Son dakika Yakutiye haberleri, Yakutiye son dakika, son dakika Yakutiye

Son Dakika Yakutiye Haberleri

  • Erzurum'da iftar çadırında çıkan kavga polisin müdahalesi ile önlendi
    17 Mar Erzurum'da iftar çadırında çıkan kavga polisin müdahalesi ile önlendi

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünce kurulan iftar çadırında iki grup arasında çıkan masa tartışması kavgaya dönüştü. Kavga, çadır dışında da devam ederken polis müdahale etti ve olayı önledi. Kavga anı cep telefonu ile kaydedildi.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor
    16 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor

    Erzurum'da görevli hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 18 haftadır sessiz yürüyüşler düzenliyor. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını belirterek, Gazze'de yaşanan acıları göz ardı etmememiz gerektiğini vurguladı.

  • Erzurum Faik Güngör Ortaokulu, Ankara Robot Yarışmasında Büyük Başarı Elde Etti
    16 Mar Erzurum Faik Güngör Ortaokulu, Ankara Robot Yarışmasında Büyük Başarı Elde Etti

    Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Faik Güngör Ortaokulu, Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League 3. Ankara Ortaokullar Arası Robot Yarışmasında büyük bir başarı gösterdi. Yarışmada Erzurum'u temsil eden Faik Güngör Ortaokulu Proje ekibi, değerler ve proje kategorilerinde önemli bir başarı elde etti. Yarışmada sadece devlet okulu olarak yer alan Faik Güngör Ortaokulu, Altın Koç ödülüne layık görüldü ve öğrencilere farklı ödüller takdim edildi.

  • Erzurum'da trafik kazası: 14 yaralı
    13 Mar Erzurum'da trafik kazası: 14 yaralı

    Erzurum'da meydana gelen ve 3 aracın karıştığı trafik kazasında 14 kişi yaralandı. Kazada çarpışmanın etkisiyle hem halk otobüsü hem de minibüste bulunan yolcular çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza yerindeki ağır yaralılara müdahale eden sağlık ekipleri daha sonra 14 yaralıyı ambülanslarla Şehir Hastanesi ve Üniversite Hastanesi'ne kaldırdı. Polisin kaza ile ilgili inceleme ve soruşturması devam ediyor.

  • Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 14 kişi yaralandı
    13 Mar Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 14 kişi yaralandı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir otomobil, bir minibüs ve bir halk otobüsü çarpıştı. Kazada hem halk otobüsü hem de minibüste bulunan yolcular çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambülanslarla hastanelere kaldırıldı. Polis, kaza ile ilgili inceleme ve soruşturmasını sürdürüyor.

  • Erzurum'da KADES programı hakkında bilgilendirme çalışmaları sürüyor
    13 Mar Erzurum'da KADES programı hakkında bilgilendirme çalışmaları sürüyor

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğince 2024 yılı içerinde; KADES uygulamasının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

  • Yakutiye Kültür Kurumu İlkokulu minikleri İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Erzurum'un kurtuluşunu kutladı
    13 Mar Yakutiye Kültür Kurumu İlkokulu minikleri İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Erzurum'un kurtuluşunu kutladı

    Yakutiye Kültür Kurumu İlkokulu minikleri, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunu coşkulu bir kutlama ile anarak, törende ödüllendirildi. İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan öğrenciler madalya ve başarı belgelerini aldılar. Tören, gösteriler ve yöresel şarkılarla devam etti ve Okul Müdürü tarafından tebriklerle sona erdi.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları sona erdi
    13 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları sona erdi

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) heyecan bugün oynanan müsabakalarla sona erdi. İran erkekler futsalda altın madalyayı kazanırken, Ukrayna satranç klasik takımda şampiyon oldu. Ukrayna, toplam 19 madalya ile en başarılı ülke oldu.

  • Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları sona erdi
    12 Mar Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları sona erdi

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda heyecan bugün oynanan müsabakalarla sona erdi. İran erkekler futsalda altın madalya kazanırken, Ukrayna satranç klasik takımda şampiyon oldu. Ukrayna, toplam 19 madalyayla en başarılı ülke oldu.

  • Erzurum Belediye Başkanı öğrencilere iftar hazırlıyor
    12 Mar Erzurum Belediye Başkanı öğrencilere iftar hazırlıyor

    Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, ramazan ayında kent dışından gelen öğrencilere misafir oluyor. Uçar, öğrencilerin evlerinde yemek pişirip iftar sofrası hazırlıyor ve bu ziyaretiyle öğrencilerin gönüllerine dokunuyor. Başkan Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversite okumak için Erzurum'a gelen öğrencilere başarılar diledi.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Ukrayna zirvede
    12 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Ukrayna zirvede

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) Ukrayna, 10 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak toplamda 19 madalya ile en başarılı ülke oldu. Oyunlarda 36 ülke katılırken, 19 farklı ülke madalya kazandı.

  • Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Satrançta Madalyalar Sahiplerini Buldu
    12 Mar Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Satrançta Madalyalar Sahiplerini Buldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda (Deaflympics) satranç klasik takım kategorisinde müsabakalar sonuçlandı. Kadınlarda Ukrayna altın, Polonya gümüş, Macaristan ise bronz madalya kazandı. Türkiye ise 10. ve 12. sıralarda yer aldı. Erkeklerde ise Hırvatistan altın, Polonya gümüş, Kazakistan bronz madalya elde etti. Türkiye ise bu kategoride 12. sırada yer aldı.

  • Erzurum'da Ramazan ayının ilk teravih namazında vatandaşlar camileri doldurdu
    11 Mar Erzurum'da Ramazan ayının ilk teravih namazında vatandaşlar camileri doldurdu

    Türk-İslam medeniyetinin bin yıldır yaşandığı Erzurum'da, Ramazan ayının ilk teravih namazında vatandaşlar camileri doldurdu. Osmanlı, Selçuklu ve Artuklu dönemlerine ait tarihi camiler tercih edildi. İlk teravih namazında bazı camilerde yer bulunamadı. Ramazan ayı boyunca çeşitli camilerde hatimle teravih namazı kılınacak. İftar sonrası çocuklarıyla camilere gelenler, manevi havayı yaşayacak.

  • Erzurum'da 106 yıl önce katledilen şehitler törenle anıldı
    10 Mar Erzurum'da 106 yıl önce katledilen şehitler törenle anıldı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi'nde 106 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen 95 şehit, törenle anıldı. Anma programında çelenk sunuldu, saygı atışı yapıldı ve öğrenciler şiir okudu. Konuşmada, Ermeni çetelerin geçmişteki katliamları ve Gence'deki saldırılar da anlatıldı. Törene Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcısı, askerler ve vatandaşlar katıldı.

  • Erzurum'da İsrail saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüşte bir araya geldi
    10 Mar Erzurum'da İsrail saldırılarını protesto eden sağlık çalışanları sessiz yürüyüşte bir araya geldi

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Sağlık çalışanları, Lala Mustafa Paşa Camisi önünde toplanarak Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kınayan dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in sistematik işgal politikasının şiddetini arttırdığı vurgulanarak Gazze halkına muzafferiyetler dileyen sağlık çalışanları, sessiz yürüyüşlerini her hafta kesintisiz olarak devam ettireceklerini belirtti.

  • Erzurum'da Lokanta Çatısında Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü
    09 Mar Erzurum'da Lokanta Çatısında Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan bir lokantanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının lokantanın ocağından kaynaklandığı belirtilirken, çalışanlar yangın tüpü ile ilk müdahaleyi yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise ihbar üzerine olay yerine gelerek yangına müdahale etmiş ve kısa sürede kontrol altına almıştır.

  • Erzurum'da bir dönercide çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    09 Mar Erzurum'da bir dönercide çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan bir iş merkezinin en alt katındaki dönercinin tezgahında çıkan yangın, havalandırma borusuna sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, herhangi bir yaralanma olmazken iş yerinde hasar meydana geldi.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da 'Zirve Şehir İçin, Zirve Fikirler' projesini tanıttı
    08 Mar Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da 'Zirve Şehir İçin, Zirve Fikirler' projesini tanıttı

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Zirve Şehir İçin, Zirve Fikirler' çalışmasının ilk projesini sundu. Proje, yerel seçim sürecinde ve sonrasında katılımcı demokrasi adına farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da ziyaretlerde bulundu
    08 Mar Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da ziyaretlerde bulundu

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Erzurum'da bir ilkokul ve güzel sanatlar lisesini ziyaret eden Bakan Tekin, öğrencilerin müzik dinletisi ve sergilerini izledi. Ayrıca Bilim Erzurum'da öğrencilerin teknolojik ürünlerini inceledi.

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 600 ilkokul öğrencisine bot ve mont hediye etti
    08 Mar Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 600 ilkokul öğrencisine bot ve mont hediye etti

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları, Toplum Destekli Polis Şubesi ekiplerince düzenlenen program kapsamında, 600 ilkokul öğrencisine bot ve mont hediye etti. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ziyaret ettiği Çiftlikköy, 1071 Malazgirt ve Dumlupınar ilkokullarında öğrencilerle sohbet edip vakit geçirdi.

  • Erzurum'da lise öğrencileri trafik kazası tespit ve bildiri sistemi projesiyle birinci oldu
    08 Mar Erzurum'da lise öğrencileri trafik kazası tespit ve bildiri sistemi projesiyle birinci oldu

    Erzurum'da Şükrüpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Trafik Kazası Tespit ve Bildiri Sistemi' projesi, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları'nda birinci seçildi. Proje, kazaların tespit edilmesi ve ilgili mercilere bildirim yapılması amacıyla yapay zeka ve uydu teknolojisi kullanmaktadır. Öğrenciler, sistemin acil müdahale süresini kısaltarak kazazedenin ölüm riskini minimuma indirmeyi hedeflemektedir.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 101 yaşındaki Aliye Göker'i evinde ziyaret etti
    07 Mar Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 101 yaşındaki Aliye Göker'i evinde ziyaret etti

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aliye Göker'i evinde ziyaret ettikten sonra konutunda ağırladı. Vali Çiftçi, Göker'i eşiyle birlikte ziyaret ederek gülümseten diyaloglar yaşadı. Yaşlı kadını konutunda ağırlama teklif eden Vali Çiftçi, Göker'i evine geri bıraktı. Ziyaretin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Vali Çiftçi, hoş sohbetinemenin dualarından nasiplendiklerini belirtti.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Yeni Binası Açıldı
    07 Mar Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin Yeni Binası Açıldı

    Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

  • Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları devam ediyor
    06 Mar Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları devam ediyor

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) heyecan devam ediyor. Üçüncü gününde kros kayak, alp disiplini, satranç, futsal ve curling müsabakaları yapıldı. Kros kayak bireysel sprintte Ukrayna altın madalya kazandı. Curling branşında Ukrayna karışık takım kategorisinde şampiyon oldu. Satranç hızlı takım kategorisinde ise Polonya altın madalya elde etti. Futsal müsabakalarında Türkiye, Büyük Britanya'ya yenilerek yarı final şansını kaybetti.

  • Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Satranç Hızlı Takım Kategorisinde Madalyalar Sahiplerini Buldu
    05 Mar Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Satranç Hızlı Takım Kategorisinde Madalyalar Sahiplerini Buldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda (Deaflympics) satranç branşının hızlı takım kategorisinde madalyalar sahiplerini buldu. Yakutiye Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen müsabakalarda, 9 ülkeden 12 takım mücadele etti. Polonya altın madalyanın sahibi olurken, Ukrayna'nın birinci takımı gümüş, ikinci takımı ise bronz madalya elde etti. Türkiye'den müsabakalara katılan takımlardan biri 10'uncu, diğeri ise 12'inci oldu.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Snowboard Branşı Başladı
    04 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Snowboard Branşı Başladı

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) snowboard branşı başladı. Dev Slalom Paralel kategorisinde yapılan yarışlarda madalyalar sahiplerini buldu. Türkiye'den Onur Kayıhan ise son 16 turunda elenerek 15. oldu. Curling'te yarı finalistler belli oldu ve satranç müsabakaları devam etti. Çin, madalya sıralamasında liderliği sürdürüyor.

  • İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı maçları kaybetti
    04 Mar İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı maçları kaybetti

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı, Japonya'ya 12-1, İsviçre'ye ise 11-6 mağlup olarak grup maçlarını tamamladı. Takım, 1 galibiyet 8 yenilgiyle 7. sırada yer aldı. Ukrayna, Çin, Güney Kore ve Japonya ise yarı finale yükseldi.

  • Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te satranç müsabakaları devam ediyor
    04 Mar Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te satranç müsabakaları devam ediyor

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın üçüncü gününde satranç müsabakaları yapıldı. Hızlı takım kategorisinde 9 ülke, 12 takımla yarıştı. Polonya birinci, Ukrayna ikinci ve Kazakistan üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'den katılan takımlardan biri 10'uncu, diğeri ise 12. oldu.

  • Erzurum'da Camiler Ramazan Ayı İçin Temizleniyor
    04 Mar Erzurum'da Camiler Ramazan Ayı İçin Temizleniyor

    Erzurum'da Yakutiye Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle tüm camileri temizlik ve hijyen açısından hazır hale getiriyor.

  • Türkiye Karışık Çiftler Curling Milli Takımı Ukrayna'ya mağlup oldu
    03 Mar Türkiye Karışık Çiftler Curling Milli Takımı Ukrayna'ya mağlup oldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı, Ukrayna'ya 14-1 mağlup oldu. İlk maçında Kenya'nın çekilmesiyle hükmen galip sayılan Türkiye, ikinci maçında Ukrayna'ya yenildi. Diğer maçlarda Ukrayna Polonya'yı, Macaristan İsviçre'yi, Çin Japonya'yı, İsviçre Kenya'yı, Güney Kore Japonya'yı ve Macaristan Polonya'yı yendi. Türkiye'nin bir sonraki maçları ise Japonya ve İsviçre ile olacak.

  • Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te satrançta madalyalar sahiplerini buldu
    03 Mar Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te satrançta madalyalar sahiplerini buldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nın ikinci gününde, satranç branşında madalyalar sahiplerini buldu. Polonyalı Pawel Piekielny ve Letonyalı Anastasija Parhomenko altın madalya kazandı.

  • İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı 4. maçını da kazanamadı
    02 Mar İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı 4. maçını da kazanamadı

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Karışık Çiftler Curling Milli Takımı, bugün çıktığı iki maçta da galibiyete ulaşamadı. Milliler, Çin'e 9-3, Güney Kore'ye de 11-2 yenildi. Daha önce Macaristan'a 11-0, Polonya'ya ise 8-6 mağlup olan milli takım, toplamda 4 maçta galibiyet alamadı.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti
    02 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti

    Erzurum'da görevli hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş'lerini sürdürdü. Sağlık çalışanları Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Protesto edenler, Filistinlilerin zorluklarla mücadele ettiğini ve İsrail'in sistematik işgal politikasını sürdürdüğünü belirtti.

  • Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te Curling Milli Takımı Macaristan'a mağlup oldu
    01 Mar Erzurum'da düzenlenen Deaflympics'te Curling Milli Takımı Macaristan'a mağlup oldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda (Deaflympics) karışık çiftler kategorisinde mücadele eden Curling Milli Takımı, Macaristan'a 11-0 kaybetti. Organizasyonda diğer müsabakalarda ise Güney Kore, Kenya'yı 2-0 hükmen, Çin, Polonya'yı 13-8, Ukrayna ise İsviçre'yi 9-4 yendi.

  • Erzurum'da Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda Arapça sınıfı açıldı
    01 Mar Erzurum'da Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda Arapça sınıfı açıldı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda, öğrencilerin kolay öğrenmesini sağlamak amacıyla Arapça sınıfı açıldı. Arapça öğretmeni Ruşen Hattatoğlu Ece'nin çabalarıyla oluşturulan sınıf, öğrencilerin Arapça dilini eğlenceli bir metotla ve görsel ögelerle zenginleştirilmiş ortamda öğrenmelerini sağlıyor.

  • Türkiye İşitme Engelliler Curling Milli Takımı Polonya'ya mağlup oldu
    29 Şub Türkiye İşitme Engelliler Curling Milli Takımı Polonya'ya mağlup oldu

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Türkiye İşitme Engelliler Karışık Çiftler Curling Milli Takımı, Polonya'ya 8-6 mağlup oldu. Organizasyona 36 ülkeden 1003 sporcu katılıyor.

  • Vali Mustafa Çiftçi, Yeşilay ve Kızılay Erzurum Şubelerini ziyaret etti
    29 Şub Vali Mustafa Çiftçi, Yeşilay ve Kızılay Erzurum Şubelerini ziyaret etti

    Vali Mustafa Çiftçi, bağımlılıkla mücadelede önemli rol oynayan Yeşilay' ve yardımlaşmada öncü kurum Kızılay Erzurum Şubelerini ziyaret etti. Vali, kurum yetkililerini ve çalışanlarını tebrik ederek başarılar diledi.

  • Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadık Çat, Adaylığının Engellendiğini Açıkladı
    28 Şub Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadık Çat, Adaylığının Engellendiğini Açıkladı

    Yeniden Refah Partisi'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadık Çat, adaylık başvurusunun reddedildiğini belirterek basın toplantısı düzenledi. Çat, belgelerle adaylığının engellendiğini söyledi ve yaşanan süreci detaylarıyla anlattı.

  • Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları Başlıyor
    27 Şub Erzurum'da İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları Başlıyor

    Erzurum'da düzenlenecek olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için hazırlıklar tamamlandı. 36 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele edeceği organizasyon, 2 Mart'ta açılış töreniyle başlayacak ve 12 Mart'ta sona erecek. Sporcular, Alp Disiplini, Kayaklı Koşu, Snowbord, Curling, Futsal ve Satranç dallarında dereceye girmek için mücadele edecekler. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, organizasyona katılımın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

  • Erzurum'da öğrencilerin proje yarışı
    25 Şub Erzurum'da öğrencilerin proje yarışı

    Erzurum'da Yakutiye Raif Azak (Hafız) İmam Ortaokulu tarafından düzenlenen 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 10. Bilim Fuarları kapsamında 19 proje sergilendi. Fuar açılışına Kaymakam, Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Bu projelerle öğrencilerin bilimsel çalışmalar yapması, problemlere çözüm bulması ve takım çalışması becerilerini geliştirmesi hedefleniyor.

  • Mehmet Sekmen, Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı
    24 Şub Mehmet Sekmen, Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı

    Cumhur İttifakı'nın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, Yakutiye ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katıldı.

  • Erzurum'da AK Parti Yakutiye Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı
    24 Şub Erzurum'da AK Parti Yakutiye Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

    Erzurum'da AK Parti Yakutiye Seçim Koordinasyon Merkezi adeta bir miting havasında açıldı. Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve diğer parti yöneticileri katıldı. Açılışta konuşan yetkililer, Cumhur İttifakı'nın gücüne vurgu yaparak, hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti
    24 Şub Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti

    Erzurum'da görevli hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, İsrail'in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasını kınadı. Basın açıklamasında, İsrail saldırılarında hastanelerin hizmet dışı bırakıldığı ve sağlık çalışanlarının zor şartlarda mücadele ettiği vurgulandı. Sağlık çalışanları, Filistinlilerin yanında olacaklarını ve zulme karşı duracaklarını belirtti.

  • Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti
    24 Şub Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerine devam etti. Her hafta Lala Mustafa Paşa Camisi'nin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kıyana yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup adına basın açıklaması yapan bir sağlık teknikeri, İsrail'in yıllardır sürdürdüğü işgal politikasını ve Gazze'deki acıları dile getirerek, sessiz yürüyüşlerini kesintisiz olarak devam ettireceklerini belirtti.

  • Lojmanlar Camii Tadilat Sonrası Cemaatiyle Buluştu
    24 Şub Lojmanlar Camii Tadilat Sonrası Cemaatiyle Buluştu

    Üniversite kampüsünde yer alan Lojmanlar Camii, 5 ay süren tadilat çalışmalarının ardından tekrar ibadete açıldı. Cami, yeni bir görünüme kavuştu ve cemaatiyle buluştu.

  • Gülümseyin Geliyoruz: Aşkale'de çocuklarla buluştu
    22 Şub Gülümseyin Geliyoruz: Aşkale'de çocuklarla buluştu

    Erzurum Yakutiye Gençlik Merkezi'nin 'Gülümseyin, Geliyoruz' projesi kapsamında oluşturulan tiyatro ekibi, Aşkale'de Gençlik Merkezi iş birliğiyle TEK Kampüs Okullarındaki çocukları eğlendirdi. Aşkale Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Turan ile birlikte 300 öğrencinin izlediği 'Ninemin Sihirli Sandığı' isimli tiyatro oyunu, öğrencilerin moral ve motivasyonunu yükseltirken, zararlı beslenmemeyi ve arkadaş sevgisini aşıladı.

  • Erzurum'da Gençlik Merkezi ve Okullar Arasında Tiyatro İş Birliği
    22 Şub Erzurum'da Gençlik Merkezi ve Okullar Arasında Tiyatro İş Birliği

    Erzurum Yakutiye Gençlik Merkezi'nin 'Gülümseyin, Geliyoruz' projesi kapsamında Aşkale'de düzenlenen tiyatro etkinliği, TEK Kampüs Okullarındaki çocukların yüzlerini güldürdü. Aşkale Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Turan ile birlikte 300 öğrencinin izlediği 'Ninemin Sihirli Sandığı' isimli tiyatro oyunu, öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırdı ve eğlenceli bir zaman geçirmelerini sağladı. Ayrıca, tiyatro oyunuyla çocuklara zararlı beslenme alışkanlıklarından kaçınmayı ve arkadaş sevgisini aşılamayı hedeflendi.

  • Erzurum'da Mobil Tırlarla Kanser Taraması Yapılıyor
    22 Şub Erzurum'da Mobil Tırlarla Kanser Taraması Yapılıyor

    Erzurum'da kırsal bölgeler ve nüfusu kalabalık aile sağlığı merkezlerine mobil tırla giden sağlıkçılar, kanser taraması yapıp, erken teşhis ve tedavi için vatandaşları bilgilendiriyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir koordinesinde "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganıyla çalışan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekipleri, yıl başından bu yana kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için mahalle mahalle dolaşıyor.

  • İşitme Engelli Baba-Oğul Satranççılar Olimpiyatlara Hazırlanıyor
    21 Şub İşitme Engelli Baba-Oğul Satranççılar Olimpiyatlara Hazırlanıyor

    İşitme engelli Alparslan Çoşar ve oğlu Ahmet Oğuz Coşar, 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda madalya almak için hazırlanıyor. Baba ve oğul, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada derece alarak olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Birlikte milli takımla kampa giren baba ve oğul, hedeflerini ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek olarak belirledi. Ancak olimpiyatlarda rakip olmaları durumunda birbirlerini yenmek için mücadele edeceklerini ifade ettiler.

  • Vali Mustafa Çiftçi, Erzurumspor'un Adanaspor'u mağlup ettiği maçı öğrencilerle tribünde izledi
    19 Şub Vali Mustafa Çiftçi, Erzurumspor'un Adanaspor'u mağlup ettiği maçı öğrencilerle tribünde izledi

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurumspor-Adanaspor maçını, koruma altındaki öğrenciler ve gençlerle birlikte tribünde izledi. Vali Çiftçi, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinden gelen 150 öğrenciyle birlikte maçı seyretti ve Erzurumspor'a destek verdi.

  • Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Takımları Üniversite Ligi'nde Sınav Verdi
    18 Şub Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Takımları Üniversite Ligi'nde Sınav Verdi

    Akdeniz Üniversitesi Buz Hokeyi Kadın ve Erkek takımları, Erzurum'da düzenlenen Üniversite Ligi'nde ilk ciddi sınavlarını geçti. Antalyaspor kulüp sporcularından oluşan takımlar, ulusal çapta kendilerini test etme fırsatını değerlendirdi. Erkek takımı son saniyelerde elenirken, kadın takımı en az gol yiyen takım olarak ligi tamamladı. Üniversiteli hokeyciler, gelecek yıl kulüpler düzeyinde gerçekleşecek yetişkin liglerine odaklandı.

  • Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti
    18 Şub Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerine devam etti. Her hafta düzenlenen yürüyüşte sağlık çalışanları, Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kınamak için dövizler ve pankartlar taşıdı. Aile Hekimi Sümeyye Kocaaslan, yaptığı basın açıklamasında, Gazze'deki katliamların 5 aydır devam ettiğini belirterek, insanlığın kazanacağını ve Filistin'in zafer elde edeceğini vurguladı.

  • Erzurum'da silahlı kavga: Bir kişi yaralandı
    17 Şub Erzurum'da silahlı kavga: Bir kişi yaralandı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde Muratpaşa Mahallesi'nde çıkan silahlı kavgada B.D. isimli bir kişi pompalı tüfekle bacağından yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheli B.S. ise polis tarafından yakalandı.

  • Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti
    17 Şub Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti

    Erzurum'da görevli hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' düzenledi. Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüyen grup, basın açıklamasında Gazze'deki katliamlara dikkat çekti ve İsrail'i kınadı.

  • Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gazilerle Buluştu
    15 Şub Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum'da Şehit Yakınları ve Gazilerle Buluştu

    Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel merkezinden gelen misafirler ve Erzurum'daki şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldiler. Vali Mustafa Çiftçi, şehitler ve gazilerin vatanın asıl sahipleri olduğunu vurguladı. Yemekte doğum günü olan İç Güvenlik Gazisi Ebubekir Durmuş için pasta kesimi yapıldı.

  • Vali Mustafa Çiftçi, yaralı askeri evinde ziyaret etti
    15 Şub Vali Mustafa Çiftçi, yaralı askeri evinde ziyaret etti

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralanan Piyade Uzm. Çvş. Tolga Özberk'i evinde ziyaret etti. Vali Çiftçi, yaralı askerin durumunu takip etmek için ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışılması talimatını verdi.

  • Erzurum Faik Güngör Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi Düzenlendi
    13 Şub Erzurum Faik Güngör Ortaokulu'nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi Düzenlendi

    Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Faik Güngör Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi düzenledi. Serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız yaptı. Sergiye ilgi büyük oldu ve farklı alanlardan 20 proje sergilendi. Proje sorumlusu Tuba Kaçanoğlu, öğrencilerin emeklerini takdirle karşıladıklarını belirtti.

  • Miting gibi SKM açılışı
    13 Şub Miting gibi SKM açılışı

    Cumhur ittifakı Aziziye'de dün yaptığı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında adeta bayram havası estirdi.

  • Erzurum'da elinde bıçakla polislere zor anlar yaşatan genç kız
    13 Şub Erzurum'da elinde bıçakla polislere zor anlar yaşatan genç kız

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bir genç kız elinde bıçakla görülünce polise haber verildi. Polislerin ikna çabaları sonuçsuz kalınca, bir polis memuru kızın elindeki bıçağı almayı başardı. Zor teskin edilen genç kız sağlık görevlilerine teslim edildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Horasan'da Coşkuyla Karşılandı
    12 Şub Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Horasan'da Coşkuyla Karşılandı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Horasan ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Horasan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı dolayısıyla ilçeye giden Başkan Sekmen, burada da yoğun ilgi gördü. Başkan Sekmen, Horasan Belediye Başkan Adayı Recep Karataş ile birlikte ilçe sakinlerine hitap etti.

  • Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yerel seçimlere hazırlanıyor
    11 Şub Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, yerel seçimlere hazırlanıyor

    Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 2024 yerel seçimleri için saha çalışmalarına hız verdiğini belirtti. Halkın görüş ve önerilerini dikkate alarak çalıştıklarını vurgulayan Başkan Uçar, Cumhur İttifakı olarak seçimlerden başarıyla çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Erzurum'a ve hemşerilerine hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyleyen Uçar, halkın desteğiyle hizmetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

  • Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şubesi İstişare Toplantısı Düzenlendi
    11 Şub Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şubesi İstişare Toplantısı Düzenlendi

    Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ve diğer önemli isimler katıldı. Toplantıda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

  • Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti
    11 Şub Erzurum'da sağlık çalışanları İsrail'in saldırılarını protesto etti

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüşlerine devam etti. Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail'i kıyana yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyen sağlıkçılar, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin rakamlara sığdırılamayacağını belirterek, insanlık dışı eylemlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladılar.

  • Erzurum'da Arıza Nedeniyle Mahsur Kalan Çocuk İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    11 Şub Erzurum'da Arıza Nedeniyle Mahsur Kalan Çocuk İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Erzurum'da yaşanan olayda, bir baba eczaneye gitmek için aracını park ettiği sırada kapıları arıza nedeniyle kilitlendi. Baba, araçtan indiği sırada 1,5 yaşındaki oğlu araçta mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, aracın arka kapı camını kırarak çocuğu kurtardı.

  • Erzurum'da aç kalan domuz sürüsü köye indi
    11 Şub Erzurum'da aç kalan domuz sürüsü köye indi

    Erzurum'un Yakutiye ilçesi Çayırca Mahallesi'ne inen domuz sürüsü, köylerinden Erzurum'a gitmek için yola çıkan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vatandaşlar, onlarca domuzun olduğu sürüyle karşılaşınca zaman zaman tedirgin oldular. Domuz sürüsü, bir süre bekledikten sonra arazide kayıplara karıştı.

  • Erzurum'un Yakutiye ilçesinde domuz sürüsü görüntülendi
    11 Şub Erzurum'un Yakutiye ilçesinde domuz sürüsü görüntülendi

    Erzurum'un Yakutiye ilçesi Çayırca Mahallesi'ne inen domuz sürüsü, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Köylerinden Erzurum'a gitmek için yola çıkan vatandaşlar, onlarca domuzun olduğu sürüyle karşılaştı. Vatandaşlar, bu anları cep telefonlarıyla kaydederek zaman zaman tedirgin olduklarını gösterdi. Domuz sürüsü ise bir süre bekledikten sonra arazide kayboldu.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti
    10 Şub Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Saldırılarını Protesto Etti

    Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş"lerini 13. haftasında da sürdürdü.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da İş İnsanlarıyla Buluştu
    09 Şub Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da İş İnsanlarıyla Buluştu

    Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, memleketi Erzurum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Toplantıda, iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası teması üzerine kuruldu
    09 Şub Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası teması üzerine kuruldu

    Erzurum'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhur İttifakı'nın 2018, 2019, 2023 seçimlerinde Türkiye'nin bekası teması üzerine kurulduğunu söyledi. Bakan Tekin, SKM'nin seçimle ilgili çalışmaların karargahı olduğunu belirtti ve Erzurum'da adayların projelerinin hazırlanacağı bir karargah anlamına geldiğini ifade etti. Aday gösterilmeyenlere seslenen Tekin, Erzurum'un kazanması için birlikte çalışma çağrısı yaptı. Ayrıca, Cumhur İttifakı'na teşekkür eden Bakan Tekin, Erzurum'da bütün siyasi parti ve seçmenlerle birlikte çalışacaklarını vurguladı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası üzerine kuruldu
    09 Şub Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası üzerine kuruldu

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da yapılan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin bekası teması üzerine kurulduğunu ve ülkenin ciddi kazanımlar elde ettiğini belirtti. Tekin, Erzurum'da SKM'nin siyasi parti açısından bir karargah olduğunu ve belediye başkan adaylarının projelerinin hazırlanacağı bir merkez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Tekin, Erzurum için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ve aday adaylarının SKM'yi gerçek bir karargah haline dönüştürmesini istedi.

  • Erzurum'da 10 adet Pazar yeri açılacak
    08 Şub Erzurum'da 10 adet Pazar yeri açılacak

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent merkezinde 10 adet Pazar yeri açılacağını duyurdu. Pazarlar, haftanın her günü açık olacak ve halkın temel gıda maddelerini daha ucuz temin edebileceği yerler olacak. Ayrıca, emekli ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşımda da yardımcı olunacak.

  • Erzurum'da Aşevi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı
    07 Şub Erzurum'da Aşevi Kurulması İçin Toplantı Yapıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında, Türk Kızılay Erzurum Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilere, yaşlılara, engellilere ve hastalara yıl boyunca sıcak yemek dağıtımı yapmak üzere kurulması planlanan aşevi için yetkililer bir araya geldi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Kaymakam Adayı Mustafa Köroğlu, Türk Kızılay Erzurum Şubesi Başkanı Hüseyin Bozhalil ve Türk Kızılay yetkilisi Muhammed Lütfü Tepe katıldı.

  • Türkiye'nin Nüfusu 85 Milyon 372 Bin 377 Kişi Oldu
    07 Şub Türkiye'nin Nüfusu 85 Milyon 372 Bin 377 Kişi Oldu

    Türkiye'nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Türkiye nüfusu 85 milyon 372 bin 377 kişi olarak açıklandı. Erzurum'un toplam nüfusu ise 749 bin 993 olarak belirlendi. Türkiye'de ikamet eden nüfusun yüzde 50,1'ini erkekler, yüzde 49,9'unu ise kadınlar oluşturdu. Erzurum, 30 büyükşehir içinde nüfus sıralamasında 29. sırada yer aldı.

  • Erzurum'da Rus sevgilisini öldüren Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet istemi
    06 Şub Erzurum'da Rus sevgilisini öldüren Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet istemi

    Erzurum'da yemek yüzünden tartıştığı Rus sevgilisi Anastasia Emelianova'yı öldüren Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Arnabeh'in cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtilirken, savunmalarına itibar edilmediği ifade edildi. Emelianova'nın ailesinin avukatı ise en üst sınırdan ceza talep ettiklerini söyledi.

  • Erzurum'da Rus sevgilisini öldüren Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet istemi
    06 Şub Erzurum'da Rus sevgilisini öldüren Suriyeliye ağırlaştırılmış müebbet istemi

    Erzurum'da yemek yüzünden tartıştığı Rus sevgilisi Anastasia Emelianova'yı öldüren Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Arnabeh'in cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtildi.

  • MHP Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı
    05 Şub MHP Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi Açıldı

    MHP Erzurum Seçim Koordinasyon Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililer katıldı. Seçim koordinasyon merkezi, büyükşehir ve 20 ilçeye hizmet verecek.

  • Erzurum'da kavga sonucu bıçaklanan genç ağır yaralandı
    04 Şub Erzurum'da kavga sonucu bıçaklanan genç ağır yaralandı

    Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, daha önce husumet bulunan iki genç arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Cengiz Tosun'un ablası Melek Tosun Çırçır son yolculuğuna uğurlandı
    04 Şub Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Cengiz Tosun'un ablası Melek Tosun Çırçır son yolculuğuna uğurlandı

    Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Cengiz Tosun'un ablası Melek Tosun Çırçır, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cenazesi Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta defnedildi.

  • Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için hekimler ve sağlık görevlileri bir araya geldi
    04 Şub Erzurum'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için hekimler ve sağlık görevlileri bir araya geldi

    Erzurum'da görev yapan hekimler ve sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 12. haftasında bir araya geldi. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyüş yaptı. Konuşmaların ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

  • Efkan Ala: Cumhur İttifakı'na güçlü destek vermek Türkiye'yi ileriye taşıyacak
    03 Şub Efkan Ala: Cumhur İttifakı'na güçlü destek vermek Türkiye'yi ileriye taşıyacak

    AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Erzurum'da düzenlenen Cumhur İttifakı Erzurum İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'na güçlü destek vererek AK Parti belediyecilik markasını güçlü desteklerle iş başına getirilmesi halinde Türkiye'nin önüne ciddi bir siyasi otoban yapılacağını belirtti. Ala, şehirlerin Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, Cumhur İttifakı ve Erzurum'un el ele vererek güçlü bir mesaj çıkarmasını istedi.

Advertisement