyaman irtibat bürosunun açılışı ve IPARD 3 tanıtım programı Adıyaman Valiliği konferans salonunda gerçekleşti. Programa Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. IPARD programının tarımsal üretimi ve işletmelerin Avrupa standartlarına yükseltilmesini hedeflediği belirtildi.

  • Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi İsrail'i Gazze'de açlığı silah olarak kullanmakla suçladı
    13 Mar Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi İsrail'i Gazze'de açlığı silah olarak kullanmakla suçladı

    Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'de açlığı bir silah olarak kullandığını söyledi. Borrell bölgeye yeterli gıda yardımı girememesini “insan yapımı bir felaket” olarak niteledi.

  • AB Ülkeleri, Kristalina Georgieva'nın IMF Başkanlığına Destek Verdi
    12 Mar AB Ülkeleri, Kristalina Georgieva'nın IMF Başkanlığına Destek Verdi

    Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanları, Kristalina Georgieva'nın bir dönem daha Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı olmasını destekledi. Georgieva'nın geçen hafta IMF yönetiminde ikinci dönem görev yapmak istediğini açıkladığını anımsatan Peteghem, bugün bütün AB ülkelerinin Georgieva'ya destek verdiklerini söyledi.

  • AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı
    09 Mar AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı

    Avrupa Birliği tarafından fonlanan SEECO Projesi, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve Mersin'de Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülüyor. Proje, girişimciliği destekleyerek Türkiye'nin hedef bölgelerinde kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Çukurova Bölgesi'nde yeni kurulacak işletmelere kuluçka ve hızlandırma programları uygulanacak ve girişimcilere yaklaşık 3 milyon Euro hibe desteği sağlanacak.

Advertisement