Son dakika Öksürük haberleri, Öksürük son dakika, son dakika Öksürük

Son Dakika Öksürük Haberleri

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini belirtti
    16 Mar AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini belirtti

    AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday tanıtım toplantısında 'Sen seçimi al gerisi bende' dediğini belirterek desteğini esirgemediğini ifade etti. Çetinkaya, gençlerin desteğini de göz doldurdu.

  • KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi: Aşı Kararsızlığı Artıyor, Anne Babaları Bilimin Işığında Aşılamaya Davet Ediyorum
    11 Mar KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi: Aşı Kararsızlığı Artıyor, Anne Babaları Bilimin Işığında Aşılamaya Davet Ediyorum

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın, aşı kararsızlığının arttığı ülkede anne babaları bilimin ışığında aşılamaya davet etti. Aydın, boğmacanın ciddi komplikasyonlara ve ölüme neden olabilen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirterek, aşılanmanın enfeksiyon hastalıklarından korunmada en etkili yöntem olduğunu vurguladı.

  • Çocuklarda tedavi edilmeyen influenza böbrek tıkanmasına neden olabilir
    01 Mar Çocuklarda tedavi edilmeyen influenza böbrek tıkanmasına neden olabilir

    Bahar aylarında 'B' tipi influenza hastaları oranında artış yaşanacağını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Muhsin Arpaözü, çocuklu aileleri uyardı. İnfluenzanın genellikle hafif seyretmesine rağmen bazı durumlarda ağır atlatılabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Arpaözü, 'Çocuğunuzda kas ağrısı var ve yürümesinde aksaklık varsa mutlaka doktora başvurun. Çünkü kas iltihaplanması tedavi edilmezse sonucu böbrek tıkanmasına kadar gidebilir. Bu da 'çocuğunuzun diyalize girmek zorunda kalması' demektir' dedi.

  • Çevre felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Biden, zehirli olmadığını göstermek için su içti
    17 Şub Çevre felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Biden, zehirli olmadığını göstermek için su içti

    ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz yıl yaşanan tren kazasında zehirli kimyasallardan etkilenen East Palestine bölgesini ziyaret etti ve suyun zehirli olmadığını göstermek için bir bardak su içti.

  • Erzincan'daki zehirli liç kayması sonrası Türk Toraks Derneği'nden uyarı
    16 Şub Erzincan'daki zehirli liç kayması sonrası Türk Toraks Derneği'nden uyarı

    Türk Toraks Derneği, Erzincan İliç'te meydana gelen zehirli liç kaymasıyla ilgili olarak akut siyanür zehirlenmesine karşı uyarılarda bulunulması gerektiğini belirtti. Bölgede hava, su ve toprakta siyanür ölçümlerine ek olarak diğer ağır metallerle ilgili ölçümler yapılmalı ve halka bilgi verilmelidir. Siyanürün uzun etkileri için bölgeden örnekler alınmalı, düzey belirlenmeli ve tüm canlıların maruziyeti için eylem planı oluşturulmalıdır.

  • Lösemi Hastası Çocuk, Babasından Aldığı Kök Hücreyle Hayata Tutundu
    15 Şub Lösemi Hastası Çocuk, Babasından Aldığı Kök Hücreyle Hayata Tutundu

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Emir Eymen Dönmez, geçen yıl lösemi hastalığıyla mücadele etti. Babasından alınan kök hücre nakliyle hayata tutunan Emir Eymen, tedavisinin tamamlanmasının ardından okuluna ve arkadaşlarına kavuşmayı hayal ediyor. Ailesiyle birlikte bu zorlu süreci atlatan Emir Eymen, diğer lösemi hastalarına da güçlü olmaları ve umutlarını kaybetmemeleri konusunda mesaj veriyor.

  • Eskişehir'de Maden Tozu Nedeniyle Sağlık Sorunları Yaşanıyor
    14 Şub Eskişehir'de Maden Tozu Nedeniyle Sağlık Sorunları Yaşanıyor

    Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde maden yüklemesi sırasında oluşan toz, vatandaşların ve tarım ürünlerinin sağlığını olumsuz etkiliyor. Bölgede nefes darlığı ve KOAH gibi hastalıkların arttığı iddia ediliyor. Ayrıca, tozun Yunus Emre'nin mezarının bulunduğu bölgeyi etkileyerek turizmi olumsuz etkiliyor.

  • Ardahan'da kar nedeniyle yolu kapanan köydeki 2 aylık hasta bebek hastaneye ulaştırıldı
    09 Şub Ardahan'da kar nedeniyle yolu kapanan köydeki 2 aylık hasta bebek hastaneye ulaştırıldı

    Ardahan'ın Balıkçılar köyünde yaşayan 2 aylık Yamaç Bekir Akgün, öksürük, kusma ve morarma şikayetiyle yardım istendi. Ancak kar nedeniyle yol kapalı olduğu için sağlık ekipleri köye ulaşamadı. AFAD'a ait paletli araçla adrese ulaşan ekipler, bebeğe ilk müdahaleyi yaparak ambulansla Ardahan Devlet Hastanesine nakletti.

  • Kızamık vakalarında artış: Aşılar eksik olan çocuklar tespit edilmeli
    09 Şub Kızamık vakalarında artış: Aşılar eksik olan çocuklar tespit edilmeli

    Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Aynur Adıgüzel, Avrupa ve Orta Asya'da kızamık vakalarında artış olduğunu belirterek, aşıların eksik olan çocukların tespit edilerek tamamlanması ve ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda kızamık vakalarındaki artışın aşılanma oranındaki düşüşten kaynaklanabileceğini ifade etti. Kızamık hastalığının belirtilerini ve risklerini de açıklayan Dr. Adıgüzel, kızamık aşısının önemine vurgu yaparak, aşının çocukluk dönemi aşı takviminde ücretsiz olarak uygulandığını belirtti.

  • Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konuluyor
    04 Şub Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konuluyor

    Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konulduğunu ve bunun günde 600'den fazla kişiye denk geldiğini söyleyen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, '2030 yılında 13 milyondan fazla kişiyi maalesef kanserden kaybediyor olacağız.

  • Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konuluyor
    04 Şub Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konuluyor

    Türkiye'de yılda 250 bin yeni kanser tanısı konulduğunu ve bunun günde 600'den fazla kişiye denk geldiğini söyleyen Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, "2030 yılında 13 milyondan fazla kişiyi maalesef kanserden kaybediyor olacağız.

  • Kanser Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Hakkında Uzmanlar Uyarıyor
    04 Şub Kanser Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Hakkında Uzmanlar Uyarıyor

    Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Gökhan Kandemir, kanser belirtilerinin tür ve yerine göre değiştiğini söyledi. Kandemir, kanserin erken teşhisinin önemine dikkat çekerek, yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'de yıllık yaklaşık 250 bin yeni kanser vakası teşhis ediliyor.

  • Kanser belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme
    04 Şub Kanser belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme

    Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emin Gökhan Kandemir, kanser belirtilerinin tür ve yerine göre değiştiğini, kanserin sinsi belirtilerinin olduğunu ve tedavi yöntemlerinin geliştiğini söyledi. Kandemir, kanserden korunmanın ve erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

  • Uzmanından uyarı: Okulların açılması ile vakalar artabilir
    01 Şub Uzmanından uyarı: Okulların açılması ile vakalar artabilir

    Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim üyesi Cihan Yeşil, solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarının artış gösterdiği dönemde okulların açılmasıyla birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanabileceği uyarısında bulundu. Özellikle yaşlı bakım evinde kalan, şeker hastaları, böbrek yetmezliği rahatsızlıkları, kalp rahatsızlıkları gibi riskli grupların daha dikkatli olması gerektiğini belirten uzman, hijyen kurallarına uyulması ve bağışıklığı güçlendirecek davranışların önemini vurguladı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda VOKALKORD deneyini gerçekleştirdi
    31 Oca Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda VOKALKORD deneyini gerçekleştirdi

    Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği bilimsel deneyler arasında yer alan VOKALKORD, yapay zeka desteğiyle seste meydana gelen frekans değişiminden rahatsızlıkların tespit edilmesini sağlıyor. VOKALKORD projesi, akciğer ve kardiyovasküler hastalıklarını önceden tespit etmeye yönelik bir mobil uygulama olarak geliştirildi. Deney sonuçları, Alper Gezeravcı'nın dönüşünden sonra kamuoyuna sunulacak.

  • Kilis'te Vatandaşlar Soğuk Havaların Etkisiyle Bitki Çaylarına Yoğun İlgi Gösteriyor
    31 Oca Kilis'te Vatandaşlar Soğuk Havaların Etkisiyle Bitki Çaylarına Yoğun İlgi Gösteriyor

    Kilis'te soğuk havaların etkisiyle hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, bitki çayı almak için aktarlara akın etti. Aktarlarda kış çaylarını tercih eden vatandaşlar, ıhlamur, zahter, zencefil, tarçın, kuşburnu, nane limon gibi bitkilerle hazırlanan karışımlar yoğun ilgi görüyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklar artış gösterdi. Vatandaşlar bağışıklık sistemlerini dinç tutmak için aktarlarda bulunan şifalı bitkilere yoğun ilgi gösteriyor. Bitkisel kış çaylarının geçen sene 17 TL'den satılırken bu yıl fiyatı ise 25 TL'den alıcı buluyor.

  • Salgın pik yaptı! 7 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üzeri için ölümcül uyarı
    29 Oca Salgın pik yaptı! 7 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üzeri için ölümcül uyarı

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, solunum yolu viral enfeksiyonların 65 yaş üstü ve 7 yaş altındaki çocuklar için ölümcül seyretme potansiyeli yüksek olduğunu belirtti. Şener, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve solunum yolu viral enfeksiyonların pik yaptığı dönemde olduklarını söyledi.

  • Dünya genelinde zatürre vakalarında artış yaşanıyor
    29 Oca Dünya genelinde zatürre vakalarında artış yaşanıyor

    As an unusual number of respiratory infections such as pneumonia have been documented around the world, here are five things you need to know about this largest infectious cause of death in children.

  • '6 Şubat depremini 10 dakika önceden haber verdim' diyen isim İstanbul için net konuştu: Deprem olmayacak
    28 Oca "6 Şubat depremini 10 dakika önceden haber verdim" diyen isim İstanbul için net konuştu: Deprem olmayacak

    6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremi 10 dakika önce bilen Gudatu mahlasıyla tanınan Nurcan Çinkara, Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programında olası İstanbul depremi için "Büyük bir şey beklemiyorum" dedi.

  • Aksaray'da Çocuğun Soluk Borusunu Tıkayan Leblebi Parçası Başarıyla Çıkarıldı
    26 Oca Aksaray'da Çocuğun Soluk Borusunu Tıkayan Leblebi Parçası Başarıyla Çıkarıldı

    Aksaray'da yaşayan Büşra ile Selman Şahan çiftinin 2 yaşındaki kızları İdil, kuruyemiş yedikten sonra nefes darlığı, morarma ve öksürük şikayetiyle hastaneye götürüldü. Yapılan incelemeler sonucunda İdil'in soluk borusunu tıkayan yaklaşık 3,5 milimetrelik leblebi parçası tespit edildi ve başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Baba Şahan, yaşanan olayın ardından artık evlerine kuruyemiş sokmayacaklarını belirtti. Doktorlar ise küçük çocukları olan ailelere yabancı cisim yutma riskine karşı uyarıda bulundu.

  • Garson Heimlich manevrası ile yaşlı adamın hayatını kurtardı
    24 Oca Garson Heimlich manevrası ile yaşlı adamın hayatını kurtardı

    Mersin'de bir lokantada yemek yiyen yaşlı adamın boğazına lokma kaçtı, garson Heimlich manevrası ile adamın hayatını kurtardı. Aynı garsonun Heimlich manevrası eğitimi aldığı, daha önce de bir kadının hayatını aynı yöntemle kurtardığı öğrenildi.

  • Kovid-19 Varyantlarına Karşı Önlemler Artırılmalı
    23 Oca Kovid-19 Varyantlarına Karşı Önlemler Artırılmalı

    Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, SARS-CoV-2'nin yeni endişe uyandırıcı varyantlarının ortaya çıktığını ve hastane yatışlarının önlenmesi için önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.

  • Halk Sağlığı Uzmanı: Kendini korumak hastalıklardan korunmanın en önemli yoludur
    22 Oca Halk Sağlığı Uzmanı: Kendini korumak hastalıklardan korunmanın en önemli yoludur

    Trabzon Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı halk sağlığı uzmanı Dr. Tuğçe Mehlika Şanver, hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun bireysel sorumluluk alarak kendini korumak olduğunu bildirdi.

  • RSV Enfeksiyonuna Karşı Alınabilecek Önlemler ve Glutatyonun Rolü
    18 Oca RSV Enfeksiyonuna Karşı Alınabilecek Önlemler ve Glutatyonun Rolü

    Kış aylarında solunum yolu enfeksiyonları artış gösteriyor. İç Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemleri ve glutatyonun bağışıklık sistemi üzerindeki etkisini anlattı.

  • Karadeniz Bölgesi'nde Domuz Gribi Vakalarında Artış Yaşanıyor
    17 Oca Karadeniz Bölgesi'nde Domuz Gribi Vakalarında Artış Yaşanıyor

    ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü vakalarında artış yaşandığını belirtti. Grip vakalarının yarısının H1N1 virüsü olduğunu ifade eden Enginyurt, hastanelerde ciddi anlamda yığılmaların yaşandığını ve vatandaşların ilk semptomları başladığında aile hekimlerine başvurması gerektiğini söyledi. Ayrıca, hasta olan vatandaşların maske takarak toplum içerisinde dolaşmaları ve düzenli beslenme ile uyku alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Karadeniz Bölgesi'nde Domuz Gribi Vakalarında Artış
    17 Oca Karadeniz Bölgesi'nde Domuz Gribi Vakalarında Artış

    Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü vakalarında artış yaşandığı belirtildi. Grip vakalarının yarısının H1N1 virüsü olduğu ifade edildi.

  • Sağlık Bakanlığı'nın Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Önlem Almadığı İddia Edildi
    17 Oca Sağlık Bakanlığı'nın Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Önlem Almadığı İddia Edildi

    Ankara Tabip Odası Başkanı Muharrem Baytemür, Sağlık Bakanlığı'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı önlem almadığını belirterek, kişisel tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi. Baytemür, özellikle kronik hastalığı olanların kalabalık ortamlarda, kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske takmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye genelinde yoğun bakımların ve acil servislerin alarm verdiği belirtildi.

  • Yozgat'ta Gribal Enfeksiyon ve Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar Artıyor
    16 Oca Yozgat'ta Gribal Enfeksiyon ve Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar Artıyor

    Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi, son günlerde Yozgat'ta görülen gribal enfeksiyon ve solunum yoluyla bulaşan hastalıkların arttığını belirtti. Hastanelerdeki yoğunluğun viral bir salgına işaret ettiğini söyleyen başhekim, vatandaşlara bağışıklık sistemini güçlendirmeleri, su tüketimi ve meyve sebze tüketimine dikkat etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, özellikle riskli gruplarda hastalığın daha ağır seyrettiği ve maske kullanımının toplu yerlerde faydalı olacağı vurgulandı.

  • Yozgat'ta viral üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı arttı
    16 Oca Yozgat'ta viral üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı arttı

    Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, viral üst solunum yolu hastalıklarının hava sıcaklığındaki değişkenliğe bağlı olarak arttığını söyledi. Yozgat'ta son bir ay içerisinde hastanelerin acil servislerine viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuranların sayısı arttı. Uzmanlar ise vatandaşları vücut direncini güçlendirmeleri ve hijyen tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.

  • Hastaneler doldu taştı! Prof. Dr. Kara, 3 virüs sayıp vatandaşları uyardı
    15 Oca Hastaneler doldu taştı! Prof. Dr. Kara, 3 virüs sayıp vatandaşları uyardı

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilgili uyarısını paylaştı. Prof. Dr. Kara, hastane başvurularının arttığını belirtip RSV virüsü, influenza ve koronavirüse uyarı yaptı. Hijyen uyarısı yapan Kara, hastalık bulgusu olanların maske takmasını istedi.

  • Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Akciğer Hastalıklarının Teşhisinde Yeni Yöntem
    15 Oca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Akciğer Hastalıklarının Teşhisinde Yeni Yöntem

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, akciğer hastalıklarının teşhisinde uzun süren ameliyat yöntemi yerine kısa sürede gerçekleştirilen endoskopi işlemlerine başladı. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, dondurarak akciğerden biyopsi alma yöntemini uygulayarak başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

  • Ağrı'da kardan kapanan yol açılarak hasta çocuklar hastaneye götürüldü
    15 Oca Ağrı'da kardan kapanan yol açılarak hasta çocuklar hastaneye götürüldü

    Ağrı'nın Yuvacık köyünde kardan kapanan yolun açılmasıyla rahatsızlanan 4 çocuk, paletli ambulansla hastaneye götürüldü. Çocukların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Besni'de Jandarma Personeline Tüberküloz Hastalığı Hakkında Seminer Verildi
    15 Oca Besni'de Jandarma Personeline Tüberküloz Hastalığı Hakkında Seminer Verildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 'Verem eğitimi ve farkındalık haftası' etkinlikleri kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine tüberküloz hastalığı hakkında seminer verildi. Seminerde hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri anlatıldı. İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bengü Nehir Buğdaycı, hafta boyunca seminerlerin devam edeceğini belirtti ve sağlık kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı.

  • Ağrı'da Kar ve Tipi Nedeniyle Kapanan Yolda Rahatsızlanan 4 Kardeşe Yardım
    15 Oca Ağrı'da Kar ve Tipi Nedeniyle Kapanan Yolda Rahatsızlanan 4 Kardeşe Yardım

    Ağrı'nın Hamur ilçesinde yolu kar ve tipiden kapanan mezrada rahatsızlanan 1'i bebek 4 kardeşe, sağlık ekipleri paletli ambulansla ulaştı. Yuvacık köyüne bağlı Mollahasan Mezrası'nda yaşayan çocuklar, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Uzun süren çalışmanın ardından ekipler, paletli ambulansla mezraya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı ve kardeşleri hastaneye götürdü. Kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 2023'te Covid-19 semptomları değişti: İşte yeni varyantın etkileri
    15 Oca 2023'te Covid-19 semptomları değişti: İşte yeni varyantın etkileri

    Sars-CoV-2 virüsünün yeni bir varyantı, vakalarda artışa neden oldu.

  • Televizyon yapımcısı ve gazeteci Mehdi Hasan, Covid-19'a yakalandı
    15 Oca Televizyon yapımcısı ve gazeteci Mehdi Hasan, Covid-19'a yakalandı

    Sars-CoV-2 virüsünün yeni bir varyantı, vakalarda artışa neden oldu.

  • Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertek: Domuz gribi enfeksiyonları daha ağır geçiyor
    12 Oca Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertek: Domuz gribi enfeksiyonları daha ağır geçiyor

    Son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış söz konusu. Salgının en kritik belirtilerini Haberler.com YouTube kanalında Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertek'e sorduk. Solunum zorluğu varsa ve ateş yükseliyorsa hastalığın ihmal edilmemesi gerekiyor. Ertek, domuz gribi enfeksiyonu diğer solunum yolu virüslerini göre daha ağır geçtiğini söylüyor.

  • Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklara Karşı Maske, Mesafe ve Hijyen Öneriliyor
    12 Oca Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklara Karşı Maske, Mesafe ve Hijyen Öneriliyor

    Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarının artması üzerine Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önlemleri öneriliyor. Grip vakalarının da arttığı belirtilirken, özellikle riskli gruplara grip aşısı yapılması gerektiği vurgulanıyor. Hastanelerdeki yoğun başvuruların ise sağlık hizmetini aksattığı ve bulaş riskini artırdığı ifade ediliyor. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması önem taşıyor.

  • Çoklu viral enfeksiyon salgınında yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluk artıyor
    12 Oca Çoklu viral enfeksiyon salgınında yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluk artıyor

    Sağlık meslek kuruluşları ve uzmanlık dernekleri, çoklu viral enfeksiyonların bir arada görüldüğü bir salgın yaşandığını belirterek, yoğun bakım ve acil servislerdeki yoğunluğun giderek arttığına dikkat çekiyor.

  • Antarktika'da Kuş Gribi Nedeniyle Foklar Ölüyor
    11 Oca Antarktika'da Kuş Gribi Nedeniyle Foklar Ölüyor

    İngiltere Hayvan ve Bitki Sağlığı Kurumu (APHA), Antarktika'da kürklü ve fil cinsi fokların 'Kuş gribine' yakalanarak öldüğünü açıkladı. APHA'nın yayınladığı rapora göre, Güney Georgia adasındaki foklarda Yüksek Patojeniteli Kuş gribi (HPAI) tespit edildi. İncelemeler sonucunda neredeyse tüm foklarda kuş gribi belirtileri görüldü ve yaklaşık 20 fok öldü. Bu durum, bölgedeki kürklü fok popülasyonunu tehdit ediyor ve deniz kuşu ve deniz memelisi popülasyonlarını riske atabilir. Araştırmalar devam ediyor ve uluslararası ortaklarla bilgi paylaşımı yapılacak.

  • Sarıkamış'ta Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Toplantısı Düzenlendi
    10 Oca Sarıkamış'ta Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Toplantısı Düzenlendi

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ilçe sağlık müdürü ve hemşire tarafından veremle mücadele konusunda bilgi verildi. Verem hastalığının önemi vurgulanırken, erken teşhis ve önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Toplantıya, ilçe kaymakamı, belediye başkan vekili, milli eğitim müdürü, tarım ve orman müdürü, hastane başhekimi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

  • Gaziantep'te Vatandaşlar Soğuk Havalarla Mücadele İçin Aktarlara Akın Ediyor
    10 Oca Gaziantep'te Vatandaşlar Soğuk Havalarla Mücadele İçin Aktarlara Akın Ediyor

    Gaziantep'te soğuk havaların etkisiyle hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, bitki çayı almak için aktarlara akın etti. Kış çaylarını tercih eden vatandaşlar, ıhlamur, ada çayı, zencefil, tarçın, kuşburnu, kekik, nane, limon gibi bitkilerle hazırlanan karışımlara yoğun ilgi gösteriyor.

  • İzmir'de gribal enfeksiyon başvurularında artış yaşanıyor
    10 Oca İzmir'de gribal enfeksiyon başvurularında artış yaşanıyor

    İzmir'de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gribal enfeksiyon şikayetleriyle başvuruların yüzde 50'den fazla arttığı belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, hastaların kapalı alanlarda bulunmaması ve toplumsal sorumluluk gereği sağlıklı insanlardan uzak durulması çağrısında bulundu.

  • İzmir'de gribal enfeksiyon başvurularında artış yaşanıyor
    10 Oca İzmir'de gribal enfeksiyon başvurularında artış yaşanıyor

    İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla hastane başvurularında yüzde 50'den fazla artış olduğu belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, hastaların kapalı alanlarda bulunmaması ve toplumsal sorumluluk gereği sağlıklı insanlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, grip benzeri hastalıkların artış gösterdiği ve risk grubundaki kişilere grip aşısı yapılması gerektiği ifade edildi.

  • Endişelendiren tablo! Yoğun bakımlar yüzde yüz dolu, ameliyatlar erteleniyor
    09 Oca Endişelendiren tablo! Yoğun bakımlar yüzde yüz dolu, ameliyatlar erteleniyor

    Yurt genelinde, artan viral enfeksiyonlar ve çok çeşitli virüslerin dolaşımda olması nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk sorunu yaşanıyor. Gerçek yoğun bakım hastalarına yatak bulmakta sıkıntı yaşandığını belirten Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, planlı ameliyatların bu nedenle ertelenmek zorunda kalındığını vurguladı.

  • Yoğun Bakımlarda Viral Enfeksiyonlar Nedeniyle Doluluk Sorunu Yaşanıyor
    09 Oca Yoğun Bakımlarda Viral Enfeksiyonlar Nedeniyle Doluluk Sorunu Yaşanıyor

    TÜRK Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, bu yıl viral enfeksiyonlar nedeniyle yoğun bakımlara yatışlarda mevsim normallerinin üzerinde bir artış yaşandığını belirtti.

  • Yoğun Bakımlarda Viral Enfeksiyonlar Nedeniyle Doluluk Sorunu Yaşanıyor
    09 Oca Yoğun Bakımlarda Viral Enfeksiyonlar Nedeniyle Doluluk Sorunu Yaşanıyor

    TÜRK Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, bu yıl viral enfeksiyonlar nedeniyle yoğun bakımlara yatışlarda mevsim normallerinin üzerinde bir artış yaşandığını belirtti.

  • 'Öksürük, ateş, gece terlemesi, yorgunluk, halsizlik' şikayeti olanlar dikkat
    08 Oca 'Öksürük, ateş, gece terlemesi, yorgunluk, halsizlik' şikayeti olanlar dikkat

    Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, 'verem' hastalığının hala herkes için bir tehdit olduğunu belirterek, 'Tedaviye cevap vermeyen öksürük, ateş, gece terlemesi, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri olanlar en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı' dedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Uzmanlarından Grip Uyarısı
    07 Oca İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Uzmanlarından Grip Uyarısı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi uzman doktorları, son haftalarda artış gösteren üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için 'maskeyi hayatınıza tekrar sokun' uyarısında bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevinç Aslan, grip vakalarının arttığını ve hastalığın belirtilerini anlattı. Ayrıca, çocuklarda grip vakalarının da arttığına dikkat çekildi ve ateşin sıfırlanmaması gerektiği vurgulandı.

  • İzmir'de Influenza ve Soğuk Algınlığı Vakalarında Artış
    06 Oca İzmir'de Influenza ve Soğuk Algınlığı Vakalarında Artış

    İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Maske kullanımının azalmasıyla birlikte hastaların burun akıntısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu ifade etti.

  • Alihan Bebek, Covid-19'u Yendi, Sıra Boğmacada
    06 Oca Alihan Bebek, Covid-19'u Yendi, Sıra Boğmacada

    Ankara'da 2 aylık Alihan Gülsün, Covid-19 ve boğmaca hastalığına yakalandı. Alihan bebek, 10 günlük tedaviyle Covid-19'u yenerken, boğmaca ile ilgili rahatsızlıkları da azaldı. İki hastalığın bir arada olması durumu kritik hale getiriyor. Boğmaca hastalığı, 6 aylıktan küçük bebeklerde hayati tehlike yaratabilen bir hastalıktır. Alihan bebeğin doktoru, Covid-19 ve boğmaca hastalığına aynı anda rastlanmasının çok düşük ihtimal olduğunu belirtti. Boğmaca hastalığı, Covid-19'dan daha tehlikeli ve hayati bir hastalıktır.

  • 2 Aylık Bebek Hem Covid-19 Hem de Boğmaca Hastalığına Yakalandı
    06 Oca 2 Aylık Bebek Hem Covid-19 Hem de Boğmaca Hastalığına Yakalandı

    Ankara'da 2 aylık Alihan Gülsün, Covid-19 ve boğmaca hastalığına aynı anda yakalandı. Bebek, 10 günlük tedaviyle Covid-19'u yendi ve boğmaca ile ilgili rahatsızlıkları azaldı. Doktorlar, iki hastalığın bir arada olmasının durumu daha kritik hale getirdiğini belirtti. Boğmaca hastalığına 6 aylıktan küçük bebeklerde hayati tehlike yaratabilen bir hastalıktır. Bebeğin tedavisi devam ediyor ve hayati tehlike olmadığı söyleniyor.

  • Geçmeyen girip ve nezle için vatandaşlar aktarlara akın etti
    05 Oca Geçmeyen girip ve nezle için vatandaşlar aktarlara akın etti

    Havaların soğumasıyla birlikte nezle ve grip vakaları artarken, hastalıktan kurtulamayan vatandaşlar aktarlara yöneliyor. Kış çaylarına talep artarken, aktarlar doğal karışımlarla hastalığın etkilerini azaltmaya çalışıyor.

  • Mevsimsel Grip Vakalarında RSV İyileşme Sürecini Uzatıyor
    04 Oca Mevsimsel Grip Vakalarında RSV İyileşme Sürecini Uzatıyor

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, mevsimsel grip vakalarında iyileşme sürecinin uzadığını ve hastaların önemli bir bölümünün RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) kapmış olabileceğini belirtti.

  • Türkiye'de Solunum Yolu Enfeksiyonunda Artış: Mikoplazma Enfeksiyonu
    02 Oca Türkiye'de Solunum Yolu Enfeksiyonunda Artış: Mikoplazma Enfeksiyonu

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstü çocuklarda solunum yolu enfeksiyonunda mikoplazma enfeksiyonunda artış olduğunu belirtti. Avrupa ülkelerinde de benzer bir artış olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şener, mikoplazma enfeksiyonunun solunum yolu enfeksiyonlarında önemli bir etken olduğunu ifade etti.

  • Kış Aylarında Solunum Yolu Vakalarında Artış: Maske Takılması ve İzolasyon Önlemleri Şart
    29 Ara Kış Aylarında Solunum Yolu Vakalarında Artış: Maske Takılması ve İzolasyon Önlemleri Şart

    Altınbaş Üniversitesi Sağlım Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) Öğretim Üyesi Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kış aylarının gelmesiyle solunum yolu vakalarında artış olduğunu belirterek bu gibi durumlarda maske takılması ve izolasyon önlemleri alınmasının şart olduğunu bildirdi.

  • İzmir'deki Çocuk Onkoloji Hastanesi'nde Yılbaşı Etkinliği
    29 Ara İzmir'deki Çocuk Onkoloji Hastanesi'nde Yılbaşı Etkinliği

    Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Çocuk Onkoloji Hastanesi'nde düzenlenen yılbaşı etkinliğinde, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) tarafından hasta çocuklara palyaçolar eşliğinde sürpriz hediyeler dağıtıldı. Etkinlikte, çocuklar için kitap imzalayan yazar Nergis Seli ve animatörler de yer aldı. KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren, moral vermek ve motivasyon sağlamak amacıyla bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti. EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kantar ise hastaların uluslararası standartlarda tedavi ve bakım hizmeti aldığını vurgulayarak, kanser tedavisinde başarı oranının giderek arttığını ifade etti.

  • Sancaktepe ve Sultanbeyli'de Yoğun Koku Şikayetleri
    28 Ara Sancaktepe ve Sultanbeyli'de Yoğun Koku Şikayetleri

    Sancaktepe ve Sultanbeyli'de bulunan 3 mahallede yaşayan vatandaşlar, dün gece yoğun koku ve genizlerinde yanma hissi nedeniyle şikayette bulundu. Kokunun, İSKİ Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nden kaynaklandığı iddia edildi. Vatandaşlar, gece uyuyamadıklarını ve rahatsız edici bir koku olduğunu dile getirdi. İSKİ'den ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

  • Sancaktepe ve Sultanbeyli'de Yoğun Koku Şikayetleri
    28 Ara Sancaktepe ve Sultanbeyli'de Yoğun Koku Şikayetleri

    Sancaktepe ve Sultanbeyli'de bulunan 3 mahallede yaşayan vatandaşlar, dün gece yoğun koku ve genizlerinde yanma hissi nedeniyle şikayette bulundu. Kokunun, iki ilçenin sınırında bulunan İSKİ Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nden kaynaklandığı iddia edildi. Vatandaşlar, gece uyuyamadıklarını ve rahatsız edici bir koku olduğunu dile getirdi. İSKİ'den ise iddialarla ilgili açıklama yapılmadı.

  • Prof. Dr. Tekin: Viral enfeksiyona bağlı çocuk hastası sayısı 4 kat arttı
    28 Ara Prof. Dr. Tekin: Viral enfeksiyona bağlı çocuk hastası sayısı 4 kat arttı

    Ankara Üniversitesi Çocuk Acil Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Tekin, son 3 haftada 0-18 yaş çocuk hasta grubunda üst solunum yolu enfeksiyonları ve hava yolu ile bulaşan hastalıklara bağlı gelen hasta sayısının 3-4 kat arttığını belirtti. Özellikle bebeklerin ilk 6 aylık döneminde bu enfeksiyonların ağır seyredebileceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Tekin, hastaların mutlaka hastaneye gelerek değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

  • Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları artıyor
    28 Ara Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları artıyor

    Ankara Üniversitesi Çocuk Acil Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Tekin, 0-18 yaş çocuk hasta grubunda üst solunum yolu enfeksiyonları ve hava yolu ile bulaşan hastalıklara bağlı gelen hasta kapasitesinin son 3 haftada 3-4 kat arttığını söyledi.

  • RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor
    28 Ara RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor

    Üç ülkede yapılan araştırma, RSV'ye karşı geliştirilen antikorun bebeklerin hastaneye yatışlarını yüzde 80'den fazla azalttığını gösterdi. RSV, bebekler ve yaşlılarda solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir virüstür. Her yıl binlerce çocuk RSV nedeniyle hastaneye başvuruyor ve birçok çocuk hayatını kaybediyor. Yapılan çalışmada, nirsevimab adlı antikorun tek dozu verilen bebeklerde hastaneye yatış oranı yüzde 83 azaldı. RSV'den korunmak için burun akıntısı ve öksürük yaşayan bebeklerin birbirinden uzak tutulması öneriliyor.

  • RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor
    28 Ara RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor

    Üç ülkede yapılan araştırma, RSV'ye karşı geliştirilen antikorun bebeklerin hastaneye yatışlarını yüzde 80'den fazla azalttığını gösterdi. RSV, bebekler ve yaşlılarda solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir virüstür. Her yıl binlerce çocuk RSV nedeniyle hastaneye başvuruyor ve birçok çocuk hayatını kaybediyor. Yapılan çalışmada, nirsevimab adlı antikorun tek dozu verilen bebeklerde hastaneye yatış oranı yüzde 83 azaldı. RSV'den korunmak için burun akıntısı ve öksürük yaşayan bebeklerin birbirinden uzak tutulması öneriliyor.

  • RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor
    28 Ara RSV'ye Karşı Geliştirilen Antikor Bebekleri Koruyor

    Üç ülkede yapılan araştırma, RSV'ye karşı geliştirilen antikorun bebeklerin hastaneye yatışlarını yüzde 80'den fazla azalttığını gösterdi. RSV, bebekler ve yaşlılarda solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir virüstür. Her yıl binlerce çocuk RSV nedeniyle hastaneye başvuruyor ve birçok çocuk hayatını kaybediyor. Yapılan çalışmada, nirsevimab adlı antikorun tek dozu verilen bebeklerde hastaneye yatış oranı yüzde 83 azaldı. RSV'den korunmak için burun akıntısı ve öksürük yaşayan bebeklerin birbirinden uzak tutulması öneriliyor.

  • KLİMİK Başkanı: Domuz gribi hala baskın görünüyor, maske takmak için en iyi zaman
    27 Ara KLİMİK Başkanı: Domuz gribi hala baskın görünüyor, maske takmak için en iyi zaman

    TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, grip ve Kovid-19'un halen riskli gruplar için tehlike arz ettiğini belirterek, grip aşısı olanların da grip olamayacağını vurguladı. Prof. Dr. Yavuz, ayrıca çocuklarda Beta bakterisinin artış gösterdiğini söyledi.

  • KLİMİK Başkanı: Domuz gribi hala baskın, grip aşısı ve maske önemli
    27 Ara KLİMİK Başkanı: Domuz gribi hala baskın, grip aşısı ve maske önemli

    TÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, grip ve Kovid-19'un riskli gruplar için hala tehlike arz ettiğini belirterek, grip aşısı ve maske kullanımının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Kovid-19'un halen mevsimsel bir hastalık olmadığını ve testlere erişimde sorunlar olduğunu ifade etti.

  • 2023'te sağlıkta çığır açan araştırmalar ve buluşlar
    27 Ara 2023'te sağlıkta çığır açan araştırmalar ve buluşlar

    Yıl sona yaklaşırken, sağlık alanında 2023'ün bazı en önemli gelişmelerine göz attık. İkinci sıtma aşısı, ilk göz nakli, yapay zekayla kalp muayenesi, üç boyutlu yazıcıyla yapay diz ve beyninde canlı solucan bulunan kadın gibi önemli buluşlar gerçekleşti.

  • 'Pandeminin en yoğun dönemlerindeki kadar salgın var': Hekimler hasta yoğunluğunun artmasını nasıl yorumluyor, neler öneriyor?
    25 Ara "Pandeminin en yoğun dönemlerindeki kadar salgın var": Hekimler hasta yoğunluğunun artmasını nasıl yorumluyor, neler öneriyor?

    Hekimler, son haftalarda Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi biçimde arttığını ve hastanelerin yoğun bakım birimlerinde yatak ihtiyacı yaşandığını söylüyor.

  • Avcılar'da Apartmanda Koku Paniği
    24 Ara Avcılar'da Apartmanda Koku Paniği

    Avcılar'da bir apartmanda meydana gelen yoğun koku, sakinlerde korku ve tedirginlik yarattı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kokunun kaynağını tespit edemedi.

  • ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIMLARDA RSV VE İNFLUENZA VAKALARINDA ARTIŞ
    23 Ara ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIMLARDA RSV VE İNFLUENZA VAKALARINDA ARTIŞ

    ÇOCUK Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, kışın gelmesiyle çocuk acil ve yoğun bakımlarda, solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) ve influenza enfeksiyonuna bağlı vakalarda artış yaşandığını söyledi.

  • Prof. Dr. Burcu Tokuç: Soğuk algınlığı gibi hastalıklarda bol sıvı tüketimi önemli
    23 Ara Prof. Dr. Burcu Tokuç: Soğuk algınlığı gibi hastalıklarda bol sıvı tüketimi önemli

    Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Tokuç, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadelede bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirtti. Tokuç, grip vakalarının arttığı dönemde kalabalık ortamlardan uzak durulması, el hijyenine dikkat edilmesi ve beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların grip aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.

  • Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi: 'Virüs Potpurisi Yaşıyoruz'
    23 Ara Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi: 'Virüs Potpurisi Yaşıyoruz'

    Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirtti. Hastanenin acil servislerine başvuran hasta sayısının 1750 ile 2 bine yükseldiğini söyleyen Doç. Dr. Doğan, çocuklara dikkat çekerek, semptomlara yönelik semptomatik tedavi alınması ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek beslenme önerisinde bulundu.

  • ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIMLARDA RSV VE İNFLUENZA VAKALARINDA ARTIŞ
    23 Ara ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIMLARDA RSV VE İNFLUENZA VAKALARINDA ARTIŞ

    Özlem YURTÇU KARABULUT, Burak KESKİNCİ / İstanbul, - ÇOCUK Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr.

  • Koranavirüs'ün yeni varyantı 'JN.1' için uzmanlardan rahatlatan açıklama
    23 Ara Koranavirüs'ün yeni varyantı 'JN.1' için uzmanlardan rahatlatan açıklama

    KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koronavirüs'ün yeni varyantı JN.1 hakkında rahatlatıcı açıklamalarda bulundu. Özlü, şu anda telaş edecek bir durum olmadığını belirtti ve varyantın daha net bilgilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

  • Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi: 'Virüs Potpurisi Yaşıyoruz'
    23 Ara Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi: 'Virüs Potpurisi Yaşıyoruz'

    TEKİRDAĞ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, 'Virüs potpurisi yaşıyoruz' dedi.

  • Hindistan, öksürük şuruplarını 4 yaş altındaki çocuklara yasakladı
    22 Ara Hindistan, öksürük şuruplarını 4 yaş altındaki çocuklara yasakladı

    Hindistan'da çok sayıda çocuğun öksürük şuruplarına bağlı hayatını kaybetmesi sonrasında, soğuk algınlığı ve öksürük gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan şurupların 4 yaş altındakilerde kullanılması yasaklandı.

  • Çocuklarda mevsimsel enfeksiyonlar artıyor
    22 Ara Çocuklarda mevsimsel enfeksiyonlar artıyor

    Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Kaman, çocuklarda mevsimsel etkiyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını ve en sık, özellikle 0-2 yaş aralığındaki bebekler açısından risk oluşturan Respiratuar Sinsityal Virüsle (RSV) karşılaştıklarını bildirdi.

  • Andız kozalaklarından pekmez üretimi
    20 Ara Andız kozalaklarından pekmez üretimi

    Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, yüksek rakımlı dağlardan toplanan andız kozalakları kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. İlçenin coğrafi tescilli lezzeti olan Andız pekmezi, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor ve Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderiliyor.

  • Covid neden hala bazılarını yatak döşek hasta ediyor?
    17 Ara Covid neden hala bazılarını yatak döşek hasta ediyor?

    Birçokları Covid’i bu yıl daha ağır geçirdiğini söylüyor.

  • 'Havale, epilepsi hastalığına yol açmaz'
    15 Ara "Havale, epilepsi hastalığına yol açmaz"

    Ateşli havalenin aileler için çok korkutucu bir durum olmasına rağmen aslında çocuğa zarar veren bir durum olmadığının altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gafur Doğdu, "Sanılanın aksine ateşli havale epilepsi -sara- hastalığına yol açmaz sakat bırakmaz ya da ölüme yol açmaz.

Advertisement